Wka

Hur man startar ett bra samtal

Starta en konversation med någon är förmodligen en av de svåraste delarna av kommunikationen. Du kanske upptäcker att du kan prata med vissa människor direkt, är som att dra ut tänder när du talar med andra. Men oroa dig inte - det finns några universella knep som hjälper dig att starta en bra konversation med nästan vem som helst, och några tips för att starta konversationer med specifika personer. Om du vill veta hur man startar ett bra samtal, följ bara dessa steg.

Steg

Hur man startar ett bra samtal. Gör personen känna att du bryr dig.
Hur man startar ett bra samtal. Gör personen känna att du bryr dig.

Starta ett bra samtal med någon

 1. 1
  Gör personen känna att du bryr dig. Du kan stänga en total främling till en vän bara genom att göra honom känna att du bryr dig om vad han har att säga och att hans åsikt är viktigt för dig. Om personen tycker att du pratar bara för att höra din egen röst, kommer han att stängas av omedelbart. Istället vänder din kropp och fokusera mot den personen och hålla ögonkontakt utan att vara alltför intensiv. Ge personen tillräckligt personliga utrymme, men det framgår att personen har din uppmärksamhet.
  • Gör personen känner hans tankar är viktiga. Om han börjar prata om ett ämne, ställa fler frågor om det istället för att prata om något som du verkligen vill prata om.
  • Använd personens namn en gång eller två gånger efter att du lär dig det.
  • Om personen talar först, nicka intensivt för att visa att du lyssnar.
 2. 2
  Ställ frågor utan att fråga personen. Många bra samtal börjar med frågor men den person du pratar med ska inte känna som om han blir intervjuad på en polisstation. Avfyra inte frågor på personen utan att ge feedback och faktiskt konversera med honom eller henne. Ingenting är värre än att känna som du får det tredje graden. Frågar för många frågor kommer bara att göra den andra personen att känna sig obekväma och kommer att lämna honom att hitta en väg ut ur konversationen.
  • Om du inser att du har frågat för många frågor, göra ett skämt om det. Säg, "Sorry - intervjun är över," och gå vidare till att om något annat.
  • Fråga personen om hans hobbys eller intressen, inte om hans drömmar och önskningar.
  • Snacka om något roligt. Fråga inte den personen vad han tycker om den senaste tragedin på nyheterna eller hur mycket han var tvungen att arbeta övertid nyligen. Göra personen njuta ämnet för samtal samt samtalet i sig.
  • Se till att du delar också. Helst bör du och den andra personen har samma belopp.
 3. 3
  Var rolig. Detta betyder inte att du måste göra en stand-up rutin men bara kasta in några skämt och berätta en rolig historia för att bryta isen. Du kommer bli förvånad över hur dela roliga historier kommer att få andra att öppna upp. Alla gillar att skratta och skrattar gör andra känner sig bekväma. Detta är ett trevligt sätt att lätta upp de spända människor och att få dem att prata.
  • ] För att få personens uppmärksamhet. Visa att du är snabb på fötterna och är bekväm med ordlekar, smarta skämt, och allmänna skämten.
  • Om du har en killer rolig historia, använda det, så länge det är korta. Säg inte en lång historia du har inte provat innan eller du kan falla platt på ansiktet.
 4. 4
  Ställ öppna frågor. är frågor som kräver mer än ett ja eller ett nej. Öppna frågor ger människor möjlighet att utveckla och detta skapar konversation. Du har kommit till den personen ut och göra honom en del av en konversation. Öppna frågor få tillväxt till en konversation i motsats till frågor med ja eller nej-svar.
  • Se till att frågorna är öppen nog. Fråga inte personen om vad han tror är livets mening, bara fråga vad han tycker om Laker säsong i år.
  • Du bör också veta när samtalet inte går bra. Om någon ger dig ja eller nej svar på frågor som kräver mer av en reaktion, då den personen kanske inte är så intresserade av att prata med dig.
 5. 5
  Vet vad man inte ska göra. Det finns några sätt att döda någon bra samtal innan den har tid att blomma. Om du vill veta hur man startar ett bra samtal, så finns det några grundläggande saker du bör undvika redan från början.
  • Avslöja inte alltför personlig information. Prata inte om din smärtsamt uppbrott, konstiga utslag på ryggen, eller hur man börjar undra om någon i ditt liv verkligen älskar dig. Du kan spara det för människor som faktiskt vet du väl.
  • Fråga inte den personen något som kan leda till en obehaglig reaktion. Låt personen prata om hans betydande andra, karriär eller hälsa. Fråga inte om personen dejtar någon bara för att upptäcka att han nyligen har fått sitt hjärta krossat.
  • Spendera inte hela tiden tar om dig själv. Även narr av dig själv och erbjuder några personliga uppgifter kan sätta den andra personen till mods, om du surra på och om hur bra du är eller vad du ska ha till frukost nästa dag, kommer den personen förlorar snabbt intresse.
  • Uppmärksam. Glöm inte personens namn, jobb, eller någon viktig information personen avslöjar efter fem minuter. Detta kommer att göra personen känner att du inte bryr sig alls. När personen säger sitt namn, upprepa det högt så att du är mer benägna att komma ihåg det.

