Wka

Hur man gör fred med en vän efter ett slagsmål

"Är jag inte förstörde mina fiender när jag gör vänner till dem?" Abraham Lincoln

Göra fred med vänner efter en kamp är ett viktigt steg för att upprätthålla harmoniska och lyckliga relationer mellan er två. Oavsett om du går på för att behålla din vänskap är en sak för er två, men det är viktigt att lösa någon varaktig ilska och åtgärda det i stället låta det gro. Här är några förslag för att göra fred efter kampen.

Steg

Hur man gör fred med en vän efter ett slagsmål. Lämna din kompis ensam.
Hur man gör fred med en vän efter ett slagsmål. Lämna din kompis ensam.
 1. 1
  Lämna din kompis ensam en stund. Det kommer att göra tid för er båda att svalna. Också lugna dig bort och fundera på vad du vill säga till honom / henne
 2. 2
  Ring honom / henne när du är relativt säker på att ni båda har haft gott om tid att svalna.
 3. 3
  Var uppriktig och ödmjuk. Ber om ursäkt för din roll i kampen.
 4. 4
  Se till att noga vad din vän säger. Redo kroppsspråk och se till att ditt kroppsspråk kommunicerar inte något du inte tänker. Situationer kan inte ha varit som de dök upp och det finns alltid utrymme att lära.
 5. 5
  Lämna inte frågor olösta, men samtidigt vet när du ska ta en paus. Förvara inte puffa för en resolution om dess uppenbart att din vän inte är intresserad av en. Hitta en tillfällig lösning och lösa problemet senare.
 6. 6
  Försök att ligga lågt ett tag, börja inte något skvaller eller något och inte engagera sig med några slagsmål eller rykten som kan skada denna vänskap mer så är det.
 7. 7
  Tänk också på att ge någon tid är inte alltid den bästa lösningen. det varierar från person till person. Vissa människor, även om de försöker undvika det, skulle föredra direkt konfrontation för att få problemet löst.

Tips

 • Om din vän har väldigt liten anledning att vara arg på dig, och du har en stor anledning att vara arg på dem bara ihåg att vara mer mogen än din vän. Känsla som den större personen kan även känna bättre än att vinna någon liten kamp.
 • Notera din väns kroppsspråk, om de är avvisande för de flesta av den tid du spenderar att försöka lösa konflikten, ta en paus.
 • Aldrig någonsin LIE. Ligga samtidigt försöker gottgöra är det värsta möjligt att du kan göra. Om du gjorde något som de är arga på, ber om ursäkt för det, verkligen djupt ber om ursäkt för det, och menar det.
 • Undvik upprepad användning av ordet "du", kommer det ut som en attack, och kommer bara att ytterligare insinuera konflikt.
 • DO blidka INTE dem och bara fortsätta att säga "förlåt". Det är fortfarande ljuger för dem. om de anklagar dig för att göra något du inte, berätta för dem. Om de säger att du gjorde något du inte, berätta för dem att du inte gjorde det. Men inte får arg på dem. bara lugn.
 • Ha ett öppet sinne, trots alla starka känslor du kan ha, det är alltid bäst att närma sig en lösning med ett öppet sinne.
 • Inte försöka balansera saker ut mellan er två, är det inte en tävling. Båda av er har säkert gjort saker som har irriterade den andra.
 • Om du har gjort något som har sårat din vän, acceptera det, be om ursäkt och inte argumentera med vad rättvis vedergällning din vän vill. Om de vill ha tid, ge dem tid, om de vill att du ska hålla ursäkt, gör det.
 • Håll lugn och se till varje tur som du tar är smart och övertygande, tillsätt lite tidigare minne i det, säga förlåt då och då, inte låter irriterande, kommer det att göra det värre. Bara försöka vara vänner med dem igen, och dessutom inte stapla på mer skräp.
 • Var inte defensiv.

Varningar

 • Om du är i ett slagsmål med en grupp aldrig dike dina vänner att gå med någon annan. Inte bara kommer dina vänner att bli arg, men om du försöker gå tillbaka till din vän, kommer de andra att känna att du använder dem.
 • Om du eller din kompis inte har svalnat än. Bara lugnt erkänna att mer tid måste passera för en riktigt lugn konversation att inträffa, och gå bort, gå av telefonen, eller på annat sätt avsluta samtalet artigt.
 • Bli inte arg på personen igen efter du är lugnt artig.