Wka

Hur man hjälper en vän som blir mobbad i skolan

Är en av dina vänner mobbad? Du kanske inte vill sätta dig mitt i en konflikt, men din vän kanske behöver dig. Här är hur man kan hjälpa.

Steg

Hur man hjälper en vän som blir mobbad i skolan. Prata med personen (göra det med var och en ensam om det finns fler än en).
Hur man hjälper en vän som blir mobbad i skolan. Prata med personen (göra det med var och en ensam om det finns fler än en).
 1. 1
  Låt dig inte skrämmas av mobbarna och tror att du kommer att bli nästa mål om du berättar för någon. Oavsett om det är en lärare eller förälder, förklara att det inte är rättvist vad dessa mobbare gör och att genom att säga till någon, kan det redas ut. Var uppmärksam på reaktionerna från olika vuxna och myndigheter. Vänd dig till de vuxna som är mest benägna att ingripa på ett sätt som inte skadar offret. Vissa skolpolitik straffa båda parter i en "kamp" på ett sätt som belönar mobbarna. Leta efter lärare som inte godkänner denna policy och leta efter andra lösningar, om det är vad som händer, som hjälper linjer.
 2. 2
  Gå hem med din kompis. Hitta en ny rutt hem från där han eller hon vanligtvis går, och se till att du alltid finns där.
 3. 3
  Prata med personen (göra det med var och en ensam om det finns fler än en). Försök att vara lugn, inte skrika eller såra honom eller henne. Bara fråga varför mobbning sker och be att sluta. Du kanske upptäcker att några av dem bara går med på det i rädsla för att vara mobbaren nästa mål. De kan vara lättare att övertyga att sluta - och inte bara sluta, men gå med en defensiv grupp för att hjälpa till att stoppa mobbaren från att hacka på någon.
 4. 4
  Tipsa privat om din vän kommer inte. Även om din vän har svurit dig till sekretess, är detta det enda sättet för dem.
 5. 5
  Fråga lärare om de kan starta en ingen mobbning klubb på din skola, en hall övervaka programmet om det inte redan finns, eller om skolan kan göra en pep rally (du kan behöva mer än en vuxen tillstånd för en ingen mobbning pep rally )

Tips

 • Låt din vän lean på dig för stöd.
 • Erbjud dig att gå med din kompis om han eller hon berättar någon, för stöd.
 • Låt inte din vän tror att det är hans eller hennes fel!
 • Om två är inte tillräckligt för att skrämma mobbaren med siffror, börja skaffa andra vänner. Leta efter andra offer för samma översittare. Siffror kan betyda en hel del för att minska sårbarheten.

Varningar

 • Om mobbarna börjar på dig, berätta någon genast. Det är inte rätt om någon är mobbning dig.
 • Använd Självförsvar endast vid behov. Du vill inte vara starter av en kamp.