Wka

Hur du gör dina naglar ser bra ut

Med rena, friska naglar gör din hand verkar långsträckt och graciös. Fyra sätt att hålla dina naglar friska och anvisningar om hur man ansöker polish, läs vidare!

Steg

Hur du gör dina naglar ser bra ut. Använd en nagelborste.
Hur du gör dina naglar ser bra ut. Använd en nagelborste.

Håll dina naglar friska

 1. 1
  Inte bita eller plocka! Första steget till att ha friska naglar, är att undvika att bita dem, kommer detta att öka chansen att ha dessa naglar du så önskar! Dessutom kan skada nagelbädden bjuda bakterie-och svampinfektioner.
 2. 2
  Använd en nagelborste. Rengöring med en nagelborste är ett skonsamt sätt att ta bort smuts, döda hudceller och bakterier från under dina naglar. Detta är särskilt viktigt om du bita på naglarna.
 3. 3
  Ta biotin kosttillskott. Även om det inte finns mycket som tyder på att ta ytterligare vitamintillskott kommer att förbättra din nagel hälsa, visar viss forskning att biotin kan stärka svaga naglar.
 4. 4
  Återfukta dina händer. Ta för vana att använda fuktighetskräm, som det hjälper mata fukt till naglarna, förebygga hangnails och hålla händerna mjuka.
 5. 5
  Dra inte bort hangnails. Detta ofta tårar den friska vävnaden runt nagelbädden, som ser fula och kan leda till infektioner.
 6. 6
  Håll dina naglar torra. Fukt kan göra dina naglar att växa sprött och split, så handskar när du diskar och undvika blötläggning händerna i badkaret.
 7. 7
  Använd handskar när du använder starka kemikalier. Starka rengöringsmedel som blekmedel och tvättmedel kan försvaga naglarna.
 8. 8
  Om du har sköra naglar, tillämpa genomskinligt nagellack. Detta kommer att hjälpa dina naglar behålla sin naturliga fuktighet. Om du tenderar att ha lövtunna naglar, det finns Nagelstärkare som har fibrer i vätskan som hjälper enormt.
 9. 9
  Överväg växer ut naglarna. Långa, starka naglar är avundsjuka på varje tjej som ser dem. Observera att när du börjar odla dina egna naglar, kan det ta månader att få dem där du vill ha dem.
  • Om du letar efter en snabb lösning, bära falska naglar. Även akryl naglar är inte troligt att skada dina riktiga, undvika att tillämpa dem med ohälsosamma verktyg eller låta dem skilja från naturliga naglar, som båda kan bjuda infektion.

