Wka

Hur att stoppa rykten


Vetenskaplig forskning tyder på att den gamla devisen - "Inte hedra ett rykte med ett svar" - är dåliga råd. Det sätt rykten hanterades i de senaste valen till Europaparlamentet tycks backa upp detta nya perspektiv. Så om du inte kan ignorera rykten, är vad du ska göra?

Steg

Hur att stoppa rykten. Aldrig säga "inga kommentarer".
Hur att stoppa rykten. Aldrig säga "inga kommentarer".
 1. 1
  Aldrig säga "inga kommentarer". Rykten trivs i miljöer av osäkerhet, och ett tvetydigt uttalande endast bränslen elden. Inte spela dum, eller låtsas att du inte vet vad folk menar. Dessutom blir defensiv, kommer deprimerad eller irriterad validera rykte i de flesta folks medvetande.
 2. 2
  Förväxla inte ta ställning för integritet med "att vara defensiv". Eftersom tystnad är inte alltid så gyllene, är det bra att ha några saker du kan vara beredd att säga: "Jag tror inte det är sant." eller "Det här verkar vara en ogrundad (eller ond) rykte. Sådana saker kan göra en hel del skada." Se dem i ögonen, när du säger det.
 3. 3
  Bestäm vad som ger trovärdighet till ryktet, och stoppa det. Människor är mer benägna att berätta rykten som är rimliga, och att hänga på förekomsten av suggestiva bevis. Till exempel kommer ett rykte om en arbetsplats affären ta bort om de två personer som deltar i kontoret eller sitta tillsammans varje dag vid lunch. När du bestämmer vad matar ryktet, vidta åtgärder för att ta bort det, om du kan. Bry dig inte om att tänka "Tja de inte bör anta att" eller "jag skulle kunna göra vad jag vill utan dem att tänka så och så." Poängen är, de gör, och så länge du fortsätter beteendet kommer ryktet att fortsätta att spridas.
 4. 4
  Om du har trovärdiga bevis på motsatsen, staten "som helt enkelt inte kan vara sant eftersom...." och hålla det enkelt.
 5. 5
  Broadcast ryktet. Ja, det stämmer. Verbalisera eller publicera ryktet på ett framträdande sätt. Genom att erkänna ryktet, du tar bort en del av sin drivkraft. Rykten sprids som en löpeld eftersom de personer som sprider dem gör det för att vinna social status, och det beror på dem med "insidan scoop." Om du sända sin "inside information" då de inte kommer att ha någon motivation för att sprida ryktet. Alla kommer redan vet!
 6. 6
  Adressera ryktesspridning utförligt. Förklara varför ryktet existerar, och vem som drar nytta av det. Skapa sedan en ny sanning. Rumor specialister kallar detta "stjäla åska" och om det görs tillräckligt tidigt, kan det sluta ett rykte i dess spår. Den ideala situationen är att införa ett nytt, rykte-värdig bit information, något som människor kommer att skvallra över, men som du har mycket mer kontroll över. Låt oss ta exemplet med en kändis som har rykten om en affär, ett sätt de kan "stjäla åskan" är genom att följa alla stegen ovan, och sedan följa upp med förslaget att kändisparet försöker föreställa sig ett barn.
 7. 7
  Om du vill räkna ut vem som startade ryktet är det bäst att undvika en hård konfrontation med dem. Om de grundar det på något du sa till dem och blåst i proportion så ska du undvika att prata med dem om privata angelägenheter i framtiden men förblir civila med dem, som strider mot dem kommer att orsaka ryktet att sprida sig ytterligare.

Tips

 • Försök att agera som om det inte stör dig och om det gör inte visa att det gör. Håll ditt huvud högt.
 • Ha en god vän att prata med och försöka komma fram till en plan för att se till att det handlar inte om dig.

hej folk aldrig VL sluta toking abt u eller vara det any1 så dont bother urself mycket... bara br trogen urself,... det vl skapa fred i u!

 • Försök att komma med ett annat rykte, men inte en som kommer att genera folk, tycker, "Paris Hilton kommer till skolan", eller att en hitlåt avbryts.
 • Om det var du som startade ryktet i första hand, förnekar inte det. Istället för att reagera på vad andra kommer att tänka på dig, erkänna vad du gjorde fel av karaktär.
 • Försök att ignorera bakgrundsbrus av folks kommentarer om dig.

Varningar

 • Har inte kul att sprida ditt rykte, kommer det slå tillbaka på dig och börja ett annat rykte.
 • Slösa inte tid på att försöka spåra vem som började eller sprida ryktet. Det är meningslöst och ineffektivt.