Wka

Hur man gör en hårinpackning

Vill fixa problemet hår? Oavsett om det är torr, fet, tråkig eller skadad, det finns saker du kan hitta i ditt kök för att hjälpa till att återställa det tillstånd. Förutom att vara billigare och anpassade till dina behov, dessa är också bättre än butiken köpte hår masker eftersom de innehåller inga starka kemikalier som ofta finns i färdiga produkter. Till exempel, visste du att många balsam som hävdar att hjälpa torrt hår faktiskt innehåller alkohol, vilket faktiskt ytterligare torkar ut håret!

Steg

Hur man gör en hårinpackning. återställa det tillstånd.
Hur man gör en hårinpackning. återställa det tillstånd.
 1. 1
  Bestäm vilka problem du siktar på att fixa med håret. Sedan kan du bestämma på vilka ingredienser som kommer att vara rätt för dig. Ta en titt på listan nedan för att ge dig en allmän uppfattning om vad hårtyp kategori du passar in.
  • Dry: ser tråkig, har kluvna hårtoppar, skador lätt, går lätt sönder. Detta kan vara på grund av skada eller bara brist på oljeproduktionen.
  • Fet: blir fet om inte tvättas dagligen, tappar det sin glans och "swish" hela dagen.
  • Kombination: fet vid rötterna, men torrt och skadat mot ändarna. Detta beror ofta på att över-styling.
  • Normal: har inte många problem, oftast ser blanka, inte många kluvna hårtoppar, lätt att hantera. Denna typ kanske inte behöver en hårinpackning.
 2. 2
  Gör ett urval av ingredienser från råden nedan och gör din mask. Sedan, tvätta håret som vanligt, men inte balsam, bara sluta efter schamponering. Krama ut fukt ur håret och kamma. Så, ta din mask (göra det i en skål innan du går för din dusch), och applicera jämnt genom håret. Låt stå i 10-20 minuter och skölj med ljummet vatten. Avsluta med en sval (men inte kallt) skölj stänga hårsäcken. Följ dessa instruktioner om inte annat anges göra annorlunda med någon av ingredienserna nedan.
 3. 3
  Torrt / skadat hår: Dessa ingredienser kommer att syfta till att ge välbehövlig olja och återfuktning som skyddar mot ytterligare skador och ge håret lite glans tillbaka. Mixa och matcha beroende på vad du har och vad matchar dina behov.
  • Avocado: avokado är ett av naturens största fuktgivare, full av vitaminer och näringsämnen, till exempel vitamin E och B-vitaminer, och dess naturliga oljor ger håret den fukt som det är brist. Använd ungefär en halv avokado, mosa den, använd på egen hand eller med andra ingredienser.
  • Banana: rik på vitaminer och oljor, speciellt bra för att förbättra hår elasticitet, därför förhindrar kluvna toppar och brott, och även bra för mjäll. Mash ungefär en halv banan, använd på egen hand eller tillsammans med andra ingredienser. Frysning och upptining banan före användning kan bidra till att minska klumpar, som är svåra att tvätta ur håret.
  • Klart: honung är mjukgörande och har förmågan att hålla fast vid fukt vilket gör den lämplig för torrt hår. Var medveten om att det också ljusare färgen på ditt hår. Använd så mycket som behövs (inte för mycket eller du kommer att bli kvar med klibbigt hår), kan blandas in i andra ingredienser såsom avokado eller banan. Applicera i fuktigt hår.
  • Majonnäs: låter äckligt, men majonnäs är gjord av ägg, vinäger och olja, som alla tre har använts under många år för att ge volym, glans och fukt till håret. För torrt och skadat hår är det bäst används blandat med avokado, även om den kan användas separat.
  • Olivolja: prova och använda extra virgin olivolja för bästa resultat, har detta använts i århundraden för hår och hud moisturisation eftersom det är närande och stärkande, perfekt för torrt och skadat hår! Kan blandas med andra ingredienser såsom avokado eller banan, eller att använda på egen hand, arbeta den genom varmt, fuktigt hår efter behov, (inte för mycket eller riskera att inte kunna skölja), från rötterna till tips. Wrap antingen en varm handduk eller en plastpåse över håret och låt stå i 20 minuter och skölj sedan.
  • Ägg: vanligt på grund av sina höga halter av protein och andra näringsämnen, ägg är bra för att stärka hår och hårsäckar vilket innebär att de är idealiska för skadat hår. Kan användas ensam eller blandas i andra ingredienser, i synnerhet olivolja för en super fuktgivande hårinpackning.
  • Gelatin: Om de tillåts att sätta på hår, unflavored gelatin kan ge en skyddande proteinbeläggning till håret. Kombinera med vatten, vinäger och en fuktbevarande medel, och djupa skick efteråt för bästa resultat.
  • Glycerin: En stark fuktbevarande medel som honung, men utan dess blekning egenskaper. Alltid blanda det med vatten före användning.
 4. 4
  Fett hår: denna hårtyp kommer särskilt fördel att göra ditt eget hår masker eftersom du kommer att undvika alla de tunga sakerna som silikon i många butik-köpt produkter som kan orsaka fett hår. Dessa ingredienser kommer att syfta till att lämna ditt hår utvilad, men utan att torka ut.
  • Äppelcidervinäger: Låter lite konstigt, men äppelcidervinäger innehåller näringsämnen som gör håret starkare, glansigare och generellt mer hälsosamt, och liksom att den tar bort alla rester från kosmetiska produkter som kan vara vad som orsakar håret att kännas tung, så det ska ge ditt hår är det studsa tillbaka! Det reglerar också pH i hårbotten så är bra för er som får mjäll. Om du vill använda, lägga 4tbsp till andra ingredienser i ditt val, eller det kan användas ensam som en sköljning genom att späda 1 del ättika till 2/3 delar vatten.
  • Jordgubbar: jordgubbar är bra på att reglera oljeproduktionen i hårbotten och skölj bort eventuell olja från håret, plus att de är full av C-vitamin, vilket är viktigt för hår hälsa. Mosa några upp och tillämpas på håret antingen ensam eller tillsammans med andra ingredienser som du väljer. Du kan välja att blanda med en lätt återfuktande ingrediens såsom majonnäs för att förhindra över-torkning. Låt verka i bara 10 minuter.
  • Bakpulver: detta är en effektiv ingrediens för att avlägsna ansamling av kosmetiska produkter, fett och smuts från håret. En matsked kunde läggas till en måttligt fuktgivande ingrediens, (t ex majonnäs eller yoghurt), eller det kan blandas med vatten till en pasta och användes i stället för schampo.
  • Citronsaft: en välkänd sammandragande, stänger den porerna på din hårbotten, minska oljeproduktionen. Varnas att citronsaft kan ljusare hårfärg om de används regelbundet, särskilt om du går i solen med den fortfarande på ditt hår. Kan användas ensamt, utspädd (saften av 1 citron i en kopp vatten), för att skölja håret, eller kan läggas till en mask.
  • Dessa ingredienser är oftast syftar till att absorbera eller skölja bort någon olja och smuts. Om inte ditt hår är extremt fet, är det bäst att bara använda dessa högst en gång i månaden för att undvika att ta bort för mycket olja som kan orsaka hårbotten att överproducera olja, (gör det värre), annars prova och använda dem med fuktgivande saker, antingen från den torra hårslinga, eller kombination hårslinga för att säkerställa att håret inte att over-torkades.
 5. 5
  Kombination hår: som kombination hår har både olja och skador, de flesta av punktlistor nedan kommer att ge de bästa kombinationerna av ingredienser som nämns ovan att åtgärda båda dessa frågor.
  • Yoghurt: probiotiska, ger naturlig yoghurt viktiga näringsämnen och fukt, inklusive protein vilket är viktigt eftersom protein är byggstenarna i håret. Det uppmuntrar hårväxt och reparation, men också hjälper till att skölja bort bygga upp och fett vilket gör den idealisk för kombinationen hår. Det är enkelt kombineras med andra ingredienser såsom avokado om du ville ha extra fukt, eller jordgubbar om du behöver mer olja reglering.
  • Majonnäs och jordgubbar: majonnäs ger fukt och näring för att hjälpa återfukta och reparera de torra områdena i håret, medan jordgubbar reglera oljeproduktionen, och ge ett uppsving av C-vitamin till håret. Pröva att använda tre mosade jordgubbar blandas in två eller tre msk majonnäs.
  • Ägg och äppelcidervinäger: ägg ger protein som är viktigt för att reparera eventuella skadade områden i håret, samt ger håret näring och fukt utan att vara alltför tung. Den äppelcidervinäger skulle bli av någon slöhet, skölja bort all ansamling av fett och kosmetisk produkt rester och samtidigt vara snäll mot hårbotten genom att reglera dess pH och hjälper till med mjäll. Försök att blanda 1 eller 2 msk äppelcidervinäger i två slagen ägg.
  • Bakpulver och yoghurt: bakpulver löser smuts, sot, fett eller bygga upp från hår och hårbotten, medan yoghurt skulle säkerställa att håret får all den näring och fukt den behöver. Prova att blanda en tesked bakpulver i två matskedar yoghurt.
 6. 6
  Experiment. För att hitta vad som fungerar för ditt hår, och vad inte, prova olika kombinationer av ingredienser som du tror kan fungera för din hårtyp, justera längden på tiden att lämna den på ditt hår (vanligtvis mellan 10 och 20 minuter är bra) och mängder av varje ingrediens i blandningen du använder. Allas hår är olika, så din ideala receptet kommer att vara unik också.
  • Njut av din friska, voluminös, glänsande, rent hår!

