Wka

Hur man klär sig för din kroppstyp

Människor kommer i alla former och storlekar, så hur ska du hitta kläder som är smickrande din specifika kropp typ? Det viktiga är att känna dina proportioner, och använda mode för att framhäva dina bästa egenskaper - och dölja allt annat! Den här artikeln riktar sig till kvinnor, men män kan läsa Hur man klär sig för din kroppstyp (män).

Steg

Hur man klär sig för din kroppstyp. Identifiera din kroppstyp.
Hur man klär sig för din kroppstyp. Identifiera din kroppstyp.

Vilken typ av kropp har du?

 1. 1
  Identifiera din kroppstyp. Ett sätt att definiera en kvinnas kropp typ är med hur hennes kurvor ansluter hennes byst, midja och höfter. Det finns fyra generella kroppstyper:
  • Apple - top-heavy, 14 procent av kvinnorna, byst tre eller fler inches större än höfterna, om du har denna kroppstyp, du förmodligen vill framhäva dina tighta ben och rumpa, dra uppmärksamheten bort från din midja och axlar / armar (slitage långa ärmar), och dra uppmärksamhet till din byst och nacke (t.ex. v-hals).
  • Rak / rektangulär - 46 procent av kvinnorna, midjan är ungefär samma som höfter och midja, mer som en cylinder, om du har denna kroppstyp, kan du "klämma ihop" din midja och överdriva kurvor för att undvika att se gänglig eller pojkaktigt. Gå till volanger och krusiduller att lägga textur och volym (och kvinnlighet) till din figur. Styra klart på baggy jeans och kläder spår om du inte vill se pojkaktigt.
  • Päron - bottom-tung, 20 procent av kvinnorna, höfter betydligt större än bysten, om detta är din kropp typ, det finns saker du kan göra för att göra dina höfter och rumpa ser smalare, men en del kvinnor kanske vill göra sina rumpor större!
  • Timglas - 8 procent av kvinnorna, lika höft och mätningar byst med en smal midja, om du är en av de lyckliga få med denna kroppstyp, klä att smickra - inte platta - dina vackra kurvor.
 2. 2
  Uppmärksamma midjan med remmar och klänningar som nypa vid den mellersta delen. Om du har en rak form, är detta ett måste eftersom det kommer att skapa en illusion av kurvor. Om du har ett päron eller timglas form, kommer detta framhäva dina befintliga kurvor.
  • Undvika detta, men om du har ett äpple form (vilket innebär att du har en tjock midja, eller du sätter på vikt lätt där) - ha toppar som "drapera" över någon kärlek handtag, som tunikor och flowy toppar med ett imperium midjan ( midjan börjar strax under bysten och flöden utåt).
  • Klänningar eller toppar som lindas runt din midja och kors över bröstet är bara en bra idé om du har en riklig byst, annars kan göra din byst ser oproportionerligt liten (om du är päronformad) eller ditt bröst och axlar ser platt och torg (om du är straight-formad).
 3. 3
  Långsträckta benen. Oavsett vad din kropp typ, vilket gör dina ben ser längre är allmänt smickrande.
  • Om du är Apple-formad eller rak-formad, välj utsvängda byxor över raka ben eller smala byxor. Det ger mer "form" till en rak kropp och det hjälper till att balansera ut breda axlar och / eller en tung överkroppen. Fylla på miniskirts och ljusa strumpbyxor att göra det mesta av dina snygga ben.
  • Om du är päronformad och du är kort (eller har korta ben), bära raka ben eller något utsvängda byxor med klackar. Skinny byxor som kramar anklarna kan göra din underkroppen ta på utseendet på en uppochnedvänd triangel. Utsvängda byxor kan göra dina ben ser väldigt tjock, kanske skål-benta, i jämförelse med överkroppen.
  • Bär kläder med mönster som går ner kroppen (speciellt benen) och inte över.
 4. 4
  Forma din byst. Om du har ett äpple eller timglas form, har du förmodligen en riklig byst, din huvudsakliga oro bör vara att bära en stödjande bh så att bröstet ser perky, inte slokande. Boka dig en professionell behå montering, det är livsförändrande och kommer att göra din bröst ser fantastisk! Fylla på V-ringad klänningar och toppar - de är super smickrande på big-busted flickor. Om du inte vill fästa uppmärksamheten på bröstet, håll dig borta från halsband och bära chunky armband istället. Du bör också ha enfärgade runt din byst och gå för mönstrade och färgglada bottnar istället. Om du har en rak eller päronformade, klädd i en push-up bh att lägga kurvor upp toppen kanske inte är en dålig idé. Om du har en platt mage och är inte blyg om att visa det, kommer beskurna toppar gör bröstet ser lite större i förhållande till midjan.
 5. 5
  Välj färger och mönster klokt. Om det finns några kurvor, handtag, eller klumpar som du föredrar att gömma sig, bära solida mörka färger (svart, marinblå, mörklila) över dem. Bär ljusa färger eller mönster på dina hot spots för att dra uppmärksamheten bort från dina oroshärdar!
 6. 6
  Dra uppmärksamheten bort från oönskade kurvor genom att förbättra en funktion som är längre bort eller så kan du täcka den med mörka färger.

Vara bekväm

 1. 1
  Bär vad du känner dig mest bekväm i för förtroendet. Och se till att dina kläder passar ordentligt. Kläder som är för hårt eller för stor kommer inte nödvändigtvis få dig att se bättre.
  • Kom ihåg, bara för att du har ett timglas siffra betyder inte att du måste bära kläder som gör dig rodna. Om en ringning är för djup, eller om ett hemline är för kort, lämna dessa kläder på racket.
  • Bekväma kläder får dig att må bättre och göra dig mer självsäker. Överväg alla alternativ.

Riktlinjer diagrammet

Tips

 • Om du är en petite kvinna (kort och mager) undvika hellånga rockar och klänningar Maxi - de ska bara dränka dig. Välj beskurna jackor, shorts och mini klänningar för att hålla din petite ram i perfekt proportion. Klä sig i en färg eller bära lodräta ränder får dig att se längre. Prova höga klackar också!
 • Tänk på att om du verkligen vill ha något som den här artikeln (eller någon annan källa) bedömer "föga smickrande" för dig, bör du bära det ändå. Det enda som verkligen betyder något är hur du känner dig i dina kläder. Dessa är bara idéer och förslag på vad man ska ha om man vill framhäva (eller lock) vissa saker som gör dig-dig.
 • Du kan också prova penna klackar.