Wka

Hur du tar hand om din hud samtidigt på accutane

Acne är ett pinsamt problem. Om du har pratat med din läkare och har valt att gå den Accutane vägen, vet att du är i för en tuff resa. Fördelarna är överväldigande, men så är biverkningarna. Utvecklad med mycket trial and error samt forskning, kommer denna guide hjälper till att minimera dessa oönskade biverkningar när din hud gör sig av med akne.

Steg

Hur du tar hand om din hud samtidigt på accutane. Våt ansiktet med varmt (inte hett) vatten.
Hur du tar hand om din hud samtidigt på accutane. Våt ansiktet med varmt (inte hett) vatten.

Varje morgon

 1. 1
  Våt ansiktet med varmt (inte hett) vatten. Arbeta ett milt rengöringsmedel i huden - inga skurar, och ingenting med pärlor! Din hud kommer att vara alltför bräcklig för det. Aveeno gör några härliga mjuka skummande rengöringsmedel, och Cetaphil är bra, också.
 2. 2
  Använd tvättlapp i cirkelrörelse att polera bort död hud. Försumma inte dina läppar.
 3. 3
  Följ med kallt vatten, mer rengöringsmedel (ingen facecloth,) och skölj med kallt vatten.
 4. 4
  Pat huden torr med mjuk handduk.
 5. 5
  Använd en fin, rik fuktkräm i ansiktet och halsen. Cetaphil och Aveeno, återigen, är mycket bra.
  • På natten, tvätta igen med din mild rengörings att ta bort all makeup.
  • Om du lider svår torrhet, kan du använda en tyngre fuktighetskräm eller olja som kommer att absorbera natten. Aquaphor är bra för mycket torra fläckar, och emu olja är ljus och noncomedogenic - bra för hela

Tips

 • Läppbalsam är nödvändig. Blistex är bra för när läpparna är redan nariga och vaselin för att förhindra sprickbildningar. Aquaphor är underbart för läpparna, och även för insidan av din näsa om du har torr där.
 • Kontakt användare kan uppleva obehag från torra ögon. Det kan vara klokt att fylla på artificiella tårar.
 • Håll dig till en rutin. Ju mer regelbunden din hudvård regim, desto mer framgång du kommer att ha med det.
 • Drick mycket vatten, eftersom Accutane kommer att torka ut dig.
 • När du använder en handduk, klapp, Gnugga "Not. Tiden för exfoliering är när huden är varm, våt och skyddas av ett skikt av rengöringsmedel.
 • Var noga med att använda fuktighetskräm och foundation i riktning mot de små håren på huden. Generellt innebär detta i slag bort från näsan.
 • Var noga med att använda rena tvättlappar. Efter användning, tvätta i varmt tvålvatten innan återanvändning för att förhindra spridning av bakterier.
 • Ta din Accutane piller med mjölk. Fettet i mjölken hjälper kroppen bättre absorbera medicinering. Matar med hälsosamma fetter såsom mandel smör och avokado, arbeta för detta också.