Wka

Hur kan man hantera transfobi

Transfobi (negativa attityder och känslor gentemot transpersoner, transsexuella, genus queer, eller könsneutrala personer) är en genomgripande, grym, destruktiva, och all-alltför-gemensam kraft i livet för de flesta transpersoner och allierade idag. Tyvärr är det omöjligt att utrota transfobi helt, men det finns några saker du kan göra för att göra det lättare att hantera andras okunskap och fördomar.

Steg

Hur kan man hantera transfobi. Söka stöd för att hjälpa till att öka förståelsen.
Hur kan man hantera transfobi. Söka stöd för att hjälpa till att öka förståelsen.
 1. 1
  Söka stöd för att hjälpa till att öka förståelsen. Före allt annat, är det viktigt att hitta stödjande vänner, allierade, familjemedlemmar, kollegor och / eller lärare. Många cis människor kommer att anta att det är en trans persons jobb att utbilda andra om trans frågor. Allierade kan hjälpa dig att normalisera transpersoner människor i samhället och kan vara villiga att hjälpa till att utbilda dem som gör transfobiskt anmärkningar.
 2. 2
  Söka stöd för dig själv. Det är också viktigt att ha stödjande människor i ditt liv som du kan vända när det blir tufft. Oavsett om det är en formell stödgrupp eller bara en månad med en grupp vänner, hitta dessa människor kan vara en livräddare när du behöver en trans vänlig utrymme som du kan. Egenvård är avgörande för din mentala hälsa och emotionella välbefinnande.
 3. 3
  Vänd transfobiskt kommentarer runt. Ofta kan en vändas för att göra en cis personen ifrågasätta hans eller hennes världsbild och transfobiskt hållning. Det är lätt att vara transfobiskt eftersom trans identiteter inte normaliseras i de flesta delar av vårt samhälle ännu. Många människor antar att cis är normalt, och träns är konstigt, så vända dessa antaganden på huvudet kan vara ett kraftfullt verktyg. Om du är en utåtriktad person eller njuta, kan du göra någon som är kränkande att du känna sig ganska dum - till exempel om någon ifrågasätter din könsidentitet, kan du säga "så när insåg du att du var en man / kvinna / pojke / tjej? " Om någon gör en kommentar om "kontroll" ditt könsorgan, kan du svara torrt, "kan jag kolla din?" Det är inte ditt ansvar att få förtroendet att göra skämt som detta, men om du gör det, kan de vara ett användbart sätt att bekämpa förolämpningar och göra narr av transpersoner på andras bekostnad.
 4. 4
  Fråga dag-till-dag antaganden. Om någon känns konstigt, ovanligt, eller marginell, överväger att ifrågasätta de antaganden som de gör. Om någon refererar till din barndom "som en pojke," till exempel, och du har alltid identifierat som en flicka, korrigera dem. Om någon säger att du är en pojke "med flickan delar," informera dem om att ditt könsorgan är män, liksom resten av er. Fråga dem varför en viss kroppsdel ​​är "kvinnligt", exakt. Återigen, det är inte ditt ansvar att få folk att tänka, men när du känner dig bekväm att göra det, kanske plantera att utsäde leda människor att ändra sina synpunkter fram.
 5. 5
  Leta efter stödjande proffs. Du behöver inte ta itu med trakasserier, fördomar och intolerans från proffs. Sök upp läkare som har arbetat med trans patienter före och som förstår vad det innebär. Hitta en stödjande terapeut som kan hjälpa dig att sortera igenom de känslor transfobi tar upp. Om du tror att du kan ha ett rättsligt anspråk mot en arbetsgivare, skola eller regeringstjänsteman, hitta en advokat som har erfarenhet att arbeta med trans rättigheter eller som åtminstone visar en förståelse för frågorna i det inledande samrådet.
 6. 6
  Stå upp för dina rättigheter när du har ett rättsligt anspråk. Du behöver inte nödvändigtvis att lämna in en stämningsansökan för att hålla transfobi stör skola, arbete, bostad, eller andra delar av ditt liv. Kontrollera om din stad, skola eller arbetsplats har en policy mot könsidentitet diskriminering och ett rapporteringssystem på plats. Medling kan också vara ett billigare och mindre oroande sätt att lösa ditt påstående än att gå till domstol.
 7. 7
  Hitta trans positiva resurser för att läka. Transphobia är en destruktiv kraft i någons liv, och det är viktigt att inse att du kommer att behöva engagera sig i en kontinuerlig process av helande att klara av sin makt. Metoderna varierar från person till person: du kanske vill hitta en terapeut, prata med vänner, umgås med andra transpersoner, göra konst, gör yoga, läsa trans positiva böcker, lyssna på musik av transpersoner artister, starta en blogg, se vid trans vänliga webbplatser, anförtro sig en partner, eller valfritt antal andra saker. Räkna ut vad som fungerar för dig och insisterar på att ta sig tid att göra det där, även om det bara är att vara ensam och tyst för en liten stund varje dag. Dina behov är alltid giltiga.