Starta en konversation med olika typer av människor

 1. 1
  Starta en konversation med någon du gillar. Om du precis har träffat en person som du gillar och vill starta ett bra samtal, måste du göra personen omedelbart attraherad av dig genom att ta upp något original, kvickt, och engagerande, och genom att flirta lite. När du börjar en konversation med någon du gillar, hur du säger något är viktigare än vad du säger. Håll ögonkontakt och möta din kropp mot den personen, visa honom eller henne att du är uppmärksam. Här är några bra sätt att starta en konversation med någon du tycker om:
  • Om du är på en fest, tala om musiken som spelas. Det kommer att ge dig något att prata om - oavsett om ni båda hatar eller älskar musiken.
  • Om du ska träffa på en bar, be personen för en drink rekommendation. Sedan kan du godkänna om du gillar drycken eller retas person om det inte är upp till par.
  • Snacka om personens fritidsaktiviteter. Utan att vara alltför påträngande, fråga henne vad hon tycker om att göra för kul på helgerna.
  • Prata inte om dina jobb. Detta är bara inte en turn-on. Du kan få till det senare.
  • Tease personen. Om det är varmt ute och hon bär en tröja, försiktigt retas flickans mode val.
  • Snacka om husdjur. Folk älskar att prata om sina husdjur. Om du har ett husdjur, kan du byta även bilder.
 2. 2
  Starta en konversation med en potentiell kompis. Om du omedelbart utveckla en vän kär i någon du möter eller ser, eller om du bara umgås med en vän till en vän och vill lära känna honom bättre, ska du visa ett intresse för honom utan att låta som en intervjuare, och få honom att skratta och vill lära känna dig.
  • Håll det positivt. Var inte självironiskt eller klaga direkt, öppen med en positiv kommentar, som talar om hur bra din lokala idrottslag gör (om du tycker att personen tycker om sport) eller hur mycket du älskar baren eller restaurangen där du hittar själv.
  • Prata om din stadsdel. Folk är stolta över var de bor och vad de älskar att göra på det området, så om du bor i samma huv, du kan binda över hur stort det är. Då kan du få mer personlig och prata om platser där du brukade bo.
  • Fråga personen vad han eller hon tycker om att göra på skoj. Kanske du kommer att upptäcka att du har några av samma intressen.
  • Prata inte så mycket om dig själv. Se till att du pratar om varandra lika. Du borde gå iväg med några nya uppgifter om den personen.
  • Om du har gemensamma vänner, be den personen hur han känner din ömsesidig vän. Du kan få in några roliga historier om en person som ni båda känner.
 3. 3
  Starta en konversation med en medarbetare. Starta en konversation med en medarbetare kan vara lite svårare än att starta en konversation med en potentiell kärlek intresse eller vän eftersom det finns några rader som inte ska korsas i en arbetsmiljö. Fortfarande, om du hålla saker positivt och prata om dina personliga liv bara tillräckligt, kommer du att kunna ha en livlig konversation.
  • Fråga dina medarbetare om hans familj. Alla älskar att prata om hans eller hennes familj, så bara nonchalant frågar hur personens familj gör. Din kollega kommer att piska ut bilder och ge dig mer information än du vill höra i en sekund.
  • Prata om vad du ska göra med dina helger. Om du arbetar tillsammans, då ni båda ser fram emot att komma ut på jobbet på fredag ​​och göra något roligt eller koppla av över helgen. Din medarbetare kommer att vara glad över att dela sina planer om du inte bända för mycket.
  • Bond över en ömsesidigt klagomål. Nämn trafik, trasiga kopiator, eller brist på creamer i köket, och ni båda kan skaka era huvuden ihop som du hoppar in i en mer livlig konversation.
  • Prata inte om för mycket arbete. Såvida du starta en konversation med en medarbetare eftersom du har en arbetsrelaterad fråga, arbeta på att visa din mänskliga sida och talar om dina vänner, familjer och intressen istället för dina projekt och rapporter. Hitta en mänsklig anslutning som du kan göra utanför arbetet.
 4. 4
  Starta en konversation med en grupp människor. Att prata med en hel grupp människor kan vara lite mer besvärlig. Säkrast i att starta en konversation är att hitta en gemensam grund. Även om det kan vara svårt att få alla att känna sig väl till mods och tycker att de har något att bidra till samtalet, ska du försöka inkludera så många som möjligt genom att hålla saker bred och ljus.
  • Narr av dig själv. Detta är en bra taktik speciellt om du börjar en konversation med folk som känner dig men vet inte varandra mycket väl. Låt folk skratta åt dig eller retas med dig, och de kommer att vara på väg att bygga upp en gemensam obligation.
  • Försök att åtgärda den grupp i stället för bara en eller två personer. Om du specifikt rikta din kommentar på en person, kommer de andra känner sig utanför.
  • Pet Peeves göra för bra samtal Förrätter eftersom alla har dem. Du kan börja med att berätta en historia om en av dina husdjur Peeves och andra är säker på att gå med i.
  • Tänk på saker som människorna i gruppen kan ha gemensamt och uppfostra dem. Du behöver inte vara subtil. Du kan säga: "Hej, ni båda älskar Giants - såg du den galna matchen igår kväll?"

Tips

 • Inte känner behov av att dominera i syfte att få ett bra samtal. Låt den andra personen att öppna upp liksom.
 • Försök att tänka på några saker som du kan prata om innan du deltar i en konversation. Detta kan också hjälpa dig att få ut av några obehagliga samtal.
 • Tänk på din ton. Ett bra samtal bör ha en ton som inte är alltför mjuk men inte alltför högt.
 • Tänk på en konversation som ett hav-såg rida. Ni båda måste ha en lika stor andel av samtal, så inte rant för evigt på något tråkigt som tandkräm eftersom din vän kommer att känna sig irriterad. Och om personen du pratar med är den enda som pratar, säga något om det. Du kommer att känna mindre loserish om du har kul på fester.

Varningar

 • Prata inte om något som kan vara potentiellt pinsamma eller obekväma detta kan leda till extrema tystnader och / eller inställsam