Wka

Hur berätta om du pratar för mycket

Alla gillar att höras. Det är inget fel med att vilja människor att veta dina åsikter, eller hur du mår. Däremot kan uttrycka dig vara en dålig sak när det är överdrivet och börjar att irritera människor omkring dig eller resultat i personlig förlägenhet.

En stor del av att vara en god vän eller konversatör är att kunna lyssna. Om du är orolig att denna konst av konversationen har kringgått dig helt, här är några indikatorer och förslag på vad du ska göra.

Steg

Hur berätta om du pratar för mycket. Utvärdera dina vanliga konversationer.
Hur berätta om du pratar för mycket. Utvärdera dina vanliga konversationer.

Fastställande av huruvida du pratar överdrivet

 1. 1
  Utvärdera dina vanliga konversationer. Säg att du precis träffat din vän för lunch och du är orolig att du kan ha dominerat konversationen... igen. Ärligt och på ett opartiskt sätt, replay lunch dagen över i ditt huvud. Detta hjälper dig att se klart om du pratar mycket i jämförelse med andra människor. Fråga dig själv några spetsiga frågor, såsom:
  • "Vem gjorde sanningsenligt majoriteten av snacket?"
  • "Har vi prata mer om mig eller om min vän?"
  • "Hur ofta har jag avbryta min vän?"
 2. 2
  Begränsa inte dessa "replay sessioner" till din umgängeskrets. Tänk på hur du pratar med alla. Inklusive - men ej begränsat till - din chef, medarbetare, mor, och restaurangen hjälp.
 3. 3
  Bedöm hur du är mest sannolikt att påbörja en konversation. Vill du öppna en konversation genom att hoppa in med en rolig berättelse om ditt liv och dina iakttagelser utan att bli tillfrågad? Eller är du sannolikt att be någon en fråga och låt dem berätta en historia, berätta om sitt liv och sina iakttagelser? Konversation är en balans mellan både deltagare och varje gång som du lutar för långt din väg, det är du hogging rampljuset.
 4. 4
  Var uppmärksam på kroppsspråk andra. Tycker folk rulla ibland sina ögon när du börjar prata, eller kanske utnyttja sin fot otåligt? Tycker folk att börja fasa ut, ser glaserade eller distraherad när du börjar utveckla något? Tycker folk nickar bara huvudet och kasta bort irrelevanta "Yeahs" och "Uh-huhs" utan att vilja dig att utveckla vidare? Eller ännu värre, inte ignorera folk ibland du helt när du får på en verbal rulle, vrid åt andra hållet och starta en konversation med nästa person? En ultimata tecknet är en mycket enkel - den andra personen kan säga något så enkelt som "du pratar för mycket" och flytta bort. Alla dessa ger några bra indikatorer på om du är tråkigt eller frustrerande människor genom att prata för mycket. Om tecken som dessa är konsekventa faktorer i dina konversationer, ta det som att du pratar för mycket.
 5. 5
  Håll räkna alla gånger du råkar säga mer än du menar (du vet hur det känns). Tycker du själv ofta ge bort bitar av information som du inte menar att? En väns självförtroende, eller dina egna (ibland pinsamt) problem? Eller kanske du låter glida oförskämd eller sårande åsikter om andra människor. Notera hur ofta detta sker i dag-till-dag konversationer.
  • Om det hjälper, att hålla en liten anteckningsbok och märke i de tider som du känner att du har glidit upp på detta sätt. Det kommer att hjälpa dig att mäta hur mycket detta händer.

