Wka

Hur man handskas med någon som kallar dig en ras namn

Kallas en ras sluddra kan vara en smärtsam upplevelse. Du kan känna ilska, sorg, och en mängd andra negativa känslor. Här är hur man hanterar det på rätt sätt.

Steg

Hur man handskas med någon som kallar dig en ras namn. Först, ta ett djupt andetag.
Hur man handskas med någon som kallar dig en ras namn. Först, ta ett djupt andetag.
 1. 1
  Först, ta ett djupt andetag. En racial sluddrar, ungefär som ett kön eller läggning sluddrar är tänkt att skada dig psykiskt. Talaren försöker antyda att du är något i sig sämre än dem. Så det första du bör göra är att ta en stund. Det kan vara millisekunder eller minuter. Du måste behålla kontrollen över dig själv först, eftersom du inte kan kontrollera andra.
 2. 2
  Bedöma situationen. Återigen, ras förtal är mycket lika kön slurs i att de kan vara enkla utbrott eller de kan vara en inledning till en attack eller ytterligare försök till förnedring.
 3. 3
  Om det bara är ett utbrott, kan du välja att ignorera det, eller för att rapportera det till någon i myndighet (som kan eller inte kan göra något åt det). Du kan också välja att återvända med en förolämpning, men vara medveten om att detta kan eskalera argumentet. Börja inte något du inte kan avsluta, och inte kasta ditt liv eller karriär bort för någon som uppenbarligen inte värt det.
 4. 4
  Om det är ett förspel till en attack, vara medveten om att på samma sätt som en våldtäktsman, är den våldsamma rasistiska målsättning att förödmjuka dig på en grundläggande nivå. De oftast inte kommer att stanna vid den punkt att den genomsnittliga översittare skulle. De är ute för att validera sin värdighet genom att ta bort din. Detta är helt irrationell. Du arbetar med en mutter. Gå in i överlevnad läge.
 5. 5
  Gör vad du måste för att överleva en attack situation, inklusive att få bort. Om du inte har valet av att komma bort, då står din marken och slå tillbaka så gott du kan. Låt dem se att du inte kan brytas oavsett vad de säger eller gör för dig.
 6. 6
  Om alla de kommer att göra är att prata skräp och försöker provocera dig att attackera dem, inte ge dem vad de vill ha. Bara rapportera dem eller tala om för dem att de är dum. När folk pratar trash, de vill behandlas som om de verkligen hotar. Skrattar åt dem för idioter de är, skär dem på knäna.

Tips

 • Racial förolämpningar är ofta en reaktion på en sak som inte direkt ditt fel, det vill säga regeringens påtryckningar att "integrera". Ha det i åtanke när du tänker på ett svar.
 • Kom ihåg att vita människor är offer för rashat precis lika mycket som andra etniska grupper. Om du är vit eller tillhör någon av de andra etniska grupperna, och håller rasistiskt missbrukas DO stå upp för dig själv, rapportera händelsen och se till att den följs genom.... samma som någon borde.

Varningar

 • Var medveten om att de flesta rasistiska uttalanden / namn ringer sker på ett icke aggressivt sätt, svarar på ett aggressivt sätt är sannolikt att provocera en potentiellt farlig situation, samt åter bekräfta den verbala attacker okunnighet och stereotyp.

Psykosocial analys

Även när det görs i en till synes icke-aggressivt sätt, det gör ont.

Men det finns en anledning till detta att varje offer måste förstå för att skydda sig själv. Det har att göra med begreppet samhällets acceptans. Tänk dig detta, du växer upp, och du ser medlemmar av en annan ras lever i de bästa husen, kör de bästa bilarna, bära de bästa kläderna. Men du är uteslutna från att på grund av din ras. År senare, när några slumpmässigt främling kommer upp till dig och kallar dig en racial sluddrar. Det spelar ingen roll även om personen är ovårdade eller hemlösa, i ditt inre öga som racial sluddrar symboliserar utanförskap och ont att du har haft alla dessa år. Det är ett lågt slag, det gör ont.

