Wka

Hur man lägger kort hår i en hästsvans

Låt oss säga att du precis fått detta helt fruktansvärt frisyr. Du egentligen inte gillar ditt hår alls för en gång, och bestämmer sig för att sätta upp det. Utom det finns ett litet problem: det kommer inte att gå in i en hästsvans. Efter en miljon försök, räkna du bara ge upp. Förhoppningsvis, efter att ha följt instruktionerna i den här artikeln får du möta aldrig detta lilla problem i vardagen igen.

Steg

Hur man lägger kort hår i en hästsvans. Tvätta håret i duschen med schampo och balsam.
Hur man lägger kort hår i en hästsvans. Tvätta håret i duschen med schampo och balsam.
 1. 1
  Tvätta håret i duschen med schampo och balsam. Ren, kommer icke-fett hår tillbaka i en hästsvans mycket enklare.
 2. 2
  Använd Detangler på håret som kommer att minska trassel. Återigen använder detta sparsamt, för om du lägger för mycket in, kommer ditt hår att bli fet. Antingen använder en Detangler produkt, eller en ledighet i balsam eller fuktighetskräm.
 3. 3
  Applicera mousse i håret, men inte krama det för mycket, eftersom du inte vill att det ska vara för lockigt till där det är svårare att dra sig tillbaka.
 4. 4
  Föna håret. Detta är verkligen viktigt, för om du drar den tillbaka i en hästsvans medan det fortfarande är våt, torkar den med en fördjupning där din gummiband var, vilket kan vara värre än din frisyr själv!
 5. 5
  Sätt gel på håret om det behövs, men endast små mängder. Lägg inte för mycket gel på toppen av din hårbotten, eftersom detta kommer att göra ditt hår ser väldigt fet. Tryck håret tillbaka för ponny svans.
 6. 6
  Dra håret bakåt i en hästsvans med ett gummiband som du normalt skulle göra. Ju mindre gummiband, desto lättare blir det. Också investera i elastiska hårband som håller din lugg tillbaka. Goody Bo Put band fungerar bäst.
 7. 7
  Fäst hårnålar för att ditt hår för resten av håret som inte kommer att gå tillbaka in i hästsvans. Var inte rädd för att använda en hel låda av dem om du måste. Ju kortare hår, desto fler hårnålar du kommer troligen att behöva använda. Vissa butiker säljer ett speciellt lås-in typ av bobby stift. Dessa fungerar särskilt bra. Dessutom, om du inte vill ha en alla hårnålar för att visa, försöka dölja dem bakom hästsvans, och köpa de som matchar din hårfärg.
 8. 8
  Lämna lite hår i fronten så att du inte anstränga din hårbotten
 9. 9
  Färdigt.

Tips

 • Visa din stil! Fancy klipp och pannband är ett roligt sätt att uttrycka dig.
 • Aldrig klippa håret medan det är i hästsvans så att det ser jämnare. Detta kommer att göra din frisyr ojämn och en enda röra: om inte naturligtvis, du kommer med det rörigt, tufft utseende.
 • Om du räta ut ditt hår, kan det gå i en hästsvans lättare.
 • Platt järn det för att ge det en glans och gör det rakare och längre.
 • Ha en elastisk pannband - de håller din lugg tillbaka utan användning av så många hårnålar.
 • Om du verkligen behöver för att gömma det, och ditt hår är verkligen kort, kan du använda ett klipp-i hästsvans förlängning!
 • Att sätta håret i en hästsvans är inte som ett komplicerat matematiskt problem, bör det ca 5 minuter speciellt med kort hår.

Varningar

 • Om du försöker att knyta tillbaka medan det fortfarande är våt, kan håret torka i en konstig ställning - alltid torka håret först!
 • Kom ihåg att borsta håret igenom innan i en hästsvans: Inte borsta och sätta håret tillbaka kan betyda mer försämringen senare när knutarna är mognat.
 • Vissa hår nedskärningar kommer inte att gå tillbaka i en hästsvans oavsett hur hårt du försöker. Du kan bli tvungen att ta itu med håret tills det växer ut igen genom att bära en hatt, etc.

Saker du behöver

 • Kort hår
 • Elastiskt hårband
 • Hästsvans innehavaren / gummiband
 • Clip in hårförlängning (tillval)
 • MASSOR av hårnålar och klipp