Wka

Hur handskas man med en kontroll freak

Vet du någon som har att diktera och berätta för alla hur man gör saker hela tiden? Hur kan du ta itu med dem och inte låta dem köra dig galen? Här är några steg som verkligen fungerar.

Steg

Hur handskas man med en kontroll freak. Förstå att kontroll freaks finns människor som är livrädda för att misslyckas.
Hur handskas man med en kontroll freak. Förstå att kontroll freaks finns människor som är livrädda för att misslyckas.
 1. 1
  Förstå att kontroll freaks finns människor som är livrädda för att misslyckas. De kan inte lita på att någon kommer att göra ett bättre jobb än de kommer. Det är en personlighetsstörning som härrör från barndomen som kan orsaka elände på arbetsplatsen och hemma. De flesta "kontroll freaks" är olyckliga och osäkra människor som inte förstår hur deras ord och handlingar kan påverka människor.
 2. 2
  Uppträda konsekvent lugn och tålamod med dem. Blir arg bara inte fungerar. Om det är en personlig relation och det har blivit missbruk-komma ut och lämna. Säg att du behöver en paus från dem nu och gå vidare i ditt liv. De kommer inte att bli bättre förrän de söker långtidsterapi. Om det finns någon i din familj bara försöka hålla ut ur sin väg. Ibland kan det tyckas att det finns bara inga glädjande kontroll missfoster. De kommer att kritisera dig på allt och det är väldigt svårt att inte ta det personligt. Det kan göra dig rasande och skadar din feelings.The värsta du kan göra är att kämpa med dem eftersom det bara slöseri med din tid. De kommer inte och kan inte ändras utan hjälp. Detta är deras djupa sittande problem inte ditt. Om du är en tonåring-försök att vara behagligt och hålla mycket upptagen hela tiden. Du kan hålla dig borta och komma ut ur huset genom att göra sport eller få riktigt bra betyg. Säg att du skulle älska att umgås eller prata, men du är upptagen med att studera, leka, etc. Gör upp goda ursäkter. Sedan gå ut och hitta riktigt trevliga människor som gör dig att må bra om dig själv. Försök att ha höga men realistiska mål och uppnå dem bara för dig själv. Detta kommer också att göra dig lycklig och nöjd med dig själv.
 3. 3
  Övervaka deras ångest nivåer. En kontroll freak har inga coping färdigheter när de är stressade och det är när de kör över människor. De tror att ingen kan göra lika bra i ett jobb på något som de kommer. De kommer att fastna eftersom de har tagit för mycket på sig själva och sedan slå ut. Försök att vara uppmärksam på humörsvängningar och vara på tårna.
 4. 4
  Driva ett företag med ett "control freak" är ren misär som de kommer att förkasta de flesta eller alla av dina idéer. Ta det inte personligt, det är inte att dina idéer är dåliga, men att de inte tycker om dem. Vara stödjande och positivt men förstår din röst inte hörs.
 5. 5
  Sluta föreslå nya idéer på arbetsplatsen om du är anställd. Bara hålla överens med dem att hålla fred och försöka hålla dem från att bli orolig för din slut. Du kan behöva försäkra dem hela tiden att de är "boss" och du värdesätter ditt jobb. Om möjligt börja leta efter ett nytt jobb.
 6. 6
  Inse att ditt liv är viktigt. Det finns alltid andra jobb och andra människor att ha sunda relationer med. Om situationen är oacceptabel, inte tortera inte dig själv och hitta en väg ut. Ingen ska få ha befogenhet att "styra" ditt liv. Det är ditt liv. Glöm inte det. För tonåringar, måste du vänta tills du är minst 18 år gammal innan du kan arbeta och vara på egen hand. Eller be dina föräldrar att betala för college, om de har pengar. Ansök till högskolor som är av staten.
 7. 7
  Välj att. Kontroll freaks är fulla med rädsla och osäkerhet som lämnar dem aldrig nöjd och glad. De kräver perfektion från sig själva och vi vet alla att perfektion är inte lätt att uppnå om inte omöjligt. Du kan lämna och finna lycka för dig själv, kan de aldrig hitta frid i sina liv.
 8. 8
  Börja med att bygga din egen självkänsla. Det har troligen tagit en hit. Var snäll mot dig själv. Om du är under tummen av en kontroll freak, de kanske har övertygat dig om att du är värdelös för att stoppa dig från att gå vidare och lämna dem. Tro inte dem för en minut. Kontroll freaks gillar att få folk att känna sig osäkra om sig själva. Fall inte för sina trick. Börja med att distansera dig långsamt.
 9. 9
  Utforma en plan för att antingen stanna och fortsätta arbetet / romantisk relation eller lämna men ange en tidsgräns så att du kommer att känna att du har viss kontroll över ärendet. Om du lever med en kontroll freak, försöka lösa saker strategiskt och noggrant. Inte bränsle argument, dela det du känner på ett effektivt och lugnt. Du behöver inte vara under kontroll, kom ihåg att du har rätt att göra som du vill.