Uppenbarligen finns det flera kopplar här. Men hjärnan är betingad att arbeta så här.

Nu har du bara två grundläggande alternativ;

1) Passivt ignorera personen och gå därifrån.

2) Aktivt genom att delta i en verbal ordväxling och eventuellt fysisk gräl.

Inget av dessa alternativ är särskilt bra.

Alternativ 1 skadar dig och vidmakthåller skada din självkänsla (naturligtvis om du kan verkligen ignorera det, då detta inte händer) men det är svårt!

Alternativ 2 är riskfyllt och kräver tid och energi. Endast delta i alternativ 2 om du är säker på att du kan få hjälp och stöd antingen från kringstående eller myndigheter. Du måste vara säker på att du effektivt kan neutralisera hotet. Kom ihåg, kan aggressivitet i form av motförslag förolämpningar, belittlement istället för fysiskt våld. Bättre att släppa ut den aggression på din angripare för att försvara dig själv än att bära hem till dina nära och kära. Kom ihåg ditt mål är segra över din angripare och att visa att han eller hon är svagare än du är (och om de måste tillgripa plocka på en fullständig främling att må bra om sig själva, så tro mig de är svagare och dummare än du är ).

Jag skulle ta ett djupt andetag och sedan använda en multi-steg graderad strategi. försöker använda låga linjer aggression öppning om möjligt för att minimera våld.

Låg aggression. "Säg jag verkligen inte uppskattar att kommentaren" "Jag tycker att mycket kränkande!"

Medium aggression. <Laugh Sarcastically> "Det är roligt, har du kommit fram till det själv? Måste ha tagit dig hela natten, din idiot!"

Hög aggression. <Laugh> "Det är roligt son, verkade din mamma att gilla mig bara bra kväll!"

Memorera några val rader nu. Öva framför en spegel för att kontrollera nivån av hot. På så sätt kommer det att komma ut utan att behöva tänka på det! Ni måste förstå att denna situation kommer att komma upp igen, eftersom vad gjorde du ett attraktivt mål i första hand kommer sannolikt att vara oförändrad! Så bättre förberedd du är för nästa gång det händer, desto bättre kommer du att vara på det, komma med ett spel-plan nu och håll dig till det.

Kom ihåg att det handlar om dominans och aggression. Om du inte vill må dåligt, behöver du vara aggressiv. Om du är bra på att skydda din självkänsla genom meditation sedan gå med alternativ 1. Annars när du hör ett racial sluddrar, bör du kunna retort med ett svar och / eller svar omedelbart.

Kom ihåg dessa människor är idioter och översittare och du måste behandla och påminna dem som sådana, om du är sårad göra det känt och samla så mycket stöd som du kan, du inte få en medalj för att lida i tystnad.

Indirekt / subtila ras sluddra

Detta är en mer subtil sluddrar som är svårare att svara på och kanske mer genomgripande. Gärningsmannen har mer av ett minimum av "klass" eller "intelligens", och kan säga något till synes indirekt i din riktning som "Jag kan inte tro de människor de släpper in här dessa dagar" eller "Invandring verkligen har förstört detta land ".

Gör inga misstag, är detta en agnade fällan. Om du skulle reagera alltför kraftigt, förlorar du definitivt, eftersom de lätt kan märka dig som överreagerar och verkligen ett bevis på deras rasöverlägsenhet och klass, och de kan enkelt backa ur något ansvar för sina synpunkter. När allt, de pratar inte med dig var de?

I detta fall är det bästa svaret är att inte falla i fällan. Skaka på huvudet och titta på dem med medlidande och skratta om de verkligen är i ditt ansikte. Återigen handlar det om aggression och dominans. När du kan få dem att engagera sig öppen rasism, så du kan ringa dem.