Prata mindre, lyssna mer

 1. 1
  Fixa problemet. När du har avslutat din egen analys och bestämt att du pratar för mycket och vill göra något åt det, är det dags att få allvarliga om att inskränka prat. Tror inte "jag vet, men jag kan inte ändra." Om du kan lära dig att göra andra komplexa saker i ditt liv (musikinstrument, dataspel, matlagning, trädgårdsarbete, etc.), så du kan läsa om det här också. Detta avsnitt ger några lösningar.
 2. 2
  Gör en medveten ansträngning för att lyssna mer och prata mindre. Lyssna visar att du är intresserad av den andra personen och vad de har att säga. Folk kommer att bli smickrad av en god lyssnare, eftersom hemlighet, alla älskar att prata om sig själva. Det finns inget ämne som intresserar dem mer än sig själva. Kom ihåg, om du tillåter dem att prata (ställa öppna frågor, inte avbryta, stanna i synk med sitt kroppsspråk och ögonkontakt), och be dem massor av uppföljande frågor, kommer de tror att du är en strålande konversatör utan att du behöver säga så mycket. Vissa människor verkar tro att genom att tala mest, måste de vara det bästa konversatör. På samma sätt, om en middag gäst tar mer än hälften av maten på bordet erbjuds för en grupp, skulle du överväga dem en bra gäst? Knappast - du mer benägna att se dem som att vara oförskämd, självisk och har en total avsaknad av social kompetens.
 3. 3
  Fyll inte alla döda luften. Detta gäller särskilt i en grupp. Pausar är ibland en annan persons tänkande tid, de är också stunder för att tillföra gravitation eller betoning på vad som redan har sagts. Vissa människor tycker om att ta en stund att tänka och komponera sina svar noggrant. Känn inte att du behöver hoppa in vid varje paus, göra så sväljer dem och kastar dem utanför deras svar. Om du hog alla luckor, kommer du att prata om mer än din beskärda del, och andra kommer att känna att du avbryter dem. Låt 5 sekunder, titta runt, och om ingen verkar vilja prata, ställa en fråga istället för att sätta in åsikter eller uttalanden. Mest av allt, inte hoppa in med en "rolig" historia, utan förlitar sig på att fråga folk om sig själva.
 4. 4
  Ge inte alla historia eller trivia om ett ämne som du för närvarande diskuterar med någon. Det kan börja kännas som ett college föreläsning för den andra personen. Istället ger en kort sammanfattning eller svara på deras direkta frågan, och sedan vänta och se om den andra personen verkligen vill att du ska fortsätta med mer information. Om de gör det, kommer de att fråga dig fler frågor. Om de inte gör det, kan de ge dig en allmän "uh-huh" eller en icke-verbal ledtråd att det räcker info och de är inte intresserade.
 5. 5
  Minns ett bra samtal är som en back-och-tillbaka rally. Om någon ställer en fråga (till exempel, "Hur var din semester?"), Efter att du har gett ditt svar om din stora resa och erfarenhet, vara kortfattad och rakt på sak. Sedan återgälda tjänsten genom att ställa en fråga tillbaka (till exempel "hur om dig, är du planerar att gå på alla resor i år?", Eller "Nog om mig, hur var din vecka? Hur är det fru och barn?" )
 6. 6
  Vill inte namnge droppe i en konversation. Om någon som du pratar med inte vet att "Mike" är din granne, se till att du inleda din kommentar med "Min granne Mike" eller uppföljning i nästa mening med din förklaring. Namn dropping frustrerar lyssnaren, det antingen får dem att känna out-of-the-loop eller okunnig, eller att du passivt visar upp.
 7. 7
  Sakta ner. Detta kan inte nog understrykas, mängden conversationalists beter sig som tjurar vid en grind växer, eventuellt matas av den snabba teknologiska värld vi nu nedsänkt i. Ibland människor helt enkelt bli upphetsad och börja en överväldigande monolog. De är så in i vad de har att säga, glömmer de att du behöver två personer att föra en konversation. Detta är självisk. Ibland räcker det med en snabb mental anteckning att lugna ner.
  • Ta ett djupt andetag och samla dig innan den går din ack så fantastiska nyheter till dina vänner.
  • I huvudsak tänka innan du talar. Sanningsenligt, kommer din speciella berättelse har mer effekt om du tar dig tid tid tänka på vad du ska säga och hur du ska säga det.
 8. 8
  Om du lär dig inget annat, åtminstone lära sig att sluta störa folk. Att avbryta människor är en fadd, självcentrerad och allmänt ursäktas vana som tyvärr infests majoriteten av världens befolkning. Alltför många människor har varit okänsliga för denna egoistiska sätt att bedriva en konversation. Det är nu vanligt att hitta dig själv fräck och okänsligt avskurna från efterbehandling dina meningar, bara för att finna sin kollega conversationalist interjecting med sina egna personliga berättelser, tankar eller kommentarer, svamla på och oavbrutet. I själva verket är det en praxis som i princip säger "jag inte hittar dig tillräckligt intressant, så jag ska bara säga vad jag vill säga eftersom jag antar att jag är av större intresse." Detta bortser från den mest grundläggande regeln om mänsklig interaktion, nämligen respekt. Så nästa gång du är i en konversation, oavsett vad det handlar om, lyssna över allt annat. Personlig ingång är ett underbart sätt att uttrycka sig, men aldrig på bekostnad av den andres känslor. Så gå för det, är det ett underbart sätt att få den vördade äran att bli en "god lyssnare."
 9. 9
  Tänk på orsak / verkan. Fråga dig själv varför du är så pratsam. Har du sällan ett tillfälle att bli hörd? Var du ignorerade eller kvävs som barn? Känner du dig otillräcklig? Är du ensam eftersom du hålad upp hela dagen? För mycket koffein som ger dig de mil-a-minuten-panik? Är du tryckte ofta för tid och har anpassat genom att öka din hastighet av tal? Den effekt som snabbt och långrandiga talare tenderar att ha är en av dränering den andra parten, överväldigande och utmattande dem tills de kan hitta en artig-nog exitstrategi. När du fånga dig själv pratar för mycket, försök att ta en stund att checka in med dig själv, ta ett djupt andetag och påminna dig själv att du kan "nollställa" din tala vanor om du sakta ner och arbeta på det.
 10. 10
  Lär dig att uttrycka dig väl på ett underhållande sätt. Detta kommer att bidra i sig. Om du tycker om att berätta historier, lära sig att berätta för dem väl innebär att vistas på ämne, vilket gör dem underhållande, pacing dem väl och hålla lyssnarens intresse.
  • Koncisa är en viktig nyckel. Om du kan tala om det i färre ord du är mer sannolikt att få ett skratt eller flytta dina lyssnare.
  • Öva några av dina bättre historier. Ta drama klasser. Ge dig själv den uppmärksamhet du sugen genom att delta i talangjakter och öppna evenemang mic. Om du är tillräckligt underhållande, folk emot det mindre att du pratar för mycket och du kommer att locka blyga människor som skulle föredra att låta någon annan dominera samtalet.

