Wka

Hur man gör ett botemedel för silkeslent hår

Du har vandrat hyllorna i 2 timmar, letar efter den perfekta uppsättningen av schampo och balsam. Du är nu villiga att köpa de dyraste hårprodukter för grovt eller grovt hår. Du är fast beslutna att göra håret silkeslent och smidig. VÄNTA! Vem har sagt att du måste köpa en dyr schampo, balsam, hår set, uträtning järn eller gå till salongen varje vecka för att få perfekt hår? Det är inte fallet! Hårprodukter är alla tillverkade av en särskild formel, tillverkad av företaget (som Pantene, Garnier Fructis, huvud och axlar eller nya Tresemmé). Tja, har vart och ett av dessa företag gjort upp sin egen formel för hår, så varför inte göra din egen? Genom att läsa den här artikeln får du lära dig om den information och steg mot att göra och spela in din egen "silkeslent hår rättsmedel".

Steg

Hur man gör ett botemedel för silkeslent hår. Definiera din lösning.
Hur man gör ett botemedel för silkeslent hår. Definiera din lösning.
 1. 1
  Definiera din lösning. Tänk på att en åtgärd inte är ett schampo, shiner eller balsam. En åtgärd är en self-made produkt (flytande, kräm eller gas) för ett specifikt ändamål. Din uppgift skulle vara att göra glänsande hår. För att göra det behöver du ingredienser för din lösning. Eftersom detta är en egen uppfinning, kommer du att välja vilka ingredienser du vill eller inte vill ha i din formel.
 2. 2
  Börja med att samla material. De material du behöver, kommer att listas längst ner på sidan, eller så kan du läsa om här. Först behöver du en glasskål (inte för matlagning efter!) En ny träslev, lite plastfolie och en anteckningsbok med en penna. Den bärbara datorn kommer att användas för att registrera eventuella anteckningar medan du räkna ut din formel
 3. 3
  Först lära sig om vad ditt hår vill ha eller inte vill ha för att vara blank. Vi kommer inte att komma in på detaljer som de ingredienser som anges bakom ditt schampo flaska, eftersom de är vetenskapliga ingredienser som är oftast svårt att få. Först måste du veta att du bör inkludera naturliga och ekologiska material i formeln (som fruktjuicer). Låt oss börja med några ingredienser under
  • Olivolja. Olivolja (vanliga, såsom extra virgin luktar) är bra för ditt hår, eftersom den ger näring ditt hår, slätar ändarna och tar inte bort hår `s naturliga oljor. Det fyller på håret speciellt efter en tuff vinter. Om du använder olivolja i din lösning, innehåller inte en massa, blanda det med varmt vatten och alltid komma ihåg att tvätta bort det senare. Inte bara är olivolja bra för håret, men det är också riktigt bra för huden också. (Vissa spa `s faktiskt använda olivolja för att återfukta huden också!)
  • Kokosolja. Kokosolja har ungefär samma effekter som olivolja. Inte bara det, men det lämnar också håret luktar härlig. Naturlig kokosolja är mer föredragen, snarare än konserverat kokosolja. Följ samma procedur med kokosolja (använd, tvätta, skölj ur med schampo.)
  • Äggula. Även äggula kanske låter brutto på håret vid första, är det faktiskt riktigt bra för ditt hår. Det är bättre med kort hår än långt, eftersom äggula är ganska tjock. Anledningen till att det är så bra för håret är att det har protein och naturliga oljor också. Kom bara ihåg att tvätta äggula bort mycket noga och inte lämna den på i mer än 30 minuter. Det rekommenderas inte att blanda äggula med andra "hår rättsmedel".
  • Rosenblad juice. En annan åtgärd för hår som kan användas i blandning med andra rättsmedel rosenblad juice. Detta görs genom att koka färska rosenblad i varmt vatten, och använda svalnat extrakt för ditt hår. Om den används ensam, kan du förvara utdraget på håret för mer än 30 minuter, men du måste skölja efter.
 4. 4
  Undvik hårda juicer. Några av de ingredienser som anges ovan för hår är naturligt, mjuka (inte starka) oljiga substanser. Kom ihåg att undvika att använda syror på håret (t.ex. citron syror och syror från de flesta frukter) eftersom de faktiskt beröva håret dess naturliga oljor och lysa och bränna håret. Det är inte bra att experimentera på ditt hår med dessa syror. Istället lutar mot att använda oljorna som nämns ovan och extrakt från örter (som kamomill).
 5. 5
  Gör blandningar. Med hjälp av uppgifterna om oljor och syror som anges ovan och efter att ha spelat ner dina egna botemedel eller annan online-uppgifter, göra en lista över vilka ingredienser du vill använda i din lösning. Kom ihåg att vara säker på om dessa ingredienser ska blandas eller inte. Det är inte bra att blanda oljor med tjocka ingredienser (som olivolja och äggula). Också inte blanda oljor med ämnen som vatten, eftersom de inte kommer att blanda (olja flyter ovanpå). En åtgärd innebär inte blanda en massa goda ingredienser. En åtgärd innebär också att välja ingredienser och använda dem separat efter efter botemedlet: s förfarande. Skriv ner din lista över ingredienser i din bärbara dator, efter att se till att de är säkra på håret. Placera inte okända kemikalier eller ingredienser i håret, och inte sätta några ingredienser som kommer att orsaka en reaktion (som ättika eller bakpulver). Läs försiktighetsåtgärderna i slutet av den här artikeln mycket noggrant.
 6. 6
  Testa ingredienserna. Efter inspelning av ingredienserna, är det viktigt att testa dem för att se till att de är bra för ditt hår. Detta är din lösning och det bör inriktas på att förbättra ditt hår.
  • Prova varje ingrediens på ditt hår med hjälp av följande steg:
   • Ta en liten mängd av beståndsdelen och blanda det med samma mängd varmt vatten.
   • Låt blandningen på håret i ca 10 minuter.
