Wka

Hur att övervinna och överge svartsjuka

Denna artikel innehåller flera användbara och praktiska tips om att övervinna svartsjuka i en romantisk relation..

Svartsjuka är en arg känsla som härstammar från en tro på att det bara finns en begränsad mängd kärlek att gå runt och att din källa av kärlek skall minskas genom närvaron av en annan person.

Detta innebär att det är en känsla som har utvecklats för att skydda sina resurser, särskilt kärlek och vårda. Det är en obehaglig känsla att uppleva och är mycket svår att skaka. Svartsjuka kan vara antingen rationella eller irrationella.

Rationell svartsjuka uppstår när en kärlek och vårda resurser avleds av en annan. Å andra sidan, är irrationell svartsjuka när du uppfattar din kärlek och vårda resurser som ska vidarekopplas, när de i själva verket inte är det. Likaså förekommer irrationell svartsjuka när du inte riktigt enligt avtal rätt till att kärlek och vårda.

På vissa sätt är rationell svartsjuka en nyttig känsla att göra dig uppmärksam på behovet av att kommunicera dina behov till din älskade och påminna dem om att du behöver deras kärlek och vårda. Men irrationell svartsjuka innebär att dina känslor inte är baserade på en rättvis bedömning av situationen, och att du slösar bort din energi. Möjligen kan detta leda till förstörelse av en redan existerande relation, eller förlust av en möjlighet att utveckla en relation.

Inte alla är så väl integrerade och utvecklade att de tror att det finns en oändlig källa av kärlek till dem. Alla ibland känner att deras kärlek är att avledas. Om du har rationella svartsjuka, då kommunikation av dina behov är nödvändigt. Om du har irrationella svartsjuka, prova några av dessa steg:

