Wka

Hur man klär sig för arbete

Första intrycket räknas, och din professionella garderob är en stor del av ditt första intryck. Bara för att du i en professionell miljö betyder inte att du måste titta täppt. Här är några riktlinjer för att se bra men inte "för" bra.

Steg

Hur man klär sig för arbete. Klä enligt dina arbetsuppgifter.
Hur man klär sig för arbete. Klä enligt dina arbetsuppgifter.
 1. 1
  Klä enligt dina arbetsuppgifter. Om du kommer att interagera med kunder på ett professionellt sammanhang, måste du klä kraftigt för att göra ett gott första intryck. Om du jobbar på ett vardagligt företag, på baksidan rummet eller ditt jobb innebär att bli smutsig, kan du ha större frihet i hur du klär dig.
  • Lägg märke till hur dina kollegor klär sig och använda den som din standard. Försök att klä på samma nivå som andra i din arbetsplats eller bara lite trevligare.
  • Om ditt jobb innehåller en blandning av kundkontakt och något som bättre passar en avslappnad stil, behålla en förändring av kläder runt eller något att lägga till. Lägg en blazer eller kavaj och (för män) en halsduk till en grundläggande skjorta att klä upp.
 2. 2
  Bär kläder som passar dig. Du behöver inte vara en storlek 4 för att se bra ut, men du behöver för att bära kläder som passar dig ordentligt.
  • Bär inte något alltför liten. Om dina byxor gäng runt låren och midjan, de är för små. Om du inte kan korsa armarna framför dig utan dina ärmar exponera dina handleder, är din tröja för litet. Dessutom, om dina knappar gapa på framsidan, är din tröja igen, för liten.
  • Bär inte något alltför stort heller. Välj kläder som passar dig utan att vara baggy eller diskett. Förkorta på byxor och ärmar vid behov.
 3. 3
  Håll ditt hår och makeup enkelt.
  • Du kommer att spara tid. Försök att hålla din morgonrutin för hår och makeup i ca 30 minuter.
  • Du ska undvika att titta överdrivna. Har du någonsin sett folk bära så mycket hårspray de ser ut som håret kan gå sönder om de faller? Hitta en balans mellan god grooming och ändlösa primping.
 4. 4
  Betona det positiva. Om du har stora ben, bär kjolar. Bara se till att de är en lämplig längd (inte mer än 2 inches ovanför knät). Stor siffra? Välsittande byxor med en skarp veck.
 5. 5
  Håll det blygsamma. En V-ringad tröja eller blus är bra, men inte bära kjolar som är för korta, halsar som är för låg, eller något som är se-igenom eller alltför snäv.
 6. 6
  Shine dina skor. Det kan tyckas gammaldags, men en vanlig tillämpning av pasta vax kommer att hålla dem ser bra ut längre. Det kommer att stöta bort vatten och täcka upp skav.

Tips

 • Räkna till åtta. Tilldela en punkt till varje plagg eller tillbehör du bär. Tilldela två poäng till något som är blanka, färgglada eller mönstrade. Sikta på ca åtta poäng, inklusive skor.
 • Har du inte en massa pengar att spendera på kläder? Det är bra - hålla det enkelt. Solids går aldrig ur stil. Med några par byxor (svart, tan, brun, stift rand), vissa enfärgade toppar och några enkla kjolar kommer att fungera alldeles utmärkt. Sedan kan du bara lägga till ett stycke eller två, några accessoarer eller skor varje säsong och din garderob kommer att vara utklädd.
 • Vet du ser bra ut! Det finns inget mer attraktivt än en person som är, bekväm och glad.
 • Försök att hitta balansen mellan gammaldags och modernt.