   • Tvätta den med varmt vatten och använd schampo för att skölja ut.
   • Torka håret med en handduk.
    • Det är viktigt att blanda ingrediensen med varmt vatten, så om det inte är bra för ditt hår, är det inte alltför koncentrerad. Så lämna inte blandningen i håret under en längre tid, eftersom det kan ha dåliga effekter (som är hela poängen med testet).
 7. 7
  Se till att du sköljer blandningen ut ordentligt.
 8. 8
  Efter tvätta håret och torka den med en handduk, göra några iakttagelser om ditt hår. Minns rättsmedel inte fungerar direkt, men hur ditt hår ser direkt efter. Är det fet, det är ren eller smutsig, betyder luktar illa. Tänk på att inte använda mer än ett botemedel var 3 dagar, eftersom det kommer att skada ditt hår eftersom det kräver att du hålla tvätta håret om och om igen. Tvätta håret för ofta är inte bra för håret (det tar bort oljor).
 9. 9
  Rekordresultat. Efter avslutad använda någon åtgärd på din lista (var 3 dagar) rekord ner resultaten så snart du får ut ur duschen, när du torkar håret, och efter 2,3 dagar, hur ditt hår verkar. Om du inte är nöjd med kvaliteten på håret efter denna tid har gått (håret blev sämre) sedan korsa denna ingrediens från din lista, och gå vidare till nästa. Kom ihåg att skriva en kort sammanfattning av vad som hänt med ditt hår bredvid ingrediensen på din lista. Gör detta med var och en av dina ingredienser. Skriv något liknande:
  • Denna ingrediens var inte bra (eller var bra) för mitt hår. Det lämnade mitt hår fet (eller ren) och mycket fet (eller blankt). Efter 2 dagar mitt hår var värre (eller bättre). Jag kommer (inte) fortsätta att använda denna produkt som en del av mitt botemedel.
 10. 10
  Dra slutsatser. Efter veckor av testar effekterna av alla ingredienser på ditt hår (och skriva ner en sammanfattning av vad som hänt), skriva en ny lista med enbart de ingredienser du vill använda i din lösning. Dessa ingredienser ska vara säkra att använda separat, och säkra att använda i en blandning. Se till att dessa ingredienser var bra för ditt hår. Om du är osäker på en ingrediens, sedan testa det igen. När du är klar, skriv ner den nya listan.
 1. 1
  Mix eller ingen mix. Efter att den nya listan, bestämma om du ska blanda ingredienserna för din lösning, eller om du vill använda dem separat. Om du väljer att blanda dem, sedan se till att det är säkert att göra så. Om du kommer att använda dem separat, kommer du att göra ett förfarande som anger i vilken ordning de ska användas. Kom ihåg att inkludera att efter att ha använt en ingrediens du måste tvätta håret ordentligt och vänta minst 3 dagar innan du använder den nästa. Var mycket noggrann i dina instruktioner. Om du beslutar att blanda dem, måste du ange alla ingredienser på ett separat papper och skriv `` Kom ihåg att lämna bara 30 minuter eller mindre, och tvätta håret noggrant efter användning `. Detta bör skrivas för alla åtgärder (tid kan ändras men).
 2. 2
  Ställ upp. Efter att ha avslutat alla ovanstående åtgärder och förfaranden, måste du faktiskt göra din lösning. Om du blandar ingredienserna, sedan ta en tom flaska (företrädesvis en sköljd, ren, tom schampo flaska och fylla en fjärdedel av den med varmt vatten (använd inte bara utväg eftersom det kommer att vara alltför koncentrerad). Blanda sedan ingredienserna av läkemedlet i en separat skål och när det blandas ordentligt, häll det i schampo flaska. Stäng locket och skaka ingredienserna, sedan använda omedelbart. Eftersom de flesta av ingredienserna kommer att vara utdrag från livsmedel eller juicer som innebär att de kommer att skämma bort i en kort tid efter blandning dem helt och hållet, så att botemedlet måste göras färskt och användas omedelbart efter. Förvara inte någon mix som återstår, måste du kasta ut det. Om du använder ingredienserna separat, behöver du inte att sätta dem i separata flaskor, bara hålla dem i deras naturliga flaskor och ta ut dem när det behövs och tillämpas på håret. Kom bara ihåg att göra en lista med instruktioner för att komma ihåg ordningen och mängden av ingrediensen för din lösning. I båda fallen, Skölj botemedlet ut efter 20-30 minuter (eller mindre om så önskas).
 3. 3
  Nu när din lösning är klar, märka flaskan (om det är en blandning). Du kan använda samma flaska om och om igen för en blandning bara till att du skölja den ordentligt och ändra det varje 6 månader. Märkningen bör innehålla ditt namn, titeln på rättsmedel och försiktighetsåtgärder (som tid för att lämna den i håret och att du måste skölja ut och avyttra kvarvarande blandning). Kom också ihåg att lista ingrediensförteckningen på sidan av flaskan. Om du använder ingredienser separat, kom ihåg att göra en procedur lista.
 4. 4
  Pröva själv! Nu när din gottgörelse är gjort, prova det och göra det färska. Följ de regler och njuta av den glänsande hår. Du kan fortfarande använda din gamla schampo som inte var riktigt att förbättra ditt hår med botemedlet, vilket ger dig glänsande hår (enligt dina resultat). Kom bara ihåg att vänta. Glänsande hår inte kommer att komma efter en användning, men om du följt rätt rutiner, då håret kommer att förbättras i 2 månader eller så. Tänk på att inte använda din botemedel för ofta ändå.
 5. 5
  Efter att du använt din botemedel för en stund, och du ser fördelarna, kan du rekommendera den till vänner eller lägga upp din framgångssaga på nätet! Dela din rätta med vänner eller familj och skicka runt det. Du kommer att ha glänsande hår och vara stolt över att veta att du skapat ett botemedel som fungerar! Nu kan du don `t måste köpa en dyr hår produkt eller gå till salongen ofta, av fel skäl!

