Wka

Hur vet man att du älskar honom eller henne

är ett ord som får kastas runt en hel del. Om du inte kan avgöra om det du har är äkta, läs vidare för att få råd.

Arnold älskar Elaine.

Steg

Hur vet man att du älskar honom eller henne. Tänk på allt du vill ha i en relation.
Hur vet man att du älskar honom eller henne. Tänk på allt du vill ha i en relation.
 1. 1
  Tänk på allt du vill ha i en relation. Lär känna dina egna tankar och känslor om vad kärlek är - inte bara allmänt, men för dig som individ. Var noga med att inkludera hur du vill känna dig i en relation. Är det viktigt för dig att känna stöd? Utrustad? Trygga? Önskat? Överväga att skriva ner det så att du ser allt över när du är klar. Har den relation du har beskrivit låter som en frisk? Är en partner gör mer arbete än den andra?
  • Motstå frestelsen att bara beskriva den person du är intresserad Det är lätt att blanda ihop dina känslor för en person med dina känslor om kärlek i allmänhet, så var ärlig och objektiv med dig själv.
  • Se till att du vet skillnaden mellan kärlek och lust eller förälskelse. Lust är sexuell lust utan mycket känslomässigt engagemang. Förälskelsen gör att du känner "galen" om någon, men per definition, detta bleknar med tiden. Om du har bara känt eller varit med denna person för en kort stund, verkligen tycker om huruvida du går för snabbt eller helt enkelt upplever valp kärlek.
 2. 2
  Tänk på dina känslor för denna person. Detta kan omfatta allt du tycker är relevant, inklusive utseende, hygien, hjärnor, personlighet, humor, omtänksamhet etc. Skriv ner både du gillar och din ogillar, och sedan jämföra dem. Finns det mer gillar eller ogillar? Ännu viktigare är det mer betydande gillar eller ogillar? Om du gillar 30 ytliga saker om denna personen men bara en handfull av betydande sådana, antingen de är inte relationen material... eller du inte är så kär som du trodde att du var.
  • Fråga dig själv om du ser och accepterar en hel människa. Visste du släta något över, försök att rättfärdiga vissa beteenden, eller ens ljuga för dig själv samtidigt tänka på din kärlek? Är du förälskad i denna person eller med idén om denna person? Tänk på att en partner är en paketlösning, om du inte kan hantera brister, är förhållandet inte lika stark som du trodde.
 3. 3
  Tänk på hur att runt denna personen känns. Observera att hur du känner när du är med honom eller henne är väldigt annorlunda från hur du känner när du tänker på honom eller henne. Skriv ner de bra och dåliga saker som du känner. Har stärka relationen ditt självförtroende eller underminera det? Uppmuntra dig att dela dina känslor eller dölja dem? Gör dig mer eller mindre ärliga? När du går, fråga dig själv om dessa känslor gör du låter som glad, självsäker person. Kanske är runt den här personen känns oövervinnerlig... men dina egna känslor går inte att djupt, är du kär i dem eller med deras intresse för dig?
  • Om du har svårt att vistas mål, skriva ner allt i tredje person som om du pratar om någon annan. (Ex. Sam känns...) Gör upp ett namn om det behövs. Läs sedan tillbaka den till dig själv - eller har en pålitlig vän läsa den för dig. Har personen som beskrivs låter som någon du vill vara?
 4. 4
  Tänk tillbaka på vad du ursprungligen bestämt att du vill ha ut av ett förhållande. Hur väl fungerar stack din nuvarande relation mot den du beskrev som ideal? Har du och din kärlek intresse verkar lika investerat?
  • Nöj dig inte. Medan kompromissa är en nödvändig del av att vara i någon mänsklig relation, innebär sedimentering acceptera mindre än du vet att du förtjänar. Detta är ett bombsäkert sätt att slösa tid som du kan spendera hitta en bättre match.
  • Kom ihåg att en persons kärlek inte kan hålla en relation går. Oavsett om du är på att ge eller ta emot slutet av denna obalanserade dynamik, kommer förhållandet varar inte om ni två inte lägger samma mängd energi.

Tips

 • Inse att det finns en skillnad mellan "älska någon" och "att vara kär." Du kan älska familj, vänner, etc, men att vara kär är mycket mer intim.
 • Var alltid uppmärksam på skillnader mellan vad en person säger och hur de agerar. Det är bättre att vara med någon som säger lite men behandlar du kärleksfullt än någon som berömmer dig oändligt men beter sig tanklöst.
 • Kärlek är något som tar tid.
 • Handling säger mer än ord.
 • Försök väga upp de saker du gillar och inte gillar med den här personen, och se om de saker du gillar uppväger de saker du inte.

Varningar

 • Ta din tid, "kärlek" är inte ett ord som du bör kasta runt.