Tips

 • Sikta på att göra en mask två eller tre gånger i månaden, något mer än detta och du kan börja ändra håren naturliga balansen, leder det till att bli mer fet eller torrare. Du vill inte ditt hår att sluta förlita sig på det.
 • Även om alla förslagen ovan bara föreslå blanda två ingredienser i taget kan du blanda upp några olika ingredienser tillsammans för att matcha dina behov.
 • Om du är orolig för ditt hår luktade mat, använder masken på natten när du inte behöver gå någonstans till morgonen, och om det gör lukten på morgonen spraya lite parfym på en hårborste och borsta igenom håret (endast en lätt dimma, inte tillräckligt för att dämpa håret som parfym innehåller alkohol som torkar)
 • Försök att flytta bort från onaturliga kosmetika i andra områden, till exempel med ditt schampo, din ansiktsvård etc. De innehåller ofta starka kemikalier som stör den naturliga balansen i din kropp, och utöver dessa kemikalier kan vara skadligt för din hälsa.

Varningar

 • Om du har irriterad hud på din hårbotten, såsom utslag där huden kan brytas, undvik att använda en hårinpackning, och se en läkare om ett botemedel mot din hårbotten först.
 • Om du har födoämnesallergier, vara säker på att inte använda någon av dessa i din mask eftersom det kan orsaka hudirritation eller allergi
 • Om du upplever någon irritation medan masken är på, spola genast och prova något annat nästa gång.
 • Om du ska använda en ingrediens som kräver mosa upp, med hjälp av en matberedare för att säkerställa en flytande konsistens kan vara klokt - du vill inte bitar av bananen täpps till din dusch!
 • Om du har känslig hud / hårbotten försöka använda saker som du vet inte kommer att vara irriterande, olivolja är oftast ok med känslig hud.