Wka

Hur du tar komplimanger

Grattis! Du har förtjänat någons respekt och beundran. Vad säger du om det? Om du är nervös av beröm, är det dags att lära sig att ta en komplimang till nominellt värde och uppskattar det bästa av det. Efter allt, du är värt det, eller hur?

Steg

Hur du tar komplimanger. Förstå vad avböja en komplimang egentligen handlar om.
Hur du tar komplimanger. Förstå vad avböja en komplimang egentligen handlar om.
 1. 1
  Förstå vad avböja en komplimang egentligen handlar om. Om du är obekväm emot komplimanger, är det troligt att du rabatt komplimanger och därigenom stoppa komplimanger från som görs av den personen igen. Sätten att diskontera en komplimang är: vilket tyder på att det var något eller att någon annan kunde ha gjort det bättre, tänker att den person som betalar dig en komplimang måste infalla efter något från dig, att vara generad och rodnande eller ge en komplimang i gengäld, är sarkastisk eller insisterar på att han eller hon inte menar det. Var och en av dessa metoder för att avleda en komplimang resulterar i att sätta ned både sig själv och givaren av komplimangen, så att de inte är faktiskt väldigt givande eller svar vänliga. Om du har dessa problem i samband med att acceptera komplimanger, försök att se motivationen för diskontering komplimanger i ett annat ljus:
  • Modesty: Om du tror att du är blygsam genom att böja en komplimang, tänk om. Modesty är en dygd, förutsatt att den inte tas till en extrem, precis som alla andra drag, måste det finnas med måtta. Modesty blir en snara runt halsen när den förlamar din stil och får dig att glömma vad du är bra på och de färdigheter som definierar dig. Om du känner att du behöver jämföra dig med någon som alltid kommer att vara "bättre" än dig, då är det dags att stoppa jämförelser, sänka ribban för blygsamhet och börja respektera de bra saker om dig själv en hel del mer.
  • Misstro: Om du rabatt en komplimang att du saknar förtroende för motiveringar till givaren, då är du att vara aggressiv eller fientlig. Du omedelbart antar att denna person är att vara lismande och weaseling sig in dina goda böcker bara för sina egna syften. Medan det finns en möjlighet då och då att en tillfällig personen kan berätta en vit lögn, de flesta människor är äkta om att ge komplimanger och besluta om huruvida någon är trovärdig utifrån komplimanger är en daft inställning till livet.
  • Att försöka matcha komplimang: Om du känner dig tvungen att ge en komplimang i utbyte mot en komplimang, är det troligt att du är en folk pleaser och att du försöker själv utplåna genom batting tillbaka komplimangen. Om du tror att "jag inte kan hålla denna komplimang, de förtjänar det mer än mig!" och genast rusning till slagträet det tillbaka till dem, då är det möjligt att du förnekar skönheten komplimangen du tjänat baserat på ditt eget beteende och sätt att vara.
 2. 2
  Tänk på att ta en komplimang som en övning i att vara påstridig. En självsäker person vet sin självuppskattning och uppskattar kvittering, men varken vill ut eller avvisar det när mottagits. Ännu viktigare, är en offensiv svar ett erkännande av att du är värd komplimangen och att du har rätt att kväsa eventuella negativa röst som syftar till att avleda komplimangen.
 3. 3
  Se acceptera en komplimang som en komplimang i sig. Genom att acceptera en komplimang, berättar du den andra personen som du litar på deras omdöme, sin visdom och sin självkänsla. Acceptera komplimanger berättar också den andra personen att du uppskattar vad de har att säga om dig. Mer än något annat, fokusera på att ta emot komplimangen snarare än på dess innehåll. Detta hjälper dig att erkänna komplimang och uttrycka uppskattning för det som ges till dig. Viktigast, eftersom att ge en komplimang är en form av att yttra en åsikt, stoppa dig från att ogilla med det eller du riskerar att tona ner någon annans åsikt.
 4. 4
  Bestäm hur du vill ta komplimangen. Även om det är klart att du kan avleda eller diskontera en komplimang på olika sätt, kan du också svara på en komplimang positivt på flera sätt. Det beror egentligen på det sammanhang som du befinner dig i och hur du uppfattar komplimangen. I synnerhet, kan du välja ett lämpligt svar på en komplimang beroende på om du vill ta emot komplimangen sig till nominella värdet, även om du inte håller med det, eller om du vill ta emot komplimangen s ämnet och beakta detta i ditt svar, kanske till och med använda den för att engagera sig på ytterligare samtal.
