Wka

Hur att sluta bryta löften

Löften kan vara förvirrande. Det är väldigt lätt att göra ett löfte, men ibland inte så lätt att hålla det. Dock är den person som du har gjort ett löfte att förlita sig på dig för att hålla ditt ord, och så du borde. Om du har problem med att hålla dina löften, så oroa dig inte längre: vi lovar här artikeln kommer att hjälpa dig...

Steg

Hur att sluta bryta löften. Tänk innan du talar.
Hur att sluta bryta löften. Tänk innan du talar.
 1. 1
  Tänk innan du talar. Detta är en svår sak att göra för många människor, främst eftersom det låter så enkelt men är faktiskt ganska komplicerat. Ibland kan du säga något utan att tänka igenom det ordentligt. Vid tiden du inser att du inte borde ha sagt det, har den person som du sa det till tas det på allvar eller är beroende av det. För att undvika denna situation, och undvika att göra omöjliga löften, inte öppna munnen om du inte har tänkt igenom det.
 2. 2
  Tänk på att personen du pratar med. Om personen du gör ett löfte till är i en utsatt eller sårad tillstånd, så tänk noga om att göra ett löfte till dem. Människor i den här typen av villkor tenderar att ta ett löfte till hjärta, och kommer att få hopp från det. Det kommer att vara en dålig idé att bryta ett löfte till dem. Om, å andra sidan, är den person som du har gjort ett löfte att känslomässigt stark och oberoende, kan du slappna av lite.
 3. 3
  Tänk på vad du kan och inte kan göra. Ibland kan vi lova någon något eftersom vi önskar att vi kunde göra det för dem, inte för att vi faktiskt kan. Tänk på detta mycket, mycket noga. Om du lovar något, vara säker på att du kommer att kunna uppfylla den utan en kamp eller en chans att misslyckas. Detta kan ibland vara den främsta orsaken till brutna löften.
 4. 4
  Ta dina löften på allvar. Om du gör ett löfte, tänk på det. Tänk på vad du kan göra, hur du kan uppfylla det, och den inverkan det har på människor. Detta steg ligger i linje med den första, och är oerhört viktigt. Om du inte tar dina löften på allvar och överväga konsekvenserna av dem, kan du hamna bryta dem eller skada andra människor.
 5. 5
  Gör en insats. Om svaret inte kommer till dig direkt, inte bara ge upp. Gör vad du kan för att uppfylla och hålla ditt löfte. Detta kommer att se till att du håller dina löften och vinna förtroende från dem som står dig nära. Lösningen är inte alltid självklart, men det är alltid där.

Tips

 • Försök att inte göra alltför många löften på en gång, eftersom de kan kollidera med varandra eller att bli en kamp.
 • Gör aldrig ett löfte du vet att du inte kan hålla.
 • Lägga kraft på dina löften - ge inte upp på dem lätt.

Varningar

 • Några löften, oavsett hur mycket vi vill göra dem, är omöjliga. Detta är olyckligt, men också mycket sant.