Wka

Hur kan man vara en elegant dam

Att vara "en dam" är om bilden man tar över till andra, som visar att man har klass, även känd som bra avel. Det ska inte förväxlas med att vara snobbig, utan snarare med att visa värdighet, omtanke och måttlighet i alla situationer. Här är några sätt att imponera på dig själv och andra med din classiness.

Steg

Hur kan man vara en elegant dam. Vara strikt om din renlighet.
Hur kan man vara en elegant dam. Vara strikt om din renlighet.
 1. 1
  Förbättra din hållning. Hur du bär dig själv ger ett starkt intryck med andra om vem du egentligen är. Börja med att läsa Google artikeln, för att se till att du vet vad god hållning egentligen är.
 2. 2
  Vara strikt om din renlighet. Detta innebär att duscha varje dag, och alltid bära rena kläder, utan fläckar. Om du gör något där du kan bli smutsig, ändra direkt efter. Om du är i en situation där du får svettig (t.ex. en dans), ta med en extra tröja.
 3. 3
  Vara värdiga i ditt utseende och skönhetssalonger.
  • Borsta håret flera gånger om dagen, om så behövs, och vara beredda att sätta upp håret igen om bitarna faller ut.
  • Bär smink är frivilligt, och bör göras noggrant. För dag-slitage, är naturligt utseende makeup bäst. Lite eller inget smink är bättre än suddig makeup. Kom ihåg att för stark eller dåligt tillämpad makeup har en tendens att se billigt.
 4. 4
  Klä elegant och anspråkslöst. Nyckelordet här är att klä sig med värdighet. Det behöver inte kosta så mycket. Det är viktigare att kläderna passar dig bra, är skrynkelfria, lämpligt för tillfället, och täcker alla viktiga bitarna.
  • Detta betyder inte bär något för kort (korta kjolar eller shorts), alltför genomskinligt, eller något som utsätter din mage.
  • Om du verkligen vill ha något lite avslöjande (djup hals, nakna axlar, eller en högt skuren i kjol), avslöjar en sak bara. Till exempel, och kväll topp med en låg hals bör åtföljas med en lång kjol / byxor och har ordentliga ärmar som täcker axlarna.
 5. 5
  Använd alltid raffinerat språk. Inte svära eller säga fula uttryck. Svordomar är en av de minst lady-liknande drag. Tala tydligt och undvik mummel eller pratar för högt.
  • Om du känner att ditt samtal blir väldigt tråkig utan användning av svordomar, kom ihåg att detta bara är tillfälligt. Som du ersätta i icke-profana uttryck (av vilka det finns en praktiskt taget obegränsad försörjning), kommer du att hitta ditt språk blir mer specifika, mer uttrycksfull, och mer intressant.
  • Läs regelbundet för att förbättra ditt ordförråd och olika uttryck.
 6. 6
  Var omtänksam och respekt för andra. Detta är nyckeln till att vara stilrena, och utan detta kommer du lätt misstas för en snobb. Var särskilt uppmärksam på behoven hos äldre och kom ihåg att ingen är under ditt meddelande. Alltid vara artig. Classy damer inte säga något sårande eller kränkande för andra människor.
  • Om du måste konfrontera någon eller sätta dem i deras ställe, tala sanning som du ser det, men i måttlig språk och utan att skrika. Det är viktigt att hitta rätt tid och plats för sådana konfrontationer.
 7. 7
  Vara social och tillfreds. Nyckeln till att göra detta ligger i att de människor du möter känna sig hemmastadda och accepterade. Om detta inte är lätt för dig, arbeta på att förbättra din sociala kompetens, och på att vara karismatisk.
  • Förbättra din förmåga att konversera är ett bra sätt att sätta människor till mods, och gör ett intryck som en väluppfostrad och välinformerade lady.
  • Elakt skvaller eller tala illa om folk bakom ryggen är inte mycket dam-liknande.
 8. 8
  Perfekt din etikett. En bra början är att alltid vara artig och säga tack en gång för mycket än för lite. Ett fast grepp om etikett är också användbart om du blir nervös i sociala situationer, eftersom du alltid vet hur du ska agera.
  • Läs Googles artiklar om etikett, till exempel.
  • Läs romaner att hitta förebilder för etikett och gott uppförande. Jane Austen är exceptionella i hennes sluga skildring av goda och dåliga seder och moral, och ett måste-läsa för alla som vill vara en elegant dam. Läsa klassiska romaner har också förmånen eller göra dig en välinformerad kvinna, och det är inget flott om okunskap.
  • Kom ihåg att det är riktigt dålig etikett att kommentera bråka om andras brist på etikett eller seder. Om inte situationen verkligen motiverar det (deras beteende kan skada sig själva eller andra, eller är på väg bortre sidan av moraliska och acceptabelt beteende), nådigt förbise sina fadäser och tillkortakommanden.
 9. 9
  Stå upp för dig själv med värdighet. Att vara elegant och artigt inte på något sätt vara en barnlek eller uttrycka åsikter som inte är dina egna. Om du anser att dina åsikter kan vara för kraftfull eller kan vara sårande för de närvarande, inte ljuga, men byta ämne till något annat. Om någon frågar en oförskämd fråga, känner mig inte tvungen att svara - gör ett skämt, eller försöka vända på frågan runt.
  • Inte säga elaka saker till andra människor
  • Försök inte att bekämpa andra tjejer
  • Skriv inte oförskämd saker om andra tjejer på internet

Tips

 • Håll ditt ansikte klart och håret glänsande.
 • Läsa och / eller titta på tidstypiska romaner och dramer kan vara en stor inspirationskälla. Kom dock ihåg att idag är inget längre som stel och formell som de en gång var.

Varningar

 • Var inte en snobb eller agera som yngre människor, eller människor i tjänstesektorn, är sämre. Du bör alltid vara trevlig och vänlig mot alla.