Wka

Hur man handskas med någon som är alltid sen

Har du en vän eller familjemedlem som alltid är sen? Har du någonsin finner dig själv undrar om det är dem som behöver förändras eller dig som behöver koppla av? I de flesta fall är det en kombination av båda.

Steg

Hur man handskas med någon som är alltid sen. Litar inte dem att vara i tid.
Hur man handskas med någon som är alltid sen. Litar inte dem att vara i tid.
 1. 1
  Litar inte dem att vara i tid. Förvänta dig inte någon som alltid är sena att plötsligt vara i tid. Om du har en vän eller familjemedlem som har varit igång sent i 27 år, är chansen att de inte kommer att förändras. Även om de lovar att de kommer. Någon som är kroniskt sent kommer förmodligen att vara kroniskt sent evigt. Om det inte finns några allvarligt drastiska ingripande att de också förmodligen kommer att vara sent till.
 2. 2
  Justera dina förväntningar. Om du inte förvänta sig att vara i tid, kommer du inte så besviken när de inte är.
 3. 3
  Ta reda på om det är något personligt. Är din vän bara sen när hon ska träffa upp med dig? Fundera på om det är kroniskt sent eller elakhet riktar sig specifikt till dig. Skräddarsy din kommunikation med dem därefter. Det är förmodligen mindre acceptabelt att skrika på någon för att vara sent till din födelsedagsfest, om de var sena till varje födelsedag parti de någonsin har varit.
 4. 4
  Bestäm om du kunde slappna av lite. Okej så det verkligen är deras problem, men på vilket sätt skulle du förändra? Kanske du kan klippa din vän lite slack. Gör en pakt med dig själv att du kommer bara bli arg om de är mer än 20 minuter sent. Något mindre än så och de är off the hook.
 5. 5
  Gör dem inte ansvarig partimedlem. Låt aldrig den sena killen ansvara för transport eller bära opera biljetter.
 6. 6
  Låt dem veta din vinst. Det är inget fel med att berätta din vän fint att om de inte är där vid en viss tid du bara kommer att gå vidare utan dem. Det är helt rimligt, mogen och unthreatening. Om din vän verkligen vill delta i aktiviteten med dig, kommer han eller hon se till att göra det i tid.
 7. 7
  Rakt upp fråga dem om de kommer för sent. Varför inte? Om de är ärliga kommer de att säga ja och sedan kommer du att mindre besviken när de är.
 8. 8
  Sätta sina klockor för att springa fort. Okej, så det är lite smyg. Men om du är tillräckligt bekväm med den person du kan prova. Och hey, du gör antagligen dem en tjänst.
 9. 9
  Ta med saker att hålla dig sysselsatt. Du kommer att vara mer arg på din kompis när de anländer sent om allt du behövde göra var att vänta på dem. Ta med en bok eller en penna och papper med dig så att du kan hålla upptagen. Tiden kommer att flyga förbi och du kanske inte ens märker att de var sena.
 10. 10
  Get real. Det finns sätt att påpeka saker som oroar dig om dina vänner utan att skada dem. Håll din tonnivå och dina ord neutral. Använd "jag" uttalanden och leende.
 11. 11
  Ge dem en chans att berätta något som stör dem om dig. Om du är upprörd över dem är sen hela tiden, är chansen att det är något som du gör som stör dem lika mycket. Vara rättvisa och låt dem kritik dig också. Att även kommer spelplanen och hjälper dig att hantera.
 12. 12
  Köp dem en riktigt fantastisk klocka till sin födelsedag. Kanske du känner dig obekväm att prata med din vän om deras problem. Och kanske är det verkligen stör dig. Så avsluta din frustration i ett band och rosett. Att köpa någon en klocka är en subtil och söt vink om att tiden är viktigt för dig.
 13. 13
  Ge dem en tidigare ankomsttid än alla andra. Partiet Mötet börjar kl 9:00, men för den kroniska eftersläntrare, bara säga att det börjar hos 8:30 PM. Återigen, du gör antagligen dem en tjänst.

Tips

 • Använd möjligheten att växa själv. Kanske har du alltid varit stressad över att vara i tid. Lägg märke till att det är nog inte nödvändigt. Att vara super sent eller super stressad är lika obehagligt.
 • Var trevlig. Människor är vanligtvis inte sent med flit. Chansen är att de vet att de har ett problem och vet att det retar dig.
 • Föregå med gott exempel. Inte föreläsa inte din vän om hur mycket du hatar hans sena och sedan visa upp sent nästa gång ni går ut för drycker. Istället alltid vara i tid och vinna deras respekt.
 • Se det som en möjlighet att ta din tid. Finns det inte något slags trevligt om att inte behöva rusa ut ur huset för att träffa någon? Överväga fördelarna med att ha en vän som kör sent - du kan vara sent för. Ta en kaffe, ikapp på nyheterna, skicka dessa sista minuten e-post eller ta en stund för dig själv.