Wka

Hur man be om ett datum

Du har utbytt några flirtiga ord med någon gullig nätet eller i din klass, men du vill ta det till nästa nivå. Det bästa sättet att göra det är att be att umgås med dem ensamma - i huvudsak, att gå på en date. Detta kommer att ge dig en möjlighet att lära känna varandra bättre och för att njuta av varandras sällskap.

Steg

Hur man be om ett datum. Bestäm rätt tid att fråga.
Hur man be om ett datum. Bestäm rätt tid att fråga.

Att be om ett datum

 1. 1
  Planera ett datum. Ta reda på vad din kärlek gillar. Detta kan göras genom att prata med dem direkt eller genom att fråga sina närmaste vänner. Var uppmärksam på dina samtal med dem, förmodligen, kommer din kärlek talar mycket om sig själva, och allt som är bra material att ha i åtanke när man beslutar datum fläckar, gåvor etc.
 2. 2
  Bestäm rätt tid att fråga. Normalt bör du ha utbytt några samtal med din kärlek innan du bestämmer dig för att be dem om ett datum. Inte bara ökar det risken för att de kommer att säga ja, men det innebär också att du redan vet dina personligheter är kompatibla och kommer sannolikt att ha en bra tid.
  • Folk som frågar främlingar på datum baserar sitt beslut enbart på fysisk attraktion. Detta är mer riskfyllda, men inte alltid en dålig idé.
 3. 3
  Med ett datum idé i åtanke, be dem ut. Alltid göra särskilda planer för att träffas på en viss plats under en viss tid, eller kommer du bara att fråga dem igen senare. Det finns några sätt att göra detta, beroende på din relation med din kärlek:
  • Börja med att bara be för att umgås. Såvida du inte är säker på att de är romantiskt intresserad av dig, motstå frestelsen att omedelbart flagga din inbjudan som ett datum. Om de aldrig har ansett något romantiskt med dig eller om de är naturligtvis en skygg person, kanske din framåt förfrågan fånga dem off-guard och skrämma bort dem. Istället, om du ber dem att hänga ut (som kan eller inte kan vara en bara-vänner sak), kan du lindra dem i övergången av en relation. Om dessutom hänga ut ensam går bra, kommer din kärlek ser också att det är bra att spendera tid med dig ensam. Som sannolikt kommer att orsaka dem att utveckla känslor för dig också, eller åtminstone vara mer mottaglig för att vara mer än vänner.
  • Om du och din kärlek har hängt på ett tag men det är fortfarande i vän-zonen, då du vill göra saker och ting tydligare. Du kan antingen ställa frågan direkt som en inbjudan, eller ta upp frågan om en relation på en av dina hangouts.
 4. 4
  Om de säger ja, grattis! Vet att detta innebär att de är minst intresserade av att lära känna dig mer intimt, vilket kan så småningom leda till en relation. Fortsätta att göra de nödvändiga förberedelserna för din speciella dag.
  • Om du frågade dem bara för att umgås, ha i åtanke att ett "ja" inte nödvändigtvis betyder att de är romantiskt intresserad av dig. Du kommer att vilja se hur det första kaféet går, och sedan fortsätta att be dem att umgås mer senare. (Förhoppningsvis kommer de också återgälda genom att initiera hangouts, men förvänta dig inte det.) Ibland, detta givetvis underlättar i ett förhållande, men om inte, måste du bara be dem uttryckligen efter ett tag.
 5. 5
  Om de säger nej, oroa dig inte om det. Du är en bra person som förtjänar datum, men ibland omständigheterna inte träna på orsaker utanför din kontroll. Försök att inte känna sig nedslagen och svara på avvisandet med värdighet och respekt.
  • Om du bara bett dem att umgås, överväga om deras ursäkt var äkta (i vilket fall du kan överväga att be dem att hänga ut igen i en vecka eller så) eller inte (i vilket fall de är förmodligen inte intresserad av dig). Oavsett, eftersom din förfrågan inte var ett explicit inbjudan till potentiella romans, behöver du inte förklara dig själv eller ens prata om det ämnet. Bara acceptera deras "nej" som du skulle någon vän som inte kunde göra det till något du hade bjudit dem till.
  • Om du faktiskt frågade dem på en dag eller gjorde dina känslor klart, sedan berätta för dem att du förstår din förfrågan kan ha fångat dem off-guard. Nästa, vara ärlig om dina känslor. Om något av följande gäller, så säger det:
   • "Jag kommer att vara här om du ompröva och vill prata om oss gå ut igen."
   • "Jag förstår dina känslor, men jag behöver fortfarande lite stängning. Jag tror att jag behöver mitt utrymme för en viss tid och att vi borde ha minimal kontakt tillfälligt."
   • "Jag skulle älska att fortfarande vara vän med dig."
   • "Jag tror inte att du har behandlat mig rättvist om du verkligen har ingen önskan att bli mer än vänner. Jag tycker att vi borde ta en paus och omvärdera gränserna i vår vänskap."

Tips

 • Om din kärlek säger ja, men fortsätter att spy en lång rad av ursäkter eller att avbryta oväntat senare, kan hon "ja" har varit en lögn. Stå stark. Ge din kärlek en chans med en annan inbjudan efter flera dagar, men om detta flera gånger inträffar, måste du börja flytta på.
 • Även om det är svårt att avgöra hur äkta någons ursäkt är, det finns flera tecken att leta efter, men kom ihåg att dessa inte är klipp-och-torra frågor. En genuin ursäkt skulle ha få eller inga av följande tecken på grund av din kärlek personlighet.
  • Specificitet: Hur specifikt handlade de om sina befintliga planer som stred med din dejt inbjudan? Om de bara säga att de hade "något att göra," de kan ha bara snabbt säga att för att undvika att umgås med dig.
  • Erbjud dig att Reschedule: Har din kärlek erbjuda en alternativ tid att umgås? Om så, är det ett mycket gott tecken på att de faktiskt vill umgås med dig och att deras ursäkt var äkta. Detta kan göras upp till en vecka efter din första inbjudan. Var försiktig med det vaga "Jag är ledsen att jag inte kan göra det, men vi ska göra något senare!" - Som bara kan vara någon som försöker vara trevlig och inte så intresserad av att umgås med dig.
 • Var flexibel! Om din krossa föreslår ett alternativt datum idé eller vill ändra något du har planerat, ta deras synpunkter i beaktande. Vad du verkligen bryr dig om är om de är intresserade av att spendera tid med dig intimt.
 • Din krossa kan också avböja din inbjudan eftersom de faktiskt inte vill göra vad du har planerat (t.ex., delta i ett sportevenemang, gå titta på lite film, etc.). Detta även kan eller inte kan vara äkta, men överväga att be dem vad de vill göra nästa gång.

Varningar

 • Om du frågar din kärlek att umgås, och de säger ja men bjuda in fler människor, vara mycket försiktiga. Detta är ett tecken på att de kan ha känt dig var på väg i mer än-vänner riktning, och att de inte är intresserade. Om denna situation återkommer, kan du antingen a) flytta på, om det är uppenbart att de inte gillar dig, eller b) uttrycka dina känslor explicit och se vad deras reaktion är, om den är rörig.