Applicera nagellack

 1. 1
  Tvätta händerna i varmt tvålvatten. Se till att dina naglar är rena genom att tvätta dem i 30 sekunder. Torka dem väl.
 2. 2
  Ta polera med en mjuk bomullstuss. Dribbla en liten mängd nagellack remover på så många bomullstussar som du behöver för att helt ta bort alla nagellack. Om du har en fläck som är svåra att nå med en bomullstuss, använd en tops, alternativt nypa bort en liten bit av bomull, vira den runt den platta änden av ett nagelband pinne, blöt den med nagellack remover, och använda den för att nå dessa besvärliga ställen.
  • För att hålla naglarna friska, använd aceton-fria nagellack remover (aceton torkar ut naglarna) och gäller inte det mer än en gång i veckan.
 3. 3
  Rengör dina naglar. Granska tillståndet av dina naglar. Med den polska nu borta, kan du se all smuts som har samlats under naglarna. Använd en bra nagel borste för att tvätta bort smuts under naglarna. Återigen, om du har en plats som är envis, försiktigt använda din nagelband pinne för att få de svåra att nå områden.
 4. 4
  Klipp naglarna jämnt. Du borde klippa dina naglar genom att följa den naturliga kurvan av fingrarna. Rundade tips ser bättre ut på de flesta människor inte kvadratiska, mjukar upp handen för en mer delikat utseende. Det är viktigt att trimma naglarna för att förbereda dem för att lämnas in.
  • Om du tänker odla dina naglar, klippa ner dem till samma längd i förväg så att de växer i jämnt.
  • Även naglar bör lätt rundad, alltid klippa tånaglar rakt över, vilket hindrar dem från att bli inåtväxande.
 5. 5
  Fila naglarna med en fint strukturerad nagelfil. Som sandpapper för möbler, det finns olika kornstorlek nagelfilar för olika ändamål, med naturliga naglar, du vill ha ett fint korn fil. Skjut försiktigt filen längs kanten av nageln, flytta bara i en riktning för att förhindra splittring och sprickbildning.
  • Var noga med att ta bort eventuella dammpartiklar genereras av arkivering.
 6. 6
  Applicera ett tunt lager av klar spik härdare. Det finns ett antal utmärkta spik-härdande produkter som kommer att hålla dina naglar starka och friska.
 7. 7
  När naglarna är helt torra, måla dem med färgad polish. Stadiga händer och måla varje nagel individuellt, med början på ena sidan och arbeta dig över i tre eller fyra slag. Gör bara en hand åt gången för att förhindra stötar och kladd. Om polish får på huden, använd remover för att få bort det.
  • Gör inte misstaget att tillämpa det för tjockt. För att hålla din polish ser skarpa och professionella, vill du varje skikt att gå på fina och tunna, tjocka polish tar längre tid att torka, har en större chans att smeta, och skapar bubblade, skeva konturer.
  • Om du är en av de människor som bara inte kan stå sitta stilla, måla ett finger i taget. När en nagel är helt torr, måla nästa. Bonusen här är att även om du har en olycka, har du bara förstört en nagel och inte alla av dem.
 8. 8
  När naglarna är helt torra, applicera ett andra skikt av färg om så önskas. Du kan antingen återanvända samma färg eller använd en andra för att skapa en unik nyans.
 9. 9
  När naglarna är helt torra, tillämpa en tydlig täckfärg. Detta kommer att skapa ett skyddande skal över den färgade polish, som tenderar att vara svagare.

Tips

 • Rengör dina naglar dagligen, kommer det att få dem att se renare och hålla dem friska.
 • Om bitande är en vana som du har, sedan använda en klarlack av nagellack som smakar illa.
 • Se till att hålla dina naglar arkiveras och trimmas. Konsekvent upprätthålla en fin spik form gör att du kan odla dem jämnare.
 • När dina naglar blir för lång, trimma dem, annars kommer de chip och bryta.
 • När du får ett NAGELROT klippa bort det. Om huden runt naglarna har ett snitt satte tvättsprit på den. Alkoholen renar snittet och sälar upp snabbt.
 • Om en nagel går sönder, kanske du vill klippa alla dina naglar ner till samma längd.
 • Se till att dina naglar är ännu.
 • Det är inte heller en bra idé att klippa nagelbanden. Som mest kan du driva dem tillbaka med en tråkig pinne, men skärning gör att bakterier att ange din nagelbädden, vilket orsakar infektioner.
 • Sätt olivolja och en spik stärkande lotion på naglarna och låt det dra i ca 5 minuter. Rengör under naglarna måla sedan två lager av en klar polish på toppen av dina naglar.
 • Om nagellack får på huden, kommer det tvätta bort inom ett par dagar när du tvättar händerna.
 • Tvätta händerna med tvål och vatten.
 • Drick mycket vatten och mjölk. Gnid naglarna dagligen med vitamin E olja. Ät frukt och grönsaker.
 • Det rekommenderas inte att fila naglarna eftersom det skadar naglarna. För friska naglar, anser bara att klippa dem och låta dem naturligt jämna ut.
 • När du klippning och arkivering och rengöring under naglarna inte använda ett vasst verktyg för att rengöra under naglarna, din förvuxna naglar kommer omedelbart att bli längre och fingrarna kommer att vara öm ett tag.

Saker du behöver

 • Nail trimmer eller fil
 • Bomullstussar eller kompresser
 • Nail färger (bas och topplack)
 • Lotion
 • Handtvål
 • Handskar
 • Biotin tillskott (valfritt)
 • Nail Polish Remover