Wka

Hur man ska behandla whiteheads

Whiteheads, känd medicinskt som slutna komedoner, är en form av akne som vanligtvis visas på huden som små, runda, vita knölar. Acne, vanligast förekommande i ansiktet, hals, bröst och rygg är ett resultat av porer blockeras av normala sekret hudfett och döda hudceller. Whiteheads orsakas av blockeringar under ytan av huden. Fläckar som uppstår på hudytan kallas ett pormaskar.

Steg

Hur man ska behandla whiteheads. Tvätta det drabbade området försiktigt två gånger om dagen med en mild tvål.
Hur man ska behandla whiteheads. Tvätta det drabbade området försiktigt två gånger om dagen med en mild tvål.
 1. 1
  Tvätta det drabbade området försiktigt två gånger om dagen med en mild tvål. Tvätt för ofta, gnugga huden alltför kraftigt, eller med hjälp av ansiktsmasker eller andra återfuktande ansiktsbehandling rengöringsmedel kan göra akne värre.
 2. 2
  Använd over-the-counter akne behandling produkter som innehåller bensoylperoxid och salicylsyra. Bensoylperoxid förstör bakterier som finns i porerna när akne är närvarande. Salicylsyra hjälper huden kasta döda celler, vilket hjälper öppna porer.
 3. 3
  Topiskt applicera olja tea tree på huden för att bekämpa whiteheads naturligt. Mätta en bomullstuss med oljan och badda den på det drabbade området två gånger dagligen. Tea tree olja kan bidra till att minska bakterier så effektivt som bensoylperoxid.
 4. 4
  Leta efter en koppling mellan whitehead utbrott och diet. Även om det inte finns några medicinska bevis för att kosten har ingenting att göra med akne, vissa människor rapporterar att vissa livsmedel gör sin akne symptom förvärras. Studier tyder på att kanske födoämnesallergier kan spela en roll i akne utbrott. Undvik mat som verkar förvärra dina symtom.
 5. 5
  Välj hudvårdsprodukter och kosmetika som inte innehåller olja. Leta efter produkter som är vattenbaserade eller tillstånd på etiketten att de är "icke-komedogent." Var noga med att tvätta alla kosmetika av vid slutet av dagen.
 6. 6
  Se din husläkare om dina whiteheads är allvarliga eller inte svarar på metoder hembehandling. Allmänläkare har både muntliga och utvärtes recept för att behandla de flesta fall av akne. Om din akne är mycket allvarlig, kan din läkare remittera dig till en hudläkare.

Tips

 • Shave noggrant när du upplever ett utbrott av akne. Mjuka upp håret med varmt vatten och tvål innan rakning. Shave lätt med en vass-bladig rakhyvel för att undvika skadliga eller irriterande whiteheads, eftersom skador kan leda till ärrbildning.

Varningar

 • Kläm inte, pop eller plocka på whiteheads. Detta kan leda till ärrbildning eller mörka fläckar på huden.