Wka

Hur undviker man att prata med dina föräldrar

Har du någonsin varit arg eller riktigt ledsen på grund av något som dina föräldrar har gjort? Kanske de sa nej till något som du verkligen ville. Eller kanske de slåss hela tiden och argumentera med dig hela dagen. Kanske du behöver lite utrymme. Följ de här stegen.

Steg

Hur undviker man att prata med dina föräldrar. Förstå varför du vill undvika dina föräldrar och avgöra om det är verkligen värt det, för om det inte är, kan du klippa ut en massa bra saker!
Hur undviker man att prata med dina föräldrar. Förstå varför du vill undvika dina föräldrar och avgöra om det är verkligen värt det, för om det inte är, kan du klippa ut en massa bra saker!
 1. 1
  Förstå varför du vill undvika dina föräldrar och avgöra om det är verkligen värt det, för om det inte är, kan du klippa ut en massa bra saker!
 2. 2
  Göm några icke ömtåliga snacks och drinkar i en sval, torr plats någonstans i ditt rum. Bo i det om du inte behöver gå på toaletten.
 3. 3
  Skär av samtal när de försöker prata med dig och egentligen inte lyssnar på dem. Bara ge korta, intetsägande svar. Om de frågar om du vill ha middag eller om du ska gå någonstans med dem, säga nej artigt.
 4. 4
  Lås dörren sovrum. Om du inte har ett lås på din dörr, sätta på lite hörlurarna så att du har en legitim ursäkt för att inte öppna dörren.
 5. 5
  Ta alla dina elektronik såsom datorer, mobiltelefoner, tv-spel, och ipods i ditt rum med dig. Detta gör att du kan fortfarande roa dig och prata med vänner utan att behöva vara i närheten av dina föräldrar.
 6. 6
  Vet du vänner att inte ringa din hemtelefon. Om de redan gör inte... så bra. Men detta sätt dina föräldrar inte har en anledning att gå in i ditt rum eller prata med dig på något sätt.
 7. 7
  Gör dina föräldrar skjutsar dig till skolan? Fråga din vänner mamma eller pappa om du kunde få en åktur.... eller ännu bättre... gå eller cykla dit
 8. 8
  Detta kanske inte fungerar för dig, om du delar ett rum och få sparkas ut från ett syskon.
 9. 9
  Tillbringa mer tid med dina vänner som grannar.

Tips

 • Aldrig mår dåligt, kom ihåg vad de gjorde för att få dig att undvika dem.
 • Vara hemifrån så mycket som möjligt. Skaffa ett jobb, extracurricular aktivitet, eller spela en sport.
 • Försök att förstå varför du vill undvika dina föräldrar. Efter alla de är dina föräldrar.
 • Dina föräldrar kommer slags få en ledtråd som du vill vara ifred.
 • Om dina föräldrar blir arga för att du inte pratar med dem, bara ge upp och berätta för dem vad som gjorde dig arg.
 • Dont vara oförskämd dem!

Varningar

 • Dina föräldrar kan bli lite arg för att du ignorerar dem..
 • De kan också bli upprörd. Även du som tonåring har rätt till känslor, kom ihåg att det är dina föräldrar.
 • Om dina föräldrar är väldigt behövande, de kommer att göra dig gå upp och göra saker för dem. Så försök att hantera problemet genom att använda ett annat syskon.