Wka

Hur man har ljus hy

Även om många människor arbetar hårt för att göra deras hud ser mörkare, vissa föredrar att lätta den för att dölja ärr, jämna ut fläckar, ångra effekterna av över-garvning, eller helt enkelt få en ljushyad look. Att ha ljus hy, prova följande knep och tekniker.

Steg

Hur man har ljus hy. Tillämpa vanlig yoghurt.
Hur man har ljus hy. Tillämpa vanlig yoghurt.

I ditt kylskåp

 1. 1
  Pressa på citronsaft. Citronsaft ofta används för att lätta hår och kan även läggas till den vita cykeln om din tvätt som blekmedel alternativ. Du kan upptäcka ansöka citronsaft till mörka fläckar som en ljusare agent, men notera att citronsyra är hårda och kan irritera huden. Om du vill använda citronsaft regelbundet eller över stora områden, anser späda den eller skapa en mjukare pasta genom att blanda den med honung eller yoghurt.
  • Du kan blanda citronsaft med vatten i en sprayflaska, gnugga svålen på huden, eller göra masker och krämer. Ingen specifik sätt garanteras att arbeta snabbare än någon annan. Ha tålamod, ljusare huden med citron tar tid.
  • Använd inte citroner på områden som nyligen har vaxade, rakade, eller har skärsår.
 2. 2
  Tillämpa vanlig yoghurt. Förutom det faktum att yoghurt är en mycket mild blekmedel, innehåller den mjölksyra som återfuktar, zink som bekämpar solbränna, och aktiva kulturer som angriper skadliga bakterier och svampar.
  • I jämförelse med formulerade, exfolierande produkter, inte yoghurt inte precis kommit upp till snus. Den innehåller ca 0,9% fri syra, det är alfahydroxisyra nivåerna är betydligt lägre än de flesta andra alternativ. Det kommer inte skada dig, men det kanske inte ger dig de resultat du letar efter. Åtminstone, verkligen inte snabbt.
 3. 3
  Använd bakpulver. Bakpulver används ofta som ett rengöringsmedel och tand blekmedel, men det kan också ljusare hud. Även om det är relativt mild, notera att över-tillämpa kan ha en uttorkande effekt, för att skapa en mer hudvänlig pasta, blanda bakpulver med honung, tillämpa det som en mask, och låt det sitta i minst tio minuter.
  • Bakpulver används som en exfoliant. Det kommer inte att lätta på huden du befinner dig i, men det kan ta bort solskadad hud celler som har förmörkat.

Krämer, exfolierande och pulver

 1. 1
  Tvätta och skrubba huden. Detta hjälper till att avlägsna det yttersta lagret av hud som är mörk och / eller skadas vid kontakt med solen. Undvik över-peeling, dock, eftersom detta kan störa dig hudens naturliga oljeproduktion och orsaka fet.
  • En billig och effektiv hemgjord exfoliant är brunt socker blandat med honung. På egen hand, kan honung göra huden känns anmärkningsvärt mjuk, tillsammans med den skitiga socker konsistens, de två gör för en mycket effektiv scrub. Som en bonus, är honung ett antibakteriellt medel som kan hjälpa till att hålla dig från att bryta ut.
 2. 2
  Ha en skimrande pulver. Genom att sprida ljus, kommer pulvret inte bara göra huden ljusare, men också jämna ut skavanker.
  • Babypuder kan göra detta också. Det är lätt nog att fylla i dina porer som en puderform, men tung (och vit) tillräckligt för att subtilt påverka din hudton. Se till att inte för mycket, men, eller kommer du sluta se ut som en 18: e-talet Geisha.
 3. 3
  Om allt annat misslyckas, använd en hud-blekning grädde. Vara varnat dock att hydrokinon - den aktiva ingrediensen i många blekning krämer - har förbjudits i många länder på grund av studier som tyder på att det är cancerframkallande.
  • Mjölon (Beta-Arbutin) och kojisyra är också senaste trenderna inom hudtonande. Men nyligen bearberry har kopplats till hydrokinon och har också anses vara osäkra, kojisyra, å andra sidan, har passerat dess test. Vid halter av 2% (inte högre) i kosmetiska produkter, det är säkert. Obs: i labbtester, var hudtonande resultat ses på 4%.

För kroppen

 1. 1
  Håll dig borta från solen. Om du måste träna, gå på gym eller ut på vägarna före gryningen eller efter skymningen. Använd en rågad hatt när det behövs och glöm inte att använda solskyddskräm dagligen - även om det är molnigt ute. Upp till 80% av solens strålar kan passera genom moln.
  • Glöm inte dina läppar! Slather på ett läppbalsam som har inbyggd solskyddsfaktor 15 i tillägg till din dagliga fuktkräm.
 2. 2
  Öva frisk hud vanor. En hälsosam glöd är viktigt för alla hudtoner. Medan du arbetar på att få din hud lite mer rättvis, hålla sig till en rutin som låter din hud utstrålar briljans.
  • Rök inte. Det orsakar en sälg, ojämn hudton som lätt kan visa upp i ungdomar. Vanan också kan öka risken för att utveckla solfläckar, ett märke som oftast för äldre.
  • Håll en näringsrik, hälsosam kost. I synnerhet upp vitamin C. Det är nyckeln till produktionen av kollagen, ett protein som hjälper i tillväxten av celler och blodkärl och ger huden dess fasthet och styrka.
 3. 3
  Rådfråga en hudläkare. En professionell kommer att kunna köra dig igenom alla dina alternativ om du är död-inställd på att förändra din hudton. Det finns over-the-counter och receptbelagda produkter de kanske kan ställa dig upp med som är säkra och effektiva.
  • Dessutom kan de avslöja de myter som florerar om hudvård och ger kunskap som ingen hemsida kan parallellt. Tala med din läkare innan du tar någon allvarlig åtgärd.

Tips

 • Använd naturliga metoder först när effekterna av de lättar krämer är vanligtvis reversibla.
 • Var förnuftig. Om du är naturligt chokladbrun, vara glad för din hudfärg. Många människor skulle göra vad som helst för solbränd hud.

Varningar

 • Överanvändning av en produkt kan torka ut huden, vilket leder till avflagning och irritation.
 • Undvik att placera väteperoxid på huden. Fast det kommer tillfälligt blekmedel det, är det ett oxidationsmedel (dvs. motsatsen till de hälsosamma antioxidanter vi använder för att hålla huden från att åldras i förtid) och kan ha en frätande effekt. Av denna anledning, är väteperoxid inte längre även rekommenderas för behandling av sår.