Wka

Hur du gör dina egna skönhetsprodukter

Visste du att druvor kan lugna och rengöra huden? Att bananer mjuka och släta huden och renar honung, toner och återfuktar? Du kan använda dessa och andra ingredienser för att skapa dina egna skönhetsprodukter. Inte nog med att de kostar en bråkdel av priset av skönhetsprodukter i butiker, men de är också frisk och fri från många skadliga kemikalier. ** Tillåt alla ansiktsbehandlingar och moisturizers att sitta 10-15 minuter innan du sköljer med varmt vatten.

Steg

Hur du gör dina egna skönhetsprodukter. Du kan också göra en underbar ansiktsscrub som hjälper dig att uppnå tydliga hud i inte tid, ur havregryn och vatten!
Hur du gör dina egna skönhetsprodukter. Du kan också göra en underbar ansiktsscrub som hjälper dig att uppnå tydliga hud i inte tid, ur havregryn och vatten!
 1. 1
  Gör en perfekt ansiktsscrub från druvor. Mosa en handfull druvor. Sila dem att separera massan från juicen. Ta bort skinn och mäsk massa och juice med en matsked av mandel mjöl.
 2. 2
  Du kan också göra en underbar ansiktsscrub som hjälper dig att uppnå tydliga hud i inte tid, ur havregryn och vatten! ta en handfull av havre och krama den hårt, köra lite varmt vatten över du är tight näve av havre, blir bara något fuktig. Skrubba du ansiktet med fuktiga havre, gör det regelbundet som ett ansikte tvätta, men du bör se en nästan omedelbar skillnad.:)
 3. 3
  Gör en ansiktsmask med honung och bananer. Se till att bananer är inte övermogna. Mosa 1 banan med 3 msk. honung.
 4. 4
  För ett mjukgörande bad, tillsätt 1/4 kopp honung och 1 kopp mjölk till vattnet.
 5. 5
  Honung gör också en mask fuktgivande ansikte, såväl som ett hår skölja silkeslen strängar. För masken, gnugga honung på ansiktet och låt sitta i 15 minuter. För håret skölj, blanda 1 msk. i 2 liter varmt vatten och häll över håret. Skölj inte ut-stil som vanligt.
 6. 6
  Äpplen och päron är milda astringents. Gör en snabb mask genom gallret ett stort äpple eller päron och blanda det med 1 msk. av honung.
 7. 7
  Använd helmjölk yoghurt som en ansiktsmask för att lugna rodnad från vind, sol, eller hårda produkter. Sätt hela-mjölk yoghurt på ansiktet och låt sitta i 15 minuter.
 8. 8
  Använd aloe vera gel som en sammandragande för fet hud. Aloe Vera gel är också bra för förtjockning hår. Massera in det i hårbotten sedan lämna det i 15 minuter innan du sköljer. Blanda det med glitter för en mjukgörande body gel.
 9. 9
  Lägg en tsk. av bakpulver till ditt schampo. Det hjälper till att avlägsna hår-produkt uppbyggd. Bakpulver kan också lossa pormaskar. Kombinera lika delar soda och vatten och gnugga blandningen i huden, låt sitta tills det är torrt, skölj sedan.
 10. 10
  Blanda 1 msk. socker med några droppar olivolja för en söt ansiktsbehandling ex-Foliant. Detta kan blandas i större mängder för full kroppspeeling.
 11. 11
  Använd ägg för att ge dig stark, glänsande hår. Blanda två ägg med 1/4 kopp vegetabilisk olja och päls håret med blandningen. Wrap håret i plast och låt verka över natten. På morgonen, se till att tvätta den mycket väl, annars kommer du lukta som ägg för resten av dagen! Ägg fungerar också som en mask för fet hud. Gnid äggvita på ansiktet, låt torka i 15 minuter och skölj med kallt vatten.
 12. 12
  Blanda 2 msk socker och 1 tsk. mjölk för en ansiktsscrub.
 13. 13
  För mjukare och silkier hud, applicera blöta teblad till ditt ansikte, och låt dem ligga på ditt ansikte, i 15 minuter eller längre. Applicera fuktighetskräm i ansiktet efteråt.
 14. 14
  För glänsande, silkeslent hår, skölj håret i äppelcidervinäger efter att du schampo. För extra glans, gör din sista skölj i kallt vatten.

Tips

 • Sök på nätet för mer naturliga skafferi spa skönhet recept och tips.
 • Mixa och matcha några av ovanstående ingredienser för att skapa din egen naturliga skönhetsprodukter.
 • Mjölk och ägg kan hjälpa din hair.But ihåg att skölja med kallt vatten, annars kommer du att sluta med ägg i håret-bokstavligen!

Varningar

 • Använd aldrig någon av ovanstående produkter om de innehåller en ingrediens du är allergisk mot.
 • Läs alltid instruktionerna för användning av eteriska oljor är mycket noga eftersom vissa kan reagera med andra och de flesta bör användas i mycket speciella mängder bara. Test för allergiska reaktioner först (eller be apoteket för mer information) och om gravid, bara använda oljor med en läkares överenskommelse.
 • Om du är allergisk mot bee pollen, kan du vara allergisk mot honung. Använd inte något av ovanstående innehållande honung om du är i riskzonen för allergisk reaktion.
 • Om du väljer att tvätta håret med ägg, vara säker på att inte använda för varmt vatten, eller du kommer att sluta med äggröra i håret - bokstavligt talat!