Tips

 • När du går till en ny patient möte med en ny läkare, ta med en hälsosam cisgender vän att hjälpa till att förklara för läkaren. Många läkare bokstavligen inte lyssna på vad patienten säger att de är mer fokuserade på kroppsspråk, tonfall och fysiska indikatorer på olika hälsoproblem. De kommer att lyssna till ett sunt vaktmästare, familjemedlem eller vän.
 • Håll en personlig dagbok. Inte bara kommer det att hjälpa dig att stå tillbaka för att titta på vad som händer och lugna ner om det, kan din journal bli ett viktigt historiskt dokument för kommande generationer att förstå hur transpersoner levde i början av 21-talet. Samhället förändras och det finns en större trans medvetenhet nu än någonsin.
 • Sök upp en liberal kyrka som Unitarian Universalist. Kyrkor är bra källor till socialt stöd. Fråga dem om de är trans-vänlig.
 • Förutsätt inte att transfobi är alltid där - individer har en mosaik av sociala och politiska attityder. Någon som är en själv erkände trångsynt kan förstå transpersoner frågor bättre än någon som är annars extremt liberal men gör ett undantag för transpersoner.
 • Seek support online, särskilt om du bor i ett område utan rättsskydd eller socialt stöd. Om du inte hittar en transpersoner grupp för ditt område, skapa en med Yahoo Groups eller annan gratistjänst. Dess existens kan dra några av dina grannar ut ur garderoben. Skapa en annan grupp för supportrar och vänner om du vill behålla den transsexuella gruppen strikt för transpersoner.

Varningar

 • Ibland finns det goda människor som blunder. Även vänner och kära som är emot kan glida på ett pronomen. Förlåt. Misstag händer. Så mycket som trans frågor aktivist predika att de är mänskliga också, de glömmer ibland att allierade är lika mycket. Även med ett fåtal glida upp och oops, om de är uppriktiga och ärliga i ursäkt, kom bara ihåg att de älskar dig villkorslöst.
 • När du möter en omtänksam person som tror att det är fel att artificiellt förändra din sexuella identitet, är tolerant sak att göra acceptera det som giltigt och inte försöka märka dem som fobiska, eftersom det är möjligt att vara oense med en ställning och inte vara fobiska. När det är möjligt, gå bort från denna oförsonlig konflikt. Om det är en familjemedlem, försöka uppnå "enas om att vara oense" fred med den personen om förhållandet är annars värt att spara.
 • När det är möjligt, undvika medicinsk vård från en läkare eller annan sjukvårdspersonal som har svårt att acceptera transpersoner. Frågan är så störande för vissa cisgender folk att det kan distrahera dem från andra hälsoproblem och orsaka allvarliga medicinska fel. Detta gäller särskilt när det är första gången de träffar någon transsexuell, så ett annat alternativ för att utbilda dem, men ange en ny tid senare så medic har tid att ta itu med hans eller hennes känslor om sjukdomen och inte distraheras. Sök upp medicinsk information om transpersoner att utbilda dina vårdpersonal.
 • Kom ihåg att göra med någon som inte accepterar en transsexuell persons könsidentitet kommer att ha massor av ärliga missförstånd på irrelevanta frågor. Den unaccepting personen har orealistiska förväntningar om varje aspekt av livet. Ofta transperson kan inte ens gissa vad reaktionen förväntas. Lägger särskild möda på kommunikation och filtrera alla meningsskiljaktigheter genom en vän till kön de tror att transperson är. Försök att göra detta innan du blåser upp i sitt ansikte över vitt skilda frågor.