Wka

Hur man ska agera efter första dagen

Datum är möten mellan två personer som har avsikt att undersöka möjligheten av romantiska intresse för varandra. Ett par kan gå vart de kommer överens om under en dag, och de kan eller inte kan ha känt (eller träffat) varandra innan det datumet. Dejting kan vara en ångestframkallande händelse eftersom du inte nödvändigtvis vet vad som väntar, eller hur du får tillsammans med din dejt. Även om det finns många källor för hur man hittills finns det inga entydiga regler för hur man hittills, eller för postdatera etikett. Lyckligtvis finns det vissa indikatorer som du kan överväga om du vill veta vad man ska göra när dagen är över. Följ dessa riktlinjer för hur man ska agera efter den första dagen.

Steg

Hur man ska agera efter första dagen. Bestäm hur du kände om dagen.
Hur man ska agera efter första dagen. Bestäm hur du kände om dagen.
 1. 1
  Bestäm hur du kände om dagen. Dina känslor om ditt datum bör vägleda dig mot en preferens. Till exempel, om du gillade din dag, då du kanske föredrar att se den personen igen, direkt. Utvärdera följande:
  • Tänk på vad du gillade och ogillade om din dejt. Gör en lista på de saker du tyckte om den person, samt en lista över de saker du inte gillar. Bestäm om det finns något på listan som ger dig ett definitivt svar angående uppföljning.
  • Bedöm din nivå av intresse. Du kan vara extremt intresserad av att veta mer om personen har ett flyktigt intresse snarare än en önskan eller helt saknar intresse av att lära mer om din dejt. Kom ihåg att människor inte alltid är deras naturliga själva under första datum, så du kanske vill ge någon som du inte är helt säker på om en andra chans.
 2. 2
  Bedöm den dag från en subjektiv synvinkel. Även om det inte finns någon standard dejta hur formel, det finns sätt att mäta ett datum subjektiva framgång. Chansen är stor att om en dag lyckades genom vissa åtgärder, då en andra dejt är en bra idé. Tänk på följande:
  • Tecken på en bra första dejt inkluderar regelbunden ögonkontakt, lekfull, tiden går utan att någon part är medveten, fysiska gester (röra händerna, borsta upp mot varandra, etc.), lätt konversation, öppen kropp hållning, härma varandras kropp språk och tal om att göra saker tillsammans i framtiden.
  • Tecken på en dålig första dejt är 1 person eller det andra pratar för mycket, alltför egocentriska prat, uppfostra tidigare relationer, utökade obekväma tystnader, kollar klockan, öppet sexuella flirta, skicka sms eller ringa under dagen, stängde kroppsspråk (korsade armar ), täta resor till toaletten, kritik, till andra människor, obefogad tillgivenhet, brist på svar på önskade tillgivenhet och oväntat slutar dagen tidigt.
 3. 3
  Fundera på hur dagen avslutades. Mäta var och hur dagen slutade är ett bra sätt att räkna ut hur man ska agera efter den första dagen.
  • Om datumet slutade tvärt, utan mycket av ett farväl eller ens en promenad till dörren, kan det tyda på en brist på intresse. Omvänt, om ni båda verkade vara sträckning i slutet av dagen ute, så kan det finnas mer där att utforska.
  • När båda parter frivilligt går in för en i slutet av en första dejt, då är det troligt att de är båda intresserade av att lära känna varandra. Omvänt, om datumet slutade med en tafatt kram eller obesvarade romantisk gest, då är det troligt att antingen 1 eller båda av de daters var inte intresserad av att föra relationen.
  • Tänk på att de avslutande kommentarerna från den dag kan vara den avgörande faktorn när det gäller hur man ska agera efteråt. Till exempel, om du berättar för din datum du kommer att ringa, då är det upp till dig att ringa. Likaså om datum slutar tvetydigt, med ingen volontärarbete fullfölj, så måste du bestämma hur du vill hantera saker efter datum.
 4. 4
  Uppföljning i enlighet med vad du vet om dagen. Ta hänsyn till hur du känner för dagen, hur subjektivt framgångsrik du tror att datumet var och hur dagen avslutades. Du har ett antal alternativ när det gäller att publicera-datum uppföljning:
  • Om du bestämmer att du inte är intresserad av att lära känna den personen efter din första dag, eller om du är övertygad dagen var ohjälpligt misslyckad, då finns det ingen anledning att fortsätta en annan dag. Men det är en bra idé att låta personen veta att du inte är intresserad för att undvika oönskad uppföljning på den andra änden.
  • Om datumet gick bra och du vill se den andra personen igen, då kanske du vill kontakta den andra personen. Det finns ingen officiell dejta hur man om när man ska ringa tillbaka, även om 2 till 3 dagar är ett vanligt citerade tidsram. Förbered vad du vill säga i förväg för att undvika att snubbla över dina ord, och se till att låta andra veta att du gillade den dag och vill träffas igen. Också vara redo att göra ett visst andra datum förslaget. Till exempel kan en bra postdatera meddelande går något i stil med, "Jag hade en bra tid med dig härom kvällen och skulle älska att se dig igen. Vill du se den nya filmen pratade vi om den kommande helgen?"
  • Om du är intresserad av en andra dejt, men vägrar att göra uppföljande kontakt, så har du inget annat val än att vänta på att andra att kontakta dig.

Tips

 • När man träffar någon för första gången, välj ett datum aktivitet som ger dig möjlighet för massor av ansikte mot ansikte taltid. Till exempel är en dag på museet en bättre första dag idé än en kväll på bio.
 • Om du bestämmer dig för att inte göra uppföljande samtal men verkligen vill ha en andra dejt, och sedan ställa in en tidsram för att vänta på att andra ska ringa dig och åta sig att antingen göra den kalla dig efter tiden är slut, eller att släppa hoppas på en andra dejt. Oavsett vad du väljer, vill du inte att hamna väntar på obestämd tid för ett samtal som kanske aldrig kommer.
 • Delta i en speed dating kväll kan vara ett bra sätt att vänja sig att interagera på första datum, och kan också lära dig en hel del om hur man inleder eller förkasta nästa steg, som speed dating ger dig möjlighet att gå på många korta datum i en period av bara timmar.

Varningar

 • Undvik att låta behövande eller desperat när du uppföljning efter en första dejt. Du kanske känner att du verkligen gillar den andra, men avslöjar allvarliga känslor efter en första dejt kan skrämma vissa människor bort.