  • När acceptera komplimang som det är, även om det inte är något du håller med, hålla svaret enkelt och behålla fokus på det faktum att ta emot komplimangen och vara tacksam att personen var glad att gratulera dig. Några exempel är:
   • "Tack så mycket" eller bara "tack". Dessa är enkla, tidlösa klassiker som bör vara lätt att uttala, även om den komplimangen har fångat dig på sängen. Om det är allt du kan tänka dig att säga, lämna det därhän.
   • "Tack, jag uppskattar det."
   • "Tack, det är en riktigt härlig sak att säga."
   • "Tack - det får mig att må riktigt bra."
   • "Tack. Det betyder mycket för mig."
   • "Tack, du är en snäll person."
  • När acceptera en komplimang på ett sätt som visar att du är tacksamma för innehållet i komplimang, kan detta verkligen hjälpa till att göra personen som ger komplimangen känner att de har träffat rätt plats. Några exempel är:
   • "Tack. Jag är verkligen glad att du märkt att eftersom det är något jag är stolt över också."
   • "Tack! Jag är så entusiastisk över det här projektet, så det är bra att veta att du är angelägen också."
   • ". Tack Jag gillar det också - det är därför jag köpte det trots att jag var tvungen att spara i evigheter."
   • "Tack. Jag hade kul att göra det och det är bra att veta att du gillar det."
   • "Tack. Det har varit i min familj i generationer."
   • "Tack! Jag försökte verkligen hårt." Detta är ett riktigt bra svar när någon har prisat din insats, eftersom det finns aldrig någon fara att kvittera ansträngning och att resultatet var inte bara en lyckträff.
  • Det är ofta bra att använda komplimang till ytterligare samtal. Säg något i stil med: "! Tack jag hittade det i New Look - det är fantastiskt vad man kan komma dit." Så att du har accepterat komplimangen och flyttade till någonting som du både kan prata.
 5. 5
  Smile. När du tar en komplimang, säger ler en hel del utan att du behöver säga något. Du har säkert förtjänat det, så njut av din stund i rampljuset. Också uppmärksamma medan du blir komplimang. Om du ger en person en halvhjärtad svar såsom "Whatever" eller "Mhm," förvänta dig inte den personen att vara snabb att berömma dig igen. En uttrycksfull "tack" är mycket bättre än en trist "Uh-huh".
 6. 6
  Om du misstänker att uppriktigheten i komplimangen är tvivelaktig eller komplimang är förvirrande, kanske du vill öppna upp en möjlighet att utforska den. Detta steg är helt frivilligt att på det hela taget är detta tillvägagångssätt rekommenderas inte just för att det finns mer att vinna på att låta falsk komplimanger flyta bort dig okvitterat än det är genom att angripa dem. Vara helt medvetna om att det vore verkligen olyckligt om du har missbedömt komplimang och se oärlighet om sådant saknas - som verkligen kan såra den andra personen. Men om du känner att du verkligen behöver för att ifrågasätta komplimangen, kanske du närmar dig det så här:
  • "Det slår mig bara att du inte har gjort en uppriktig komplimang då. Är du är öppen / ärlig mot mig när du säger att du gillar vad jag har på mig / göra / skriva / skapa, etc? Jag vill hellre veta att du 're inte glad över något jag gjort / sagt än att dansa runt kanterna. Åtminstone om jag vet, kan jag sträva efter att göra ändringar. "
 7. 7
  Återgå en komplimang senare. Minns när en person har gratulerat dig och notera att det är trevligt och tillmötesgående att lämna tillbaka den i en kort tid. Vissa människor gillar att komplimang direkt, men som diskuterats ovan, behöver du vara mycket noga med att du gör detta för verkliga skäl och inte enbart som ett sätt att diskontera den ursprungliga komplimang gjord för dig. Om du är osäker, ska du inte ge en komplimang när du gett en, men kom ihåg att returnera en komplimang på annat lämpligt tillfälle. I själva verket, bara komma in i vanan att göra regelbundna komplimanger genom att se det goda i andra och uttrycka detta öppet, som en del av vem du är.
  • Helt enkelt säga något trevligt om den person som gav dig en komplimang. Ett bra sätt att återgälda tjänsten är att om något av deras och leende. Var noga med att märka de ansträngningar de lägger in i saker, alla älskar att ha sina ansträngningar erkänns.
  • Om du inte har något bra att säga om, säger ingenting alls. Hålla käften är bättre än att frammana falska skäl att gratulera en annan person.
 8. 8
  Ge kredit äras. Dela komplimangen med hela gruppen av vänner, familj eller arbetskamrater. Om du inte kunde ha gjort något du har komplimang för utan dem, säger så. Detta är särskilt viktigt om personen som ger komplimangen var ansvarig för din framgång.