Tips

 • Det är viktigare för en kontroll freak för att känna att de har rätt om något än relationen med dig. Om det är en boss, bara hålla med dem om de små sakerna även om du inte gör det. Men inte kompromissa själv antingen genom att bryta mot lagen eller skada andra människor. Står din marken och vara den person med moral och värderingar.
 • De kan få dig att känna att du är paranoid, och det är verkligen dig med problemet, kan detta orsaka psykiska välbefinnande som kan skadas, är det inte dig med problemet, men denna taktik kan sätta dig på sängen som det var avsett att göra av styrenheten.
 • Lär dig hur ärligt att bedöma dina egna styrkor och misslyckanden, eventuellt genom diskussion (privately!) med en tredje oengagerade, party. Var noga med att välja någon som man kan lita på den information, som förstår hur man ska hantera liknande situationer, och känner dig tillräckligt bra för att ge dig korrekt feedback. Ingen är-allt-bra eller-all-dåligt, alla har sina styrkor och svagheter. När du vet sanningen om dig själv (god-eller-bad), kommer du inte luras av Control Freak känslomässiga nycker och taktik.
 • De kanske säger att de bryr sig om dig och att de bara gör de saker de gör eftersom de vård, kan det få dig att känna till mods om saker och kanske undrar om du skulle ta de saker de gör orätt (du är då under deras kontroll).
 • De kan använda känslor att styra du till exempel att de får panik om saker eftersom detta kommer att dra dig in i deras kontroll när du sympatiserar med dem.
 • Försök att undvika att få i en relation eller arbetar för en kontroll freak om möjligt. Det finns röda flaggan varningar om att den personen är en om de behöver insistera allt göras endast deras väg, hitta fel hela tiden i andra människor, inte kunna slappna av och låta andra människor ta hand om ett projekt. De gjorde behöva styra varje handling i en personlig relation. De kan vara vansinnigt svartsjuk och possessiva utan anledning.
 • Var försiktig om han eller hon vill göra allt för dig i en relation. Kör du, handla för dig, etc. Testa dem genom att berätta för dem att du har andra planer för en helg. Om de inte kan sluta kalla dig och försöker att vara involverad i ditt liv, har du en potentiell "control freak". Varnas-du är på väg mot en katastrof.
 • När dating, se till att du leta efter tecken. Svartsjuka och skuld kan vara ett sätt att. Kontroll freaks är mycket bra på manipulation samt. Håll ögon och öron öppna! Leta efter tecken.
 • Om du är en tonåring och din förälder är en kontroll freak-det är viktigt att förklara för dem hur det är verkställer dig. De kan försöka att "skydda" dig från dåliga beslut, men de måste inse att du har rätt att göra en egen, eftersom det är ditt liv, och det är i din natur att vilja styra ditt eget liv.

Varningar

 • Flytta ut ur staden eller till en kvinnojour om du känner att du är i fara och har inga nära vänner att bo med dig. Om du har nära vänner eller familj att bo med, skulle det vara klokt att se till att de har möjlighet att skydda både dig och sig själva. Fråga någon som du känner dig trygg med, och som är villig att stå upp för kontroll freak, och helst någon som den kontroll freak vill inte komma in i en konfrontation med (dvs någon de känner att de inte kan kontrollera).
 • Kontroll freaks är mycket svåra och ibland farliga när de avvisas i en personlig relation. Var mycket försiktig i att bryta av det med dem. Om möjligt, få dem att bryta upp med dig. På så sätt är det deras idé och kommer att sitta bättre med dem.
 • Anteckna eventuella hot de gör till dig om de inte kommer att låta dig få ut av en relation. Gå sedan till polisen. Få ett besöksförbud om möjligt, även om detta kan ibland tas som offentlig förnedring av den person du vill att besöksförbud mot. Kontroll freaks kan också vara farligt om du utmana eller att de känner att du utmana deras kontroll, förlorar sin kontroll är inte ett alternativ, och de kan piska ut att återta kontrollen eller de kan bli upprörda eller deprimerade om de känner att kontrollen glider ifrån dem. Detta kan ibland motivera dem att söka någon sorts hämnd mot dig att återfå en känsla av kontroll över situationen. I fallet med den andra personen som söker någon form av våldsam kontakt med dig, kommer ett besöksförbud inte hindra dem från att bryta mot lagen om de väljer att göra så. Polisen kan inte komma dit i tid för att hjälpa dig, men om Control Freak är inte i ditt hus eller placera dig i en situation där du är i omedelbar fara, utan endast trakasserar dig, ringer polisen är en bra idé.
 • Lär dig att försvara dig själv. Även om inte varje kontroll freak kan flyttas till våld, är möjligheten där. Var förberedd.
 • Oavsett personliga moral eller ideologiska övertygelser, har du rätt att behålla ditt eget liv, så det är inte tid att vara blyg om skjutvapen eller andra vapen som en möjlighet för självförsvar. Om du har barn som du kör med, har du en skyldighet att skydda dem något sätt du kan.