Wka

Hur att köpa och använda parfym

Parfymera kroppen är en gammal skönhetsritual. Skäm bort dig själv med dofter som förbättrar din livsstil, din personlighet, och alltid komma ihåg tillfället.

Steg

Hur att köpa och använda parfym. Samla några prover innan du köper.
Hur att köpa och använda parfym. Samla några prover innan du köper.
 1. 1
  Välj din doft. Att hitta rätt dofter för dig själv kan vara en utmanande uppgift. Innan du ger dig ut och investera en förmögenhet i parfymer, känna din egen livsstil, den typ av aktiviteter du gör, och vilken typ av person du är.
 2. 2
  Samla några prover innan du köper. Besök doften disken i ett större varuhus. Tala med representant (er) av flera parfym varumärken. Berätta för dem att du letar efter dofter som är lämpliga för dig. Låt honom / henne veta vilka typer av dofter du är mest intresserad av att försöka. Kryddor - för fritidskläder. Blom - för mer eleganta tillfällen. Naturliga dofter - för arbete och vardag.
 3. 3
  Shoppa runt och prova på olika dofter. Innan du går och handlar, stoppa några bomullstussar, en handfull av plast smörgås påsar och en liten anteckningsblock i väskan eller fickan. De flesta doft representanter kommer att förse dig med antingen en provflaska av doften eller använda ett prov till ett litet, visitkort storlek papper. På pappret, skriv ner namnet på doften och som tillhandahöll den. Sätt doftande papper i en plastpåse, vik ihop den och ta den med dig hem. Om denna artighet är inte tillgänglig, spruta ett prov från "testare" flaskan på en bomullstuss. Gör dig själv en anteckning påminna dig namnet på doft och var du fick den. Placera papperet eller bomullstuss (eller båda) i en plastpåse. Det är ack så frestande att plocka upp en "testare" flaska den nyaste produkten på marknaden, mätta din handled med den, och omedelbart sätta näsan på prov. Motstå denna frestelse! Du kommer inte få en verklig känsla av doften. Det blir för många andra dofter i butiksmiljö för att isolera den du försöker, och doften kommer inte ha tid att "mingla" med din egen kropp kemi.
 4. 4
  Sätt den på prov i din egen miljö, hemma, på jobbet och på fritiden. Ta en av de "tester" bomullstussar eller ympkvistar papper från plastpåse. (Om du samlat doft flaskor, fukta en bomullstuss med lite av provet.) Gnugga dina handleder med bomullstuss och sedan stoppa in bomullstuss i din behå. Gå om din aktivitet. Det tar minst fem minuter för oljor från doften blandas med din naturliga oljor - ge det tid att andas. Doften efter att 5 minuter är basnoter, kommer det skiljer sig inte mycket från det. Antingen du eller någon som kommer i kontakt med dig kommer att identifiera om denna doft är rätt för dig.
 5. 5
  Applicera doften korrekt. Mindre är mer, du vill föra människor till din uppmärksamhet, inte rensa rummet. Riktiga parfymer har oftast en starkare effekt än cologne. Använd någon av dem med diskretion och god smak. Tillämpa din doft till insidan eller dina handleder och en bit bakom öronen är oftast det bästa sättet att gå. Var försiktig, dock. Vissa människor har känslig hud runt halsen och parfym kan möjligen irritera det, lämnar stora röda fläckar.
 6. 6
  Direkt ur flaskan: Skruva av locket från flaskan / flaskan. Håll flaskan i ena handen med fingret över flaskan öppning, tippa flaskan tills vätskan fuktar fingertoppen. Applicera doften genom att badda parfym till puls-punkter av kroppen, det vill säga, på halsen strax nedanför dina örsnibbar, bakom knäna, på anklarna, mellan brösten och på handlederna.
 7. 7
  Använda en sprayflaska: Använda en sprayflaska för att tillämpa din doft kan vara knepigt. Många atomizers distribuerar för mycket doft till en viss punkt. För att undvika "överdos" spruta doften i luften ovanför eller direkt framför dig och "promenad" i den fallande dimma. Om du väljer att spraya kroppen direkt från en sprejflaska, tillämpa den på kroppen bålen och gnugga huden för att sprida doften.

Tips

 • Här är en enkel, stimulerande dusch eller bad tips: Innan du torka efter en dusch eller bad, gnugga kroppen med en kvist färsk rosmarin. Denna naturliga doften är uppfriskande, stimulerande och trevlig.
 • Kreativa platser för parfym: mist dina underkläder, borsta igenom håret, spraya på en bomullstuss och placera den i din behå.
 • När du är klar med ditt badkar, stå och spraya parfym framför dig och bara gå igenom.
 • Spraya inte doften direkt på dina kläder eftersom parfym kan färga tyger och klamra sig fast vid dem. Om du vill doften dina kläder, mist underkläder eller din nattlinnet, och satte puder i dina skor.
 • Applicera alltid din doft innan du klär. Det är mycket svårt att avlägsna doften av parfym från kläder.
 • Är flytande parfymer för stark för dig? Leta efter doftande kräm eller lotion dofter. Prova doft-förbättrade bad tvål, pärlor eller salter. (Aromaterapi salonger kommer att bära många sorter av produkter Doft Bad.)

Varningar

 • Tänk på bekvämligheten av andra när du bär parfym. Du kanske inte kan lukta på den, men andra kan.
 • Håll parfymflaskor väl tillsluten. Parfym ingredienser kan innefatta alkohol, som avdunstar snabbt.
 • Håll parfym utom räckhåll för små barn. Intag parfym kan göra ditt barn mycket sjuk.
 • Tänk på att de flesta parfymer innehåller torkning alkohol agenter, så om du vill ha väldoftande hår, det finns vissa parfymer som gjorts speciellt för hår för att förhindra den från att torka ut. (Jag tror Juicy Couture har en trevlig lukta parfym, men massor av andra märken erbjuda detta.)
 • Undvik att spraya eller ansöker parfym i ansiktet, speciellt i närheten av ögonen.
 • Vissa arbetsplatser tillåter inte parfym för att bäras. Kontrollera med din arbetsgivare för regler och förordningar beträffande parfymer.
 • INTE NÅGONSIN spraya parfym på någon utan deras tillstånd, många människor är allergiska mot parfym.