Tips

 • Håll det kort. Försök inte att fylla en förlust för ord med en massa extra ord som inte hör hemma.
 • Inte alla komplimanger är om ditt utseende. Tänk komplimanger om din karaktär och personlighet att bära mycket större tyngd än yttre skenet.
 • Har aldrig argumentera en komplimang ut. Bara för att du känner att din prestation var egentligen inte så svårt eller att komplimangen inte riktigt passar betyder inte att du måste protestera eller motsätta sig komplimangen. Om du är obekväm med komplimang av någon anledning, att hålla svaret absolut minimal men artigt - le, säga tack och låta det gå.
 • Öva dessa steg i en spegel. Tänk att någon säger något fint, sedan säga "Aww, tack. Det betyder mycket för mig."
 • Inte fisken inte mer. Acceptera komplimang nådigt och gå vidare. Putsa för komplimanger är ett tecken på omognad och osäkerhet, behandlar dessa underliggande problem om du aktivt söka komplimanger.
 • Kom ihåg att du är precis lika rätt att ta emot komplimanger som alla andra. Försök inte att dra sig undan från dem.
 • Andra har gjort det här förut. Det finns ingen anledning andra har klättrat Everest men som ändå inte betyder någon som klättrade Everest inte bör få en komplimang.
 • Ändra inte ämnet utan att erkänna komplimangen. Om de tog sig tid att berömma dig, var det definitivt äkta, och bör behandlas som ett sådant.
 • Om du är rädd för en obekväm tystnad efter att ha gratulerat, flytta samtal tillsammans utan att spräcka sin komplimang av. Om de gillar din tröja, berätta var du fick den. Om de säger att ditt hår ser särskilt trevligt, berätta var du fick det gjort. Men tänk på att inte göra det på ett sätt som skulle kunna tas som skryt eller fiske efter mer beröm.

Varningar

 • Inte objektet, eller säga något i stil med, "Åh, nej, jag var hemskt!" Det är oförskämt, gör dem att känna sig dum, och dessutom, du är förolämpande deras smaksinne eller dom om du säger något negativt tillbaka. Även om du inte håller med dem, att säga något negativt skulle kunna få dig att låta trist och arrogant.
 • Bli inte så bra på att acceptera en komplimang att du glömmer att ge dem ut från gång till gång också!
 • Om de komplimang dina kläder eller skor som inte säger "Åh, denna gamla sak?", Eftersom detta är ett oartigt pensel-off, acceptera att de verkligen tycker att det är trevligt.
 • Tacksamhet är inte nödvändigt då det är en förolämpning levereras som en komplimang. "Du är så intelligent för någon av er (ras / kön / klass / bakgrund)" är inte en komplimang. Det är en bigott förolämpning. Var medveten om skillnaden och besluta hur man ska hantera den förolämpning som vad det är. Kalla dem om det kan vara lämpligt med hänsyn till omständigheterna.
 • Avstå från att säga "Tack! Jag betalat mycket för det, bör det vara trevligt" eller något liknande. Detta gör också att du ser egoistisk och oförskämd. Det kan också innebära att du kan ha en massa pengar, eller inte så mycket.
 • Försök att inte säga något i stil med: "Tack, jag gillar dem också". Det gör dig överflödig. Om du bär något du brukar vilja det, om det inte är en av dessa bunny-ax Footsie pyjamas din mormor gjorde att du tvingas bära. Men folk förstår att bättre.
 • Komplimanger kan också vara olämpligt. Om eloge för ditt utseende eller smak som en reaktion på en stor bedrift, titta på sammanhanget. Någon kan kasta i en extra komplimang - eller försöker bagatellisera prestation. Du kan tala med tonen.