Tips

 • Om du hittar dig själv att prata för mycket, var inte rädd för att bara stanna upp och säga, "Oj, jag är ledsen. Jag pratar för mycket. Vad var det du sa om (referens något de nämnde, eller försökt att nämna)? " Att vara ärlig om din tendens framkallar empati från andra och visar att du är medveten om.
 • Var inte rädd att be om ursäkt om någon informerar dig antingen öppet eller subtilt att du pratar för mycket. I själva verket är det en stor chans praktiken bryta vanan genom att stänga upp där och då och lyssnar istället.
 • När första hälsning någon (din följeslagare i slutet av dagen, en vän på helgen, en dag), se till att du gör det vanliga "hur mår du, hur var din dag" fram och tillbaka med dem tills samtalet lägger sig på ett ämne. Inte bara svara på deras "hur mår du" först och gå ut på dina historier utan att erkänna dem först med en avkastning "fin, hur är du." Att, på ett sätt, är en verbal "kram" och försäkrar den andra personen att du är verkligen glad att prata med dem. Det kommer att finnas gott om tid för dina berättelser, du behöver inte leda med dem redan från början.
 • Bryta av sig dåliga vanor eller dåliga seder tar tid. Tappa inte modet. Det är klokt att be en nära vän för stöd. Det kan inte skada att ha en coach.
 • Under en måltid, uppmärksamma dina följeslagare plattor. Om människor vid ditt bord äter i normal takt men din tallrik fortfarande har mycket mer mat på den än deras och du har talat, är det dags att prata mindre.
 • Gör en medveten ansträngning för att vara en aktiv lyssnare genom att ställa relevanta och / eller uppföljande frågor från dina kamrater oftare.
 • Värva en förtrogen att signalera dig med en på förhand fastställd kod när du börjar att regrediera till gamla vanor. Den realtid insatser kommer att bidra med kurskorrektion.
 • Om du är en kvinna, uppmärksamma vem säger att du pratar för mycket. Om du inte får detta klagomål från några kvinnliga vänner och familjemedlemmar, men män alltid klagar på att du pratar för mycket, kan du falla i den goda vanan att förvänta samma tid med män. Samkönade konversationer faller oftast runt 50-50 mellan deltagarna om någons blyg eller pratar för mycket - det dags att börja strypning tillbaka är när du trycker på 2/3 eller mer. Men män och kvinnor både blir socialiserade att könsöverskridande konversationer, män förväntar sig att bli lyssnade till 2/3 av tiden och kvinnor gör dem obekväma om de går över 1/3 av de totala linjerna sagt. Du kan kontrollera detta med avskrifter och bestämma vad, om något att göra - ändra ditt beteende eller konfrontera manliga vänner och familj med sanningen att be dem att ändra sina.

Varningar

 • Tro inte att du måste sluta prata helt, som om det är någon form av galen återföring av din förmögenhet. Talande är den viktigaste och logisk form av interaktion mellan människor, och en väl paced konversatör är det bra märke av en engagerande "social fjäril." Bara komma ihåg att det handlar om att prata mindre och ger mindre vädring på dina livshistorier och trivia, erkänner att alla vill ha sin tur i en konversation. Dela luftrummet och du ska vara bra. Gå inte över 2/3 av dialogen såvida du bokstavligen ge en föreläsning, som kommer att göra vem som helst obehagligt.