Wka

Hur får kool stöd ur håret

Kool-Aid kan fungera som en säker, billig hårfärg som ofta används för att skapa vilt färgade höjdpunkter, men det kan också vara jobbigt att blekna eller skölja ur håret. Du kanske inte kan ta bort Kool-Aid färgämne omedelbart, men det finns flera åtgärder du kan vidta för att kraftigt tona det och ta bort det snabbare.

Steg

Hur får kool stöd ur håret. Öka antalet gånger du tvättar håret.
Hur får kool stöd ur håret. Öka antalet gånger du tvättar håret.

Frekventa tvättningar

 1. 1
  Öka antalet gånger du tvättar håret. Även om du tvättar håret en gång varje dag, kan det fortfarande ta flera veckor eller månader för att få Kool-Aid ut. Försök tvätta håret ett par gånger varje dag istället. Om du tvättar håret oftare, dock bör du använda vanliga schampon eller formler fuktgivande för att hindra håret från att torka ut för mycket.
 2. 2
  Använd schampo. Om du bara tvätta håret en gång varje dag eller mindre, prova ett schampo. Dessa schampon formuleras för remsor håret av utländska uppbyggnad, inklusive hårfärgningsmedel som Kool-Aid. Det kommer inte ta bort Kool-Aid omedelbart, men ett schampo hjälper blekna det snabbare. Viktigast är majoriteten av klargörande schampo godkänd för dagligt bruk.
 3. 3
  Prova ett mjällschampo. Anti-mjäll schampo liknar klargöra schampo på det sätt som de remsor håret av kemikalier och eventuella irriterande. För att öka effektiviteten i en anti-mjäll schampo mot Kool-Aid, blanda det med lite bakpulver och tillämpa den på vått hår. Du kan behöva göra detta flera gånger, men det bör bidra till att tona färgen mycket snabbare än vanligt schampo.
 4. 4
  Prova ett milt rengöringsmedel. Tvättmedel och diskmedel kan både ta bort hårfärgningsmedel, inklusive Kool-Aid, men de har också potential att allvarligt torka ut och skada håret, så de bör användas sparsamt. Om du använder ett tvättmedel, välj en mild, dye-fri formula som inte använder någon blekmedel och endast använda en liten mängd. Vid användning av diskmedel, välj en mild, oparfymerad och dye-fri formel och använd endast 3:57 droppar. Skölj antingen tvål ur håret omedelbart.

Tandkräm

 1. 1
  Blöt håret. Använd mycket varmt vatten men var noga med att inte bränner dig. Kokande vatten rekommenderas inte om du bara behöver ta bort Kool-Aid från spetsarna av ditt hår, istället håret nära hårbotten. Håret blir arbetat måste delvis fuktig, men inte nödvändigtvis drypande våt.
 2. 2
  Gnid tandkräm över färgat hår. En tandkräm som innehåller bakpulver fungerar bäst, men om det inte är tillgängligt, kan du prova att använda en vanlig icke-vitare formel. Gnugga ordentligt över hårstråna som har färgats, arbetar den i.
 3. 3
  Rise håret. Tandkräm är ganska säker och kommer inte att orsaka långsiktig skada även om du saknar några som du sköljer, men det kan göra håret känns klibbigt och lämnar vita flingor om de tillåts torka. Skölj ur med varmt vatten, skrubba färgat hår som du sköljer.
 4. 4
  Upprepa vid behov. Alltför många tvättar i en dag rekommenderas inte, men du kan upprepa den här proceduren upp till två gånger om dagen i en vecka, om det behövs. Sluta om håret börjar se speciellt sprött eller torrt, though.

Vinäger

 1. 1
  Skapa en lösning av ättika och varmt vatten. Tillsätt 1 msk (15 ml) av vit vinäger eller äppelcidervinäger till en 8 oz (250 ml) cup. Vinäger har förmågan att strippa uppbyggnad ur håret, och som ett resultat, kan den användas för att hjälpa fade färgämnen som Kool-Aid. Fyll resten av koppen med varmt vatten och ge det en snabb uppståndelse med en sked att kombinera.
 2. 2
  Häll lösningen över håret. Fokusera på de områden där Kool-Aid färgämne ser sin ljusaste. Du behöver inte blöta håret först. Istället fungerar det bättre när den tillämpas utan ytterligare utspädning.
 3. 3
  Låt ättika lösning att sitta. Vänta några minuter så att ättika i blöt i håret. Om du sköljer bort det för tidigt, kommer det inte tillräckligt med tid att sjunka in och lossa bebyggda Kool-Aid.
 4. 4
  Skölj håret med varmt till varmt vatten. Skrubba de områden som haft ättika i dem för att se till att all vinäger har tagits bort. Du kommer förmodligen att märka någon färg kvar i håret, men det är att vänta. Vinäger kommer inte automatiskt ta bort alla Kool-Aid, men det kan hjälpa blekna färgen betydligt snabbare.
 5. 5
  Schampo som vanligt. Den ättikslösning är inte konstruerad för att tvätta håret, så du bör ändå tvätta det när du är klar med programmet.

Bakpulver

 1. 1
  Koka vatten i en liten kastrull. Du behöver inte använda en massa vatten. Om något, kommer en mindre mängd vara lättare att arbeta med. För bakpulver metoden, kommer du bara att doppa hårstrån i lösningen, snarare än att hälla den över huvudet, så du behöver bara tillräckligt med vatten att doppa det färgade håret i. Låt vattnet att nå en rullande koka.
 2. 2
  Tillsätt 1 msk (15 ml) av bakpulver till det kokande vattnet. Vattnet kommer att fräsa lite våldsamt efter tillsatsen som bakpulver löses, men detta är normalt.
 3. 3
  Ta grytan av vatten från spisen. Ställ ner den på disken, någonstans nära diskhon. Behandla inte håret medan vattnet fortfarande är ovanför brännaren.
 4. 4
  Doppa de färgade ändarna på håret i vattnet. Lämna den där i ungefär en minut. Vattnet fortsätter att fräsa, och det bör också byta färg till allt vad färg Kool-Aid du använde för att färga håret.
 5. 5
  Dumpa vattnet och skölj håret. Häll bakpulver vatten i diskhon och skölj omedelbart sink ut. Skölj ditt hår under kranen med varmt vatten. Om det verkar trassligt eller onormalt burrigt, kan du också gå till duschen och tvätta håret ordentligt med schampo och vatten. De flesta av Kool-Aid ska vara borta, men.

Tips

 • Om allt annat misslyckas, gå till skönhetssalongen. De stylister på en salong är oftast väl utrustade för att hantera katastrofer hårfärgningsmedel i alla nyanser och stilar. Om ingen av stylister finns möjlighet att omedelbart blekna Kool-Aid från ditt hår, kan de åtminstone kunna erbjuda råd om hur man får det ur håret snabbare.
 • Du kan försöka använda en färg remover användas för traditionella färger, men dessa kanske inte fungerar perfekt. Viss färg removers fungerar bara på traditionella färgämnen, medan andra band all färg ur håret och kan även skada eller blekna din naturliga färg.

Saker du behöver

 • Schampo
 • Anti-mjäll schampo
 • Tvätt eller diskmedel
 • Tandkräm
 • Vinäger
 • Bakpulver