Steg

Hur att övervinna och överge svartsjuka. Irrationell svartsjuka kan förgifta någon relation.
Hur att övervinna och överge svartsjuka. Irrationell svartsjuka kan förgifta någon relation.
 1. 1
  Irrationell svartsjuka kan förgifta någon relation. Till exempel kan det förstöra en god kommunikation mellan människor, vilket orsakar en nedåtgående spiral av ogrundade argument och slagsmål. Klart, är känslig öppen kommunikation nyckeln. Prata, uttrycka dina behov och vad du är villig att ge. Var en fredsmäklare. Vara en lösning finder, inte en anklagare. Se till att du inte basera en obehaglig känsla på otillräckliga bevis.
 2. 2
  Irrationell svartsjuka indikerar osäkerhet i en människas självkänsla och brist på förtroende för hans eller hennes förmåga att attrahera och behålla en partner intresserade. En älskare som misstänker en partner för otrohet utan riktiga bevis som kunde bokstavligen "terrorisera" honom eller henne genom att ständigt anklaga och ifrågasätta. Detta skulle även kunna leda till en självuppfyllande profet, är misstänksam brist på förtroende, och ifrågasätta din partner om hans vistelseort i ett utredande sätt orsakar onödiga strider, konflikter ett slut bryta-ups av relationer som annars hade stor potential att utvecklas och blomstra. Låt inte detta hända dig. Om du tror att du utsätter din partner till din svartsjuka, börja arbeta på att eliminera den omedelbart.
 3. 3
  Ironiskt nog, kan vissa människor utvecklar svartsjuka när deras relation är bra och de är mycket nöjda med sin partner. Deras avundsjuka och deras habegär är en bieffekt av deras önskan att inte förlora något som är väldigt speciell och mycket värdefull för dem. Och ju mer värdefulla deras partner är för dem, desto mer noggrant människor skydda honom / henne genom att vara svartsjuk. Denna oro och rädsla för förlust av någon som mycket sällsynt och speciell leder människor att överbeskydda det.
 4. 4
  Eliminera svartsjuka är inte en snabb process. Svartsjuka är ett karaktärsdrag, en sinnesstämning och en känsla, och som sådan - att bli av med det är en gradvis utveckling som kräver arbete, självreflektion, tålamod och uthållighet.
 5. 5
  Den stora nyheten är att frukterna av att hantera och övervinna svartsjuka sannolikt kommer att hålla dig fri från svartsjuka för resten av ditt liv och kommer att göra dina framtida relationer mycket mer framgångsrika.
 6. 6
  Så, vad är de steg som du kan vidta för att ta itu med och övervinna svartsjuka och habegär? Den första och viktigaste steget för att hantera svartsjuka är, liksom med många andra frågor är att erkänna att du har ett problem. De flesta människor som har svartsjuka frågor är i förnekelse och vägrar att erkänna att deras beteende och perception är irrationella och deras brist på förtroende är obekräftade av några verkliga fakta. Erkänner att du har ett problem är avgörande för din motivation att arbeta på det och att din framgång i att övervinna svartsjuka. När du har klarat detta avgörande första steg och har insett att du är svartsjuk, kan det vara i ditt bästa intresse att anta följande, beprövade-till-vara-effektiva föreställningar som gradvis kommer att eliminera din svartsjuka och alla dess yttringar:
 7. 7
  Bli medveten och acceptera det faktum att om du litar på personen du är med eller inte, oavsett om du ifrågasätter hans handlingar eller inte, och om du "spionera" på honom har ingen positiv effekt på hans beteende och trofasthet. Om en man eller en kvinna vill fuska, kommer han / hon hitta ett sätt att fuska, och det finns inget du kan göra för att förhindra det. Så, sluta! Sluta anta det värsta om honom. Sluta undrar var han är och vad han gör vid en given tidpunkt! Antag bäst om din partner och hans trohet mot dig tills och om du inte har verkliga skäl att tro något annat.
 8. 8
  Tänk på att det enda skälet, är det enda som håller din partner omkring dig hans önskan att vara med dig. Ingenting annat håller någon av er nära varandra. Och hans önskan att vara med dig kommer inte från din press, du är svartsjuk eller dina försök att övertyga honom att vara dig trogen men från dina andra kvaliteter som gör dig attraktiv och önskvärd. Dina ansträngningar att hålla din partner inte har någon positiv effekt på din relation. Om något, kan det sätta övertryck på den personen - något som ingen tycker om och tål för mycket lång. Kom ihåg att den bästa "koppel" är den lösa en eller ännu bättre - en total frånvaro därav. För att ta bort dig från avundsjuka tankar, bli lite mer självisk. Tillbringa mer av din tid och dina känslomässiga och intellektuella resurser på att bygga själv som en individ snarare än att uppfatta sig själv som en del av relationen. Arbeta på din karriär och dina andra mål. Ta en klass i ett fält som du har ett intresse av, lära sig ett nytt språk, delta i en form av kreativ konst, ta en danslektion, och göra något annat som du har eller kan ha ett intresse, så att det finns mer till ditt liv än just det förhållandet, och så att ditt liv inte kretsar kring en viss person och hans trofasthet till dig. Sysslar andra mål för ditt liv kommer att hindra dig från bekymrar dig över din partner och kommer att hålla dig i en mycket friskare känslomässigt tillstånd, utan svartsjuka.
 9. 9
  Genom att bli av med svartsjuka, kommer du ställa ut några av de mest attraktiva kvaliteter i dig: ditt sunda förnuft, din tro på dig själv och på din förmåga att locka till den andra personen och behålla sin exklusiva romantiska intresse för dig, ditt värde som en klok person, och ditt förtroende för din partners känslor. Missa inte på ett sådant enkelt sätt att visa dessa fantastiska kvaliteter av stigande långt över svartsjuka.
 10. 10
  Kom ihåg, det finns ingen försäkring eller inkassobyrå för ett förhållande och svartsjuka säkerligen inte kommer att göra det mer stabilt. Oavsett om du är nonchalant dejta någon eller är gift, om du har varit tillsammans i en månad eller tjugo år, är det möjligt att din relation kommer att sluta när som helst för hundra möjliga orsaker. Inte för att vara negativ, men du bör vara medveten om verkligheten i alla relationer. Vad innebär det för dig? Detta betyder att du ska njuta av och uppskatta dina relationer så länge de finns kvar men samtidigt acceptera och omfamna möjligheten att någon sådan förbindelse kan vara över en dag. Och om det är, kommer det att bli tufft, men du kommer att komma över det. Det kommer inte vara slutet på världen för dig. Din uppgift är att vara det bästa du kan vara i en relation som du vill ha. Resten är inte upp till dig. Resten beror på din partner och du har ingen kontroll över det, och vad du har ingen kontroll över, inte bör gälla dig eller vara en orsak till dina bekymmer.
 11. 11
  När du framgångsrikt bekämpa svartsjuka, kommer du börja känna en enorm frihet - Friheten att njuta av ditt kärleksliv utan beskatta smärtan av svartsjuka och osäkerhet och nöjet av att ge din partner en bättre, klokare, starkare och gladare dig!