Wka

Hur som värd för en tonåring parti

Hosting en tonåring part kan verka skrämmande, men om du vet vad du ska planera för, kan det vara skitkul! Du vill att ditt barn (ren) för att ha kul, men du inte vill partiet att gå oss ur händerna. Här är några tips och tricks för att vara värd en fest din tonåring och deras vänner kommer att minnas.

Steg

Hur som värd för en tonåring parti. Tänk att ha en andra förkläde.
Hur som värd för en tonåring parti. Tänk att ha en andra förkläde.

Del ett: att planera festen

 1. 1
  Tänk att ha en andra förkläde. Övervakning en tonåring part utan att döda stämningen är en balansgång som kräver en bra attityd. Att ha en andra uppsättning ögon gör att du känner mindre desperata och tillåter dig att täcka mer mark. Om partiet är co-ed, kommer att ha ett förkläde av motsatt kön hjälpa dig hantera eventuella problem som kan komma upp.
  • Om du vet en pålitlig äldre tonåring eller tjugo-något som kan hantera en folkmassa, rekrytera dem till förkläde partiet. Förklara regler till kaperonet och gillar att festa och sedan huvudet på övervåningen eller i ett rum där festen inte hålls. Kolla in varje gång på ett tag genom att få något ur kylskåpet.
 2. 2
  Besluta om budget för partiet. Planera det ut med din tonåring så att de är delaktiga. Den goda nyheten är att hålla sig till teen-vänlig mat som chips, läsk, korv och pizza bör vara ganska lätt på din plånbok.
  • Hur mycket ska du spendera på mat och dryck? Dekorationer? Aktiviteter? Planera det ut så att din budget inte är busted som en piñata efter en fest.
  • Lyckligtvis, en hel del tonåringar är för cool för temafester, så om din tonåring har begärt något annat, är ditt säkraste insats troligen att hålla festen enkelt.
 3. 3
  Hitta en plats att vara värd för festen. Om din tonåring är att ha en liten fest, skulle ditt hus vara lämpliga. Om din tonåring är att ha en stor fest, överväga att inrätta picknickbord och grillar i parken (för friluftsaktiviteter aktiviteter) eller hyra en plats, t.ex. en hall eller fritidsgård (för mer formella aktiviteter).
  • Var beredd på dåligt väder. Om du är värd din fest i en trädgård / bakgård, se till att du har ett lusthus ifall väderomslag. Antingen det, eller vara beredd att låta tonåringar komma innanför ditt hus.
 4. 4
  Gör en gästlista. Hur många gäster har din tonåring vill komma till festen? Hur många kan du hantera bekvämt? Kom till en kompromiss med din tonåring så att ni båda har ett ord med i det, för övrigt, kommer att diskutera och om spelregler i förväg gör det lättare för dig att hantera party-crashers om de visar upp.
  • Planerar tillmötesgående några fler gäster än du förväntar dig. Parter, särskilt teen partier, förlitar sig på word of mouth och kan växa beroende på vilka de inbjudna kommer eller inte kommer. Ha en beredskapsplan.
  • Var noga med att tänka på parkering när man planerar gästlistan. Bara för att din bakgård rymmer 20 personer betyder inte din uppfart kan.
  • Låt inte din tonåring bjuda in någon du inte är bekväm med.
 5. 5
  Ange en tid och datum. Att veta precis när festen börjar och slutar kommer att göra det lättare för dig att sparka ut lingerers.
  • Avsätt en mjuk sluttid och en fast sluttid. Den mjuka sluttiden är när ditt barn eller kaperonet förväntas börja fösa bort folk. Företaget sluttiden är när partiet måste vara helt över av.
  • Se till att du planerar festen i början av helgen eller semester så att dina gäster inte behöver oroa sig för att gå till klassen nästa dag.
  • Var också noga med att ta reda på om andra tonåringar på deras högskola / skola har man ungefär samtidigt, det sista din tonåring vill är att ha ingen komma till deras party eftersom någon annan kastar en på samma kväll.
  • Var noga med att låta dina grannar vet om festen i förväg. Detta kommer att göra dem mer förlåtande av bullret.
 6. 6
  Låt din tonåring skicka ut inbjudningar. Papper inbjuder eller evites är inte väldigt cool om du är en tonåring, speciellt när man kommer från en förälder. Låt ditt barn skickar ut inbjudningar via text, e-post, Facebook, etc., men se till att de är stängda inbjudningar så att inte vem som helst kan se dem. Var noga med att kräva en OSA så att du har en känsla av hur många människor att planera för.
  • Var flexibel. Tonåringar är inte kända för sin snabbhet och konsekvens, så bli inte förvånad om många fler eller färre gäster dyker upp än väntat.
 7. 7
  Lägg undan dina värdesaker. Om du har en stor fest, ta bort alla dyra eller ömtåliga föremål ur partiet områden och in i ett rum som ingen kommer in. Tonåringar är oftast pålitliga, men bara i fall det finns ett par som inte är, hålla dina värdesaker gömda så de inte blir stulen eller går sönder.
 8. 8
  Ställ upp festen områdena. Helst ska platsen ha en dansande zon, en drink och mat zon, och områden aktivitet (som en separat pingisbord, Wii och Guitar Hero område). Om du har en utomhus firepit, kan det fungera som ett verksamhetsområde och ett sätt för gästerna att laga sina egna hotdogs. Håll din tonåring mycket involverad i detta steg, eftersom han / hon vet bäst vad alla kommer att vara intresserad
  • Om din tonåring bestämmer att det är acceptabelt att dekorera, titta i dollar butiker eller goodwill / sparsamhet butiker för att hitta billiga dekorationer, dessa saker kan komma med en rejäl prislapp.
  • Ge stora, tydligt märkta trash och återvinningskärl. Ju färre ursäkter de måste vara rörigt, desto bättre.
  • Investera i en dimmer. Dancing tonåringar springer snabbare än kackerlackor när en vuxen slår på belysningen. Eftersom du förmodligen inte vill ha att göra med konsekvenserna av att hålla dem avstängda, bör en dimmer göra alla nöjda.
 9. 9
  Inrätta ett musiksystem. Allt du behöver för detta är anständiga högtalare och en mp3-anslutning. Försök inte att DJ för festen, varje barn kommer det att ha hundratals (om inte tusentals) låtar med dem på deras telefoner och iPods - och även om de inte gjorde det, de förmodligen inte vill höra dina ålderdomliga sylt.
 10. 10
  Supply maten. Tonåringar älskar betar, så inrättat en buffé där alla kan ta så mycket eller så lite mat som de vill. Chips, salsa och pretzels alltid göra bra i bufféer, men se till att slänga in en platta med grönsaker och dipp till idrottare och alla som vill titta på sin figur. Var noga med att ha lite efterrätt, oavsett om det är godis, kakor eller choklad.
  • Använd engångsmaterial. Använda engångstallrikar, koppar och redskap kommer att göra det lättare att städa upp röran efter festen.

