Wka

Hur man sparar pengar som barn

Ända behövde lite hjälp att spara dina pengar? Här är några idéer som kan hjälpa dig!

Steg

Hur man sparar pengar som barn. Räkna ut exakt vad du vill göra med de pengar du sparar.
Hur man sparar pengar som barn. Räkna ut exakt vad du vill göra med de pengar du sparar.
 1. 1
  Räkna ut exakt vad du vill göra med de pengar du sparar. Klipp ut en bild på ett objekt som du vill köpa och dess pris från en katalog eller en tidskrift och sätt fast den på väggen i ditt rum eller någonstans där du ser det oftast.
 2. 2
  Få en spargris eller andra metoder för förvaring. Plånböcker kanske inte det bästa valet eftersom de fresta dig till att spendera dina pengar på grund av bärbarhet.
 3. 3
  Hitta en plats där du inte kommer att frestas att se att dölja dina pengar från dig själv. Om dina pengar är ute i det fria, kanske du frestas att spendera it. syskon eller förälder garderoben kan vara nice.That sätt du kommer att behöva gå dit för att spendera pengar. Se till att ditt syskon inte kommer att ta det!
 4. 4
  Berätta någon att du sparar dina pengar så att de kan hålla dig från att spendera det. Se till att du litar på den här personen.
 5. 5
  Kom ihåg att varje krona räknas. Det är precis som 100.000 människor säger att deras röst inte spelar någon roll. Tillsammans kan de göra en skillnad.
 6. 6
  Om du ska umgås med dina vänner, föreslår ni göra något som inte innebär att spendera pengar som går till parken, eller spela fotboll. Även om du är hos en kompis eller i ditt eget hem istället för att köpa en vatten i affären för 5€ 0,50, spara pengar och ta resan till ditt hus eller bara dricka kran. Det är gratis!
 7. 7
  Spendera pengar bör användas klokt. Plocka ut en utsedd mängd en vecka att spendera, och gör det till en mycket liten del av ditt sparande.
 8. 8
  Ställ en budget. Se hur mycket du tjänar på en vecka, och hur mycket du spenderar. Placera den där du kan se den.
 9. 9
  Räkna alla pengar i ditt sparande. Anteckna det och komma med ett mål som du vill träffa. Att ha ett mål i sikte kommer att spara upp lättare.
 10. 10
  Barn som är för unga kan inte ha ett jobb, men du kan alltid göra sysslor när du är ett barn. Till exempel, fråga din mamma "Kan jag diska i en hel vecka och få betalt några dollar?"
 11. 11
  Gör dina föräldrar bli arg på dina syskon om deras rum är inte ren? Erbjud dig att städa ditt syskons rum för pengarna. Om dina syskon inte har några pengar, så fråga dina föräldrar om de kommer att betala dig för att rengöra din bror eller syster rum.
 12. 12
  Om du bor i en stadsdel / underavdelning, gör en lemonad stå, sälja godis som du inte vill. Om det är vinter tid där du bor, kan du alltid erbjuda grannar och föräldrar för att skotta snö.
 13. 13
  Fråga dina morföräldrar eller andra släktingar om de behöver något jobb gjort. Det kan vara lättare än att ta sig runt dina föräldrar.
 14. 14
  Aldrig köpa livsmedel som du gillar med dina sparade pengar, eftersom de förmå dig att köpa mer, förutsatt att ditt mål är inte att köpa en matvara du längtat efter.

Tips

 • Ta inte dina pengar utanför ditt hus. Genom att hålla det inom dig automatiskt har inga pengar att spendera den dagen.
 • Om du får pengar varje gång du ser en släkting, spara dessa pengar någonstans separera och spendera dina fickpengar istället.
 • Om du har ändra löst spara dem och gå till Krögers eller Walmart. De kanske har maskiner som förvandlar mynt till kontanter.
 • Några bra sätt att tjäna pengar:
  • Klippa gräsmattor.
  • Var riktigt bra för dina föräldrar eller vem ger dig fickan pengar (om du får fickpengar) och be om en höjning.
 • Ge en av dina gåvokort till mamma eller pappa att använda, men de måste ge dig mycket pengar kortet var värt.
 • Om du har en talang som till exempel spela gitarr eller dansa låta folk betala dig för att göra det.

Varningar

 • Försök att inte låta alltför diktatorisk eller krävande när frågar folk om de skulle betala dig för ett jobb. Det kan betyda att du har mindre chans att tjäna pengar från den person (er). Var försiktig!