Wka

Hur man älskar sig själv efter en lång kamp i ett missbruk relation

Grattis! Om du läser detta har du antingen nyligen lämnat eller överväger att lämna ett missbruk relation. Oavsett vad välmenande vänner och familj kan ha sagt, är beslutet att lämna inte lätt att göra. Du är väldigt modig för att ha gjort det här långt.

Steg

Hur man älskar sig själv efter en lång kamp i ett missbruk relation. Missbruket som du fick utstå var inte ditt fel.
Hur man älskar sig själv efter en lång kamp i ett missbruk relation. Missbruket som du fick utstå var inte ditt fel.
 1. 1
  Missbruket som du fick utstå var inte ditt fel. Det finns aldrig någon motivering till missbruk. Alla människor förtjänar att behandlas med värdighet och respekt.
 2. 2
  Söka rådgivning för att hjälpa dig processen och ta itu med den virvelvind av känslor som lämnar ett missbruk relation producerar. Prata med vänner är hjälpsamma, men det är viktigt att ha någon som är helt icke-partisk. Någon som har några känslomässiga band till dig eller din förövare. Många områden har missbruk rådgivning eller skyddsrum finns på liten eller ingen kostnad.
 3. 3
  Ha tålamod med dig själv. Missbrukare nagga på sina offer självrespekt och självbild. Det kommer att ta tid att reparera och återuppbygga skador från missbruk så var mild mot dig själv, och förvänta dig inte att det ska hända hela gång.
 4. 4
  Unna dig själv. Gör något som du tycker om, oavsett om det är ett varmt bad eller favoritfilm, är det viktigt att tillåta dig själv lite extra under denna läkningsprocess. Speciellt unna allt din förövare förbjöd. Du kan verkligen sätta din favoritmusik på och dansa till den medan du städar upp, skratta åt din favorit komiker, njuta av att äta den mat din förövare hatade. Reclaim de små glädjeämnen i livet en efter en för dig själv.
 5. 5
  Återupptäck dina favorit saker. En efter en, utforska aktiviteter och intressen som din förövare stängs med att berätta att du var inte bra på dem, det är en dum sak att göra, etc. Chansen är de är exakt de saker du lyser i som gör att du känner dig bra om dig själv. Även personliga val som vad man ska äta eller hur man ordnar dina kläder är saker du kan skämma bort dig själv i och uppskattar att ha dem utan rädsla eller konflikt. Detta är en tid att ha jordnötssmör och banan smörgås eller titta på det "dumma" genre av film du gillar så mycket.
 6. 6
  Var noga med att omge dig med positiva och stödjande människor. Seek stödgrupper för människor som delade din situation. De har varit där och förstår, kommer de emot att höra om det mer än en gång när du bygga vem du är. Gör vänner inom dessa grupper och gå ut att göra saker du tycker om. Spendera tid bara umgås också, det gör det inte alla måste vara om övergreppen.

Tips

 • När du blir starkare känslomässigt, kommer din förövare försöker sannolikt att vinna dig tillbaka. Begränsa eller helt inskränka kontakt med denna person oavsett hur charmig eller söt deras handlingar verkar vara. Healing från missbruk är en mycket utsatt tid. Det är naturligt för människor att behöva, särskilt under tider av övergången. Omge dig med vänner, djur eller nya upplevelser i stället för att svara på eventuella erbjudanden som kan göras av din förövare.
 • Det är bättre att vara ensam än missbrukas.
 • Återställning från missbruk är en smärtsam process. Det kan inte forceras inte heller bör den minimeras. Healing är värt arbetet, och det finns en hel värld väntar på dig!

Varningar

 • Om du inte börjar älska dig själv, och djupt acceptera dig själv, börja här.
 • Många missbrukare kan vara mycket karismatisk, välmenande vänner och familj - omedvetna om hur illa din situation var - kan försöka övertyga dig om att du ska bo hos förövaren, ofta citerar sådana saker som "för barnen" eller "de är en trevlig person, försöka arbeta igenom det. " Du behöver inte vara oförskämd, och du behöver inte ge mer information än vad du är bekväm med, men låt dem inte ändra dig. Även om - särskilt om - barn är inblandade, är det mycket viktigt att ta bort dem från situationen. Kom ihåg, genom att stanna med en missbrukare, du lära barnet att det är okej att missbrukas.
 • Ta alla hot som din förövare gör allvar. Den farligaste tiden för ett missbruk relation är i slutet. Tveka inte att ringa polisen om det behövs och alltid ha en backup plan redo att genomföra.
 • Om det behövs, lämna ett besöksförbud mot din förövare.