Del två: under och efter festen

 1. 1
  Håll huvudet under festen. Var beredd på buller, utsläpp, trasiga föremål, och TIFF. Även en tonåring part bör alltid chaperoned, undvik svävar. Försök att låta din tonåring ha kul utan att oroa dig att bli generad.
  • Låt din tonåring komma till dig om det finns ett problem. Berätta för honom / henne i förväg att du ger dem ansvaret för att varna dig om något går på tok.
  • Det finns alltid en möjlighet att alkohol eller droger kommer att dyka upp på festen. Om du litar på din tonåring och vet att de umgås med respektabla och ansvarsfulla tonåringar, detta förmodligen inte kommer att vara ett problem. Om det händer, bör du dock inte nödvändigtvis ta detta som en dålig reflektion på ditt barns karaktär. Håll ett öga på saker och om du inte ser droger eller alkohol som du inte godkänner, lugn och artigt be de ansvariga att lämna. Om tonåring motstånd, ringa polisen.
 2. 2
  Undvika att visa ditt barn (ren) några uppenbara tecken på tillgivenhet under festen. Du älskar dina barn, och se dem interagera och ha kul med sina vänner kan få dig att bli sentimental. Men tydliga tecken på tillgivenhet - krama, kyssa, namn på husdjur, etc. - är dödsstöten för en tonåring känsla av oberoende. Håll det lågmälda.
 3. 3
  Undvik överraskningar barnet inte redan finns på. Om du planerar att bjuda in en mime att komma och göra en improviserad prestanda, då ompröva: barnen har oftast väldigt stela idéer om hur de vill att deras parti att utvecklas. På toppen av det, de brukar inte anser vuxna "överraskningar" för att vara så spännande.
 4. 4
  Låt din tonåring städa upp. Detta är priset för att ha en fantastisk part. Gör aktiviteten roligt för dem, om möjligt, genom att:
  • Erbjuder att låta dem hålla kontanter samlas genom återvinning några burkar eller kartonger i samband med festen. Om det är en stor fest, kan de rensa upp i mer än ett sätt!
  • Håll musiken igång, en film i bakgrunden, eller ett fåtal utvalda vänner runt för att hjälpa till med sanering. Sex händer är alltid bättre än två.
 5. 5
  Ge ditt barn ett incitament att bete sig. Berätta för ditt barn att om de hanterar själva på ett moget sätt, skulle du vara mer än glad att låta dem kasta en annan part eller på annat sätt öka deras ansvar. Livet handlar om risker och fördelar, ditt barn förstår dem mycket väl, även om han / hon inte har tagit nationalekonomi.

Tips

 • Kontrollera yngre syskon har en plats att bo under festen, det sista din tonåring behöver eller vill är att behöva leta efter sin lillebror eller syster medan deras vänner har roligt.
 • Se till att du inte får slut på mat.
 • Lita på din tonåring, och kom ihåg att du var ung en gång också. Detta är också en ny generation, så du bör ha detta i åtanke.
 • Parterna brukar inte gå precis som planerat. Ha det i åtanke.
 • Om du verkligen vill jazz upp din trädgård, sedan lägga upp några inomhus och utomhus lyktor eller soldrivna lampor.
 • Kom ihåg att ditt ansvar för den röra dina gäster har gjort.
 • Kontrollera att det finns minst 1 chaperone på din fest. Tonåringar kan komma ur handen, så var någonstans i huset (men stannar utom synhåll om det inte är ett problem).
 • Om det finns några slagsmål mellan tonåringar, behålla lugnet. både berättelser och hitta en lösning. Om striderna inte stannar, är det bästa man kan göra är att ringa sina föräldrar.

Varningar

 • Placera inte tonåringar på en stram tidtabell. Ha en starttid och en sluttid, men mestadels bara låta dem komma och gå som de vill. Tonåringar behöver inte ett schema för att ha roligt, de ska räkna ut något att göra. Om det blir för sent, det är okej att sparka de återstående partygästerna ut.
 • Om du ska ha en sleepover efteråt, se till att du och din tonåring kommer överens om hur mycket folk, när föräldrarna kommer att plocka tonåren upp, och alla de övriga detaljer.
 • För Teens: Människor kan kämpa under din fest. Om de gör det, säger mycket artigt, "Hey guys, du förstörde mitt parti. Snälla stoppa det." Om det inte fungerar, berätta för dina föräldrar.