Varningar

 • Kontrollera ingrediens är säker för ditt hår genom att samråda med din hårvård person, läkare eller experter på nätet.
 • Om ditt hår är väldigt skadat efter att ha provat ut en lösning, kontakta läkare eller gå till närmaste frisörsalong omedelbart
 • Försök inte åtgärda hela vägen till rötterna av håret. Försök det ut på ändarna först för att förhindra rot skador.
 • Placera inte farliga eller okända kemikalier i håret
 • Inte experimentera inte med ämnen som inte bör gå i håret
 • Du kan inte "sälja" din lösning utan att kontrollera med föreskrifterna.
 • Lämna inte ämnet i håret för mer än 10 minuter på första försöket.
 • Ge inte din lösning ut till andra innan du gör att det är säkert
 • Skölj substans ur håret direkt efter rekommenderad tid har gått (skölj noggrant med schampo och skölj väl).
 • Försök inte en koncentrerad ingrediens ut håret omedelbart. Blanda den med sin egen mätning motsvarighet varmt vatten
 • Om du är osäker på en ingrediens och är inte säker på om det är bra för ditt hår eller inte, sedan ringa en kosmetolog eller din läkare (eller gå online) för att se om denna ingrediens är säker. Placera inte något i håret utan att se till att det inte kommer att skada ditt hår.

Saker du behöver

 • Ingredienser du vill prova din lösning
 • En anteckningsbok med linjerat papper
 • En rita
 • En stor glasskål
 • En träslev (eller vanlig sked)
 • 2 eller mer regelbunden, ren, tvättade schampo eller balsam flaskor