Wka

Hur man hjälper en deprimerad pojkvän

Sant, kommer att ha en deprimerad pojkvän vara hård mot dig. Men det ändå inte jämföra med kampen pågår inuti honom, toppas av den förvirring och frustration han känner över att inte vara där för dig som han borde vara. Mer än något, han behöver din kärlek och stöd under hans mörka timmar.

Steg

Hur man hjälper en deprimerad pojkvän. Säg till honom att du är där.
Hur man hjälper en deprimerad pojkvän. Säg till honom att du är där.
 1. 1
  Säg till honom att du är där. Och att du förstår vad det är att han går igenom, och att du kommer alltid att finnas där om han behöver någon att prata med. (Verkar alltför vanligt för att vara sant, men fungerar underverk för en deprimerad person)
 2. 2
  Var hans axel att gråta på. Egentligen fullfölja ditt löfte. Du måste arbeta hårt för att vinna förtroende hos någon som är deprimerad eftersom de inte vanligtvis mycket enkelt öppna upp. Och öppna upp, hälla ditt hjärta till någon är en riktig healer. Du måste vara hans bästa vän mer än hans flickvän. En vän som han kan blint lita på. Så bara ha tålamod.
 3. 3
  Depressiva tankar kommer över ta honom. En deprimerad pojkvän kommer alltid att vara upptagen med sin depression, och all skit som kommer med det. Han kommer inte att kunna fokusera på mycket annat än sig själv. Du kommer att behöva gå in med det, och sätta ditt fokus tillsammans med sin: på sig själv. Ge honom massor av uppmärksamhet, massor av uppmuntran och konsekvent visa honom den ljusare sidan. Var väldigt försiktig med honom.
 4. 4
  Inte förkunnar. För guds skull, inte förkunnar. Brinner det sista någon med depression vill höra. Du kommer inte igenom vad han är så det skulle vara helt olämpligt att predika. Det kan bara göra honom mår sämre så det kanske chanser att hans orsak till depression är några av hans handlingar eller beslut som har visat sig vara fel. Predikan kommer få honom att inse att ännu mer och kan göra honom gled in i depression ytterligare.
 5. 5
  Få honom att inse din kärlek till honom. Berätta för honom hur mycket du älskar honom, och hur det kommer bara att vara en tidsfråga innan han känner sig bättre igen eftersom tiden är den bästa healer.
 6. 6
  Förvänta dig inte uppmärksamheten från honom. Det är hans tid att hemsöka inom sig själv, så låt honom. Gör inte krav på hans uppmärksamhet när han troligen belastas av allvarliga frågor som rör hans liv. Så förväntar uppmärksamhet från honom under en sådan känslig period vore absurt, istället bara vara vid hans sida och ge all din uppmärksamhet.
 7. 7
  Håll en check. Ring / besöker ofta för att kolla på hur han gör. Han kommer att må bra om det. Dessutom kan du övervaka om sin depression blir allvarligt så att du kan markera de tecken och hindra från att ta drastiska steg. Det är mycket viktigt att leta efter tecken och kalla på hjälp.
 8. 8
  Prata med hans vän. Håll kontakten med sina vänner. Du kan ta reda på något som han sa till dem, och inte du.

Den ljusa sidan för dig

 • Han kommer ut ur det snart nog, och inte bara att du har den fantastisk kille tillbaka i ditt liv, men din relation kommer att förnyas med en helt härlig känsla av närhet och tillit. Han kommer att älska dig för att vara en person som stod honom, och inte få weirded av depressionen.

Varningar

 • I vissa fall kan du bli anklagad för baktankar, eller han kan börja misstro dig. Ta det inte personligt. Vänta tills han känner sig bättre, och depression har tided över lite, och sedan ta upp det. Berätta för honom hur mycket hans anklagelser skada dig, och hur han ska inte upprepa dem igen. Samma sak gäller för oförskämt beteende från hans sida när deprimerad.
 • Om han ber dig att lämna honom ensam en stund, gör det. Men bara vara runt i händelse av en nödsituation.
 • Se upp om depression är mycket vanligt eller stadigvarande, eller om det börjar bli en del av killens generell karaktär. Han kan behöva medicinsk hjälp. Även detta kan sluta göra honom alltför beroende av dig, är som inte är hälsosamt. Om depressionen blir värre (självmordstankar, etc), är det dags att berätta för någon som kan hjälpa till. Vänner, föräldrar, lärare, vem som helst.