Wka

Hur du handskas med en irriterande vän

Du älskar din vän, men ibland är de bara lite svårt att ta. Du måste lära dig att hantera.

Steg

Hur du handskas med en irriterande vän. Motverka de otäcka skämt.
Hur du handskas med en irriterande vän. Motverka de otäcka skämt.
 1. 1
  Motverka skvaller. När din vän berättar om människor bakom deras ryggar, delta inte i. Bara ignorera sina synpunkter helt. Det skulle vara lätt att sugas in, men du kan få dig i en riktigt klibbig situation. Om de säger något om en av dina vänner, säga något trevligt om denna person.
 2. 2
  Motverka de otäcka skämt. När de använder nedsättande humor, inte skratta bort det, eller tjura när de gör en otäck skämt om dig. Berätta för dem att stoppa det. Var allvarlig så att de inte tror att du skämtar också. Berätta för dem att de gör dig upprörd, och att om de fortsätter att göra detta, kommer de att förlora vänner, och riskerar vänskapen de har med dig. Låt honom veta att de bara kan hitta någon annan att plocka på.
 3. 3
  Låt inte dem badmouth dig. Om din kompis säger elaka saker om dig, tala om för dem att stoppa det. Säg åt dem att gå och få sina egna vänner och sluta förolämpa din pojke / flickvän. Berätta för honom / henne att du inte bryr dig vad fel han / hon har, du älskar honom / henne ändå och att de inte kan komma i vägen för det.
 4. 4
  Vill inte ansluta sig till dem agerar som en primadonna. Om de klagar när deras kaffe är inte där på morgonen, agera svalna och förklara för honom att de inte är den viktigaste personen i världen.
 5. 5
  Acceptera inte telefonsamtal mer än ett visst antal gånger per dag. Om denna vän är klängig sortera och ringer dig hela tiden och kommer inte att få av telefonen, bara staten bestämt att du inte kommer att ha mer än ett telefonsamtal per dag. Om han ringer två gånger, behöver antingen inte svara i telefonen för andra gången, eller svar och artigt och mycket curtly förklara att du måste hänga upp omedelbart. Det finns inget behov att förklara varför.

Tips

 • Ignorera dem om de är högt så att de inte har en publik att spela för.
 • Ha lite sympati men inte för mycket om de är klängig. Se till att de kan vara oberoende.
 • Försök förklara varför den personen är irriterande dig så att de kan ändra sitt beteende. Vara enkel, men typ samtidigt om du väljer att konfrontera dem.

Varningar

 • Vissa människor behöver massor av uppmärksamhet, så försök och ägna mer uppmärksamhet åt dem. Men om de vill överdriven uppmärksamhet, förklara för dem att de inte är den viktigaste personen i världen.