Wka

Hur ta hand om dina naglar

Med alla ansvar människor har med arbete, familj, sociala engagemang osv, har de flesta människor inte mycket tid att spendera på sina naglar. Samtidigt emellertid, snyggt naglar lägga till ett rent och professionellt utseende. Den goda nyheten är att du inte behöver spendera en förmögenhet att ha snygga naglar.

Steg

Hur ta hand om dina naglar. Vid tillämpning av lotion på händerna bör du gnida lite i och runt naglarna.
Hur ta hand om dina naglar. Vid tillämpning av lotion på händerna bör du gnida lite i och runt naglarna.
 1. 1
  Håll en bra kost. Detta kommer att hjälpa dig med många andra saker, inte bara dina naglar.
 2. 2
  Vid tillämpning av lotion på händerna bör du gnida lite i och runt naglarna.
 3. 3
  Håll dina naglar ännu. Om du upptäcker att några av dina naglar är super långa medan andra är avbrutna, trimma eller lämna tillbaka dem för att matcha.
 4. 4
  Knacka försiktigt naglarna på en hård yta, t.ex. ett bord. Detta kan stärka dem.
 5. 5
  Använd så lite nagellack remover som möjligt, och använd aldrig en polish remover med aceton i det.
 6. 6
  Bita på naglarna kommer att göra dem ser ful och uncared för, och kan skadas om du biter för långt! Använd ett anti-nagelbitning kräm eller polish på naglarna, så att när du går att bita på naglarna det smakar illa. När du få ut av vana, kan du sluta använda krämen.
 7. 7
  Klipp naglarna regelbundet, men hur ofta beror på hur snabbt dina naglar växer och hur länge du vill ha dem.
 8. 8
  Blötlägg dina naglar varannan vecka eller så i varmt vatten och ett återfuktande tvål. Rengör dem med en mjuk nagelborste. Du kan också njuta dina händer i någon babyolja som har E-vitamin som skulle hjälpa till att hålla händerna mjuka.
 9. 9
  Ge dig själv en mani-pedi minst en gång i månaden för att hålla dina händer och fötter ser trevligt. Du kan få en professionell mani-pedi då och då om du vill, så länge du ser till att salongen är steril.

Tips

 • Om du har långa naglar, se till att rengöra all smuts som får under dem. Det ser inte bra ut att ha svarta naglar.
 • Måla naglarna kan hjälpa till att förhindra splittring och sprickbildning, men låt dina naglar har en paus då och då. Med nagellack på hela dagen varje dag kommer att skada dina naglar.
 • Tånaglar är mycket tuffare än fingernaglar. Med några veckors blöta fötterna och skrubba försiktigt med en exfolierande duschkräm. Detta kommer att hjälpa tånaglar mjukna och hjälpa grov hud på hälarna fötterna. Glöm inte att använda lotion för att hålla fötterna mjuka.
 • Innan sängen tillämpa lotion på dina händer och fötter och satte på bomullsstrumpor och handskar bomull. De handskar och strumpor kommer att hålla lotion på, hjälper det absorberar, och hålla den från att få på dina lakan. Använd aldrig gummihandskar för detta - din hud behöver andas och det kan inte i gummi.
 • Om du har en NAGELROT, inte rippa inte eller biter bort, klippa ut det med nagelklippare.
 • För dem som äter med handen (snarare än sked) efter maten Rengör dina naglar med en citron bit att ta bort gula fläckar på naglarna.
 • Många kvinnor (och män) vill bara inte att sätta på dessa gummihandskar innan diskning, men det är viktigt. Fuktgivande tvålar är bättre än vanliga tvålar, men de gör inte en tillräckligt stor skillnad för roll. Använd alltid handskar.

Varningar

 • Nagelbitning kan leda till hang-naglar, svampinfektioner, maskar tråd och andra problem. Låta naglar växer för länge är också ett problem och ser oattraktiv.
 • Var alltid försiktig när du använder nagellack och nagellack remover. Andas inte in ångor och om någon har svalts kontakta giftcentral omedelbart.
 • Lämnar nagellack på för länge kan orsaka brist på tillväxt eftersom luft kan inte komma till dem.