Wka

Hur man avslutar en relation

Dumpas är en av de mest förödande saker som händer i livet. Innan ett beslut att avsluta en relation, måste du väger alltid skälen för att gå ut. När du är säker, är det dock viktigt att komma ihåg att din soon-to-be ex en gång var din kärlek. Trots att bryta denna relation av vissa vara smärtsamt, särskilt för den som dumpas, är det viktigt att vara respektfull i den andra personens känslor, och försöker hårt för att göra så lite skada som möjligt.

Steg

Hur man avslutar en relation. Var säker på att du vill avsluta relationen.
Hur man avslutar en relation. Var säker på att du vill avsluta relationen.

Avsluta ett förhållande

 1. 1
  Var säker på att du vill avsluta relationen. Använd inte hotet om att lämna som ett verktyg för att få din egen väg i ett argument. Om du säger det, vara beredd att backa upp det med handling, annars tar hotet från bordet innan du gör det. Diskutera problemen öppet och direkt med din partner innan du bestämmer dig. Många män och kvinnor lider i flera år och aldrig få problem med sina partners. Det är inte hälsosamt. Känn dig fri att söka par rådgivning.
 2. 2
  Gör ditt beslut när man känner sig lugn och rationell. Om du är arg nog att gå ut i en hetsig diskussion mellan er båda, är det inte dags att göra en paus. Istället, låt efter att säga, "Jag måste lugna ner. Jag ska gå och prata med någon för ett tag. Jag kommer tillbaka när jag kan vara mer rimligt." Med andra ord, inte säga, "Jag lämnar," och gå ut som minut utan vidare förklaring. Ta time out ger dig chansen att återhämta sig från känslan arg och att få input från betrodda vänner och föräldrar, människor som kommer att ha sin egen insikt i dina relationsproblem.
 3. 3
  Välj din tid klokt. Välj en tid och plats som kommer att möjliggöra både dig och personen som du ska för att möjliggöra för den tid och privatliv att göra det ordentligt. Inte bryta upp med någon rätt innan de har ett stort test eller är på väg att gå till jobbet. Fredagar är ett lämpligt val om det ger din soon-to-be-ex i helgen för att återhämta sig något. Om du har bråttom att lämna relationen (det vill säga, kan du inte vänta till fredag), berätta för din partner att du måste ta lite tid och du kommer att bo med en vän för en natt eller två.
 4. 4
  Gör det! Vara fast i vad du säger - att vara flummigt i fåfängt hopp du ska låta den andra personen ner "lätt" kommer bara att orsaka mer skada. Håll stark, för du har redan gjort ditt beslut. Detta behöver inte vara en dramatisk, eskalerande händelse. Kom till saken och säga att du inte vill vara i relationen längre, att det inte fungerar för dig. Undvik kommentarer som ger intryck av att detta är en rättegång separation och att du kanske återuppta saker efter en paus. Detta är det.
  • Undvik att göra en lång rad skäl till varför du dumpa honom eller henne. Koka ner din väl genomtänkt anledning till det grundläggande problemet: "Vi är inte kompatibla nog i viktiga områden," "Jag känner mig inte stöds av dig i min karriär, och jag vill inte ändra min väg," "Jag vill ha barn och du inte," eller liknande, specifika detaljer. Argumentera inte om det eller försöka bevisa dig själv, bara stå ditt beslut.
  • Avsluta ett förhållande på telefonen är acceptabelt och även rekommenderas i vissa fall. Om ditt ex är benägna att utbrott, våld eller manipulativa beteenden, är det mycket säkrare och förhindrar dumpad från pinsamt att ha dig titta på hans eller hennes plåga.
 5. 5
  Förbered för det värsta. Den dumpad kommer typiskt att reagera med ilska eller med förundran, chock, panik. Om hon eller han reagerar med ilska, försök att behålla lugnet och försök att lugna honom eller henne. Om hon eller han börjar rasa, är det meningslöst att försöka förklara vidare - men inte bara hänga upp eller gå bort. Istället säger, "Det är inte produktivt att bara skrika åt varandra. Jag har fattat mitt beslut, och jag kommer inte att ändra mig, men jag kommer att prata med dig om du kan vara lugnare. Ta dig tid att slå sig ner, och sedan ringa mig - vi kan prata igen då ". Om ditt ex inte ringa, hålla ditt ord. Plocka upp samtalet. Om det finns frågor, vara ärlig och snäll med dina svar. Var beredd att svara på deras frågor. Ställ in en exakt tid för dig att diskutera vad som gick fel, och inte avbryta sammanträdet i sista stund.
  • Håll din röst lugn, även om den andra personen börjar att skrika. Om det blir för utom kontroll, bara lämna och låt honom eller henne svalna - men se till att du försäkrar honom eller henne att du kommer att vara villiga att komma tillbaka senare, när hon eller han är lugnare. Inte bara säga, "Oh glöm det, jag outta here."
  • Trösta personen om han eller hon behöver det, men ta inte detta för långt. Uttrycka era åsikter om saker och ting blir alltför obekvämt eller olämpligt. Du vill inte dras ner samma väg som ledde dig till detta ögonblick. Vara medkännande, men vara fast och klippa kontakten kort om det verkar vara eskalerande.
  • Om du är orolig för att lämna ditt ex ensam, ringa en släkting eller vän till henne och låta dem veta vad som hänt, förklarar där hon eller han är, och att du är orolig och vet att det skulle hjälpa att ha en vän / syster / etc, närheten. Ber om ursäkt för den smärta situationen har orsakat och tacka dem för deras hjälp, klipp av det där också.
 6. 6
  Upprätta konkreta gränser för din framtida interaktion. När du har påbörjat processen, vara artig men bestämd om dessa gränser, och göra det klart att de är icke-förhandlingsbara. Det är tillåtet att skära honom eller henne utan en chans att diskutera vad som gick fel. Försök att göra den misslyckade relationen så värdefulla som möjligt genom att vrida det till en chans att lära och växa och om vilken typ av människor att undvika.
 7. 7
  Veta när man ska gå bort. En av de största misstagen i att avsluta en relation är att låta de sista dödsryckningar att gå på och. Och på. Och på. Och på. Det är en sak att slutföra delade kostnader, reda ut gemensam egendom, etc. Det är en annan sak att slå en död häst i all oändlighet.
  • När diskussionerna blir cirkulär - med andra ord, reser du runt och runt samma punkter utan att komma till en punkt i resolutionen - stop. Det är ögonblicket att säga, "Jag tycker att vi ska fortsätta detta senare, eller inte," och lämna.
  • Om personen inte förstår varför du bryta upp med dem, kan du försöka göra saker och ting tydligare i ett brev eller meddelande. Säg vad du behöver säga, låt den andra personen förklara sig själv i ett meddelande så de känner att de har lyssnat till, och lämna det vid det. Det kan vara lättare att reda ut när du gör det medan isär.
 8. 8
  Försök inte att förbli vänner. Försöker "vara vänner" kan förlänga plågan av en upplösning. Oftast är det bäst att göra en ren paus och spendera tid isär. Efter en tid, kanske tre månader, kanske ett år eller mer, när du ser varandra, skadar det inte så mycket, och då kanske du kan försöka bli vän med en ren skiffer. Även då vara känsligt och respektfullt om vad ditt ex behöver - hon eller kanske behöver mer tid än du. Om så är fallet, inte bara pracka dig på fritt i ett försök att bli vänner någon gång senare.
  • Om ditt ex frågar "Kan vi fortfarande vara vänner?", Säger, "Nej, vi kan inte fortfarande vara vänner. För nu, men jag tror det är bäst vi bara låta saker slut." Om knappen trycks in, säger, "Titta, startade vi som vänner och gick förbi det. Att vara vänner, vi skulle behöva gå tillbaka, och ärligt talat, jag vill inte gå tillbaka. Vi måste gå framåt nu. Att innebär att vi måste sätta lite utrymme mellan vår trasiga relation och varje ny relation som vi kan bilda. Låt oss ta en paus, ta lite tid, och ge varandra det utrymme vi behöver för att läka och gå vidare. Vid något senare tillfälle, när vi träffas igen, skulle vi kunna sätta vår ilska åt sidan och vara vänlig. Låt oss lämna det där. " Men gör detta till den sista kontakten mellan er två. Gör paus finalen med någon ytterligare kontakt någonsin.
  • Om det finns gemensamma vänner som delas av er båda, informera dem om uppbrottet och även informera dem om att du inte kommer att visas på alla funktioner som din ex-älskare kommer att närvara vid och om det innebär att de måste välja sida, så var det.

