Wka

Hur man gör en naturlig parfym

Priset på dessa dagar är ganska brant. För en flaska av en populär parfym från Ralph Lauren eller Chanel, kan du räkna med att betala allt från 40€ -75€. Detta pris är ganska hög för en doft som inte ens är unik! För en hel del mindre pengar och några ingredienser, kan du göra dina egna anpassade parfym och övervaka vad som händer i det liksom.

Steg

Hur man gör en naturlig parfym. Observera att du måste leka med oljor för att skapa den perfekta doften.
Hur man gör en naturlig parfym. Observera att du måste leka med oljor för att skapa den perfekta doften.
 1. 1
  Använd den grundläggande formeln för 15% till 30% eterisk olja, 70% till 80% av ren sprit, som vodka, och 5% av destillerat eller buteljerat källvatten för att göra parfym. Eterisk olja kan ersättas med doftolja för ett billigare kvalitet och pris parfym. Doft oljor är dock inte naturligt och inte göra en naturlig parfym. Eterisk olja kan lätt hittas i ett hantverk butik eller hälsokostaffär. Craft store "eteriska oljor" är oftast inte naturligt heller, men är bra om att vara helt naturlig spelar ingen roll för dig. Förvara din parfym i ett litet glas eller plastbehållare. Du kan köpa en container med en spruta på nästan alla lokala hantverk butik. Du kanske också kunna hitta vintage parfymflaskor på sparsamhet butiker eller loppmarknader.
 2. 2
  Observera att du måste leka med oljor för att skapa den perfekta doften. För att starta, prova blanda ¼ kopp raka vodka med 5 droppar av en väsentlig doft eller olja av ditt val. Beroende på hur stark du vill ha den parfymen, kan du låta blandningen stå för så lite som 48 timmar hela vägen till en månad. Ju längre det står, desto starkare blir det. Efter din parfym har satt önskad tid, tillsätt 2 msk av det utspädda vattnet. Om parfym är för stark för dig, kan du lägga till mer vatten för att få önskad doft styrka. För att göra din doft längre, tillsätt en matsked glycerin till din parfym blandning. är en neutral, färglös, tjock vätska. Det kan hittas någonstans tvål gör leveranser hittas. Vid tillsats till vatten och alkohol, är glycerin flytande och hjälper de övriga ingredienserna lösas snabbare och bättre.
 3. 3
  Påminn dig själv om att när du är redo att börja kombinera doft / eteriska oljor för en doft som är helt unik, förstår att det finns tre olika anteckningar i väldoftande olja. Den första är basnoter, som stannar längst på huden. Basnoter inkluderar oljor, såsom vanilj, kanel, och sandelträ. Den andra av de anteckningar är mitten anteckningar, som lägger till doften ett tag, men inte så länge basnoter. Dessa oljor inkluderar citron-gräs, geranium, neroli och ylang-ylang. Den sista av noterna är de bästa noter som gör vad de säger, Top de av doften. De toppnoter inte varar så länge som de andra två toner, men lägg till doften betydligt. De toppnoter innefattar oljor som ros, lavendel, jasmin, bergamott, och fruktträdgård. När du gör en parfym av mer än en doft, tillsätt oljan basnot först. Följ grundtonen med den mellersta tonen olja, och avsluta med den högsta tonen oljan.
 4. 4
  Kolla på internet! Det finns många recept på parfym på nätet. Medan du spelar med dofter kan vara roligt, det kan också vara frustrerande om du inte kan få den önskade doften du vill. Webbplatsen, innehåller några bra recept för nybörjare. Namnen är ännu bättre än vad de designers namnge sina parfymer. Nu när du känner till grunderna för parfym gör, känn dig fri att ge dem som födelsedag eller julklappar. Vem skulle inte älska sin egen signatur parfym, speciellt om den är uppkallad efter dem? Spritz bort!

Tips

 • Din egen parfym gör en stor gåva!
 • Vissa dofter kan förändra ditt humör. Jasmin och lavendel kan lugna oroliga och medhjälpare i sovande, kan orange och ylang ylang lindra ilska och sandelträ och grapefrukt kan bekämpa rädsla. Behöver en boost av självförtroende? Försök cypress eller rosmarin. Rökelse, ros och bergamott kan hjälpa till att lindra depression och sorg. För att öka minne makt, prova svartpeppar och pepparmynta. Du kanske vill ha detta i åtanke när du skapar din hopkok.
 • Om du har extremt känslig hud försöka spraya på kläderna istället.

Varningar

 • Var säker på att du inte är allergisk mot någon av de ingredienser du använder.
 • Undvik att få i ögonen / munnen.

Saker du behöver

 • Eteriska oljor
 • Ren sprit (vodka)
 • Vatten
 • Icke-reaktiv behållare