Tips

 • Spela inte spel eller börja ignorera den personen innan du gör slut med dem. Om du vill att det ska vara över du ska bryta bort det förr än senare.
 • Inte gnista inte ett argument eller vara konfronterande om du kan hjälpa det. Om det behövs, vänta tills alla har lugnat ner att ha uppbrottet prata.
 • Dess ok att bryta isär snarare än att sätta dig en relation full av smärtor.
 • Vänta inte tills efter kön för att bryta upp med någon. Det är sårande och väldigt själviska. Plus att det är låg hyra från din sida.
 • Spendera lite tid isär för en stund, och definitivt ge den andra personen tid att hantera innan de ser dig med någon annan. Minst en vecka är oftast en god regel, men varierar beroende på hur engagerad du var och hur länge du daterade. Om du var tillsammans i ett år eller mer, eller om uppbrottet kändes särskilt intensiv, undvik "gnugga den andra personens näsa i" uppbrottet. Detta inkluderar att ta din nya fruktdryck till nya platser i stället för att gå till platser du brukade ofta med din gamla krossa. Var den större personen, och låt ditt ex att behålla så mycket av hans eller hennes gamla liv intakt som möjligt - du har gått vidare, och det har blivit mycket lättare för dig eftersom du redan är förberedd för slutet. Genom att låta ditt ex att upprätthålla touchstones till stabilitet, tar du den stora vägen och låta ditt ex att behålla lite värdighet.
 • För ett mindre direkt sätt, distansera dig över tiden - försöka att inte vara så lättstött-feely med din partner. Detta skulle kunna skicka meddelandet "gnista" är borta, och du vill att det ska vara över. Det fungerar sällan dock - oftast, den andra personen känner av avståndet och försök att reparera vad som orsakar avståndet genom att hänga på till dig ännu hårdare.

Varningar

 • Backa inte ner om de börjar gråta. Kom ihåg varför du gör detta!
 • Säg inte: "Det är inte du, det är jag." Det är kränkande och uttjatat, även om den stämmer. De flesta människor är medvetna om att detta är kod för "jag inte berätta den verkliga orsaken, men det är något om dig, bara jag saknar modet att säga det."
 • I allmänhet: inte skicka en anteckning - gör det personligen! Såvida av någon anledning är det farligt att göra det, inte vara en mes. Suga upp och möta din partner när du berätta för honom eller henne.
 • Undvik att ge hopp om att det kan fortsätta. Om du har fattat beslutet att gå vidare, då måste du göra det helt klart. Om det fortfarande finns något salvageable, ska du inte bryta upp. Istället fokuserar på hur du kommer att arbeta tillsammans för att rädda förhållandet. Att bryta upp bör inte vara ett hot eller ett sätt att få någon att ändra.
 • Aldrig göra den andra parten känner sig helt ansvarig för fördelningen av relationen. Alltid namnge dina brister samt att fatta beslut en bara en.