Wka

Hur att läka en näsa ring och ta hand om infektioner

Detta är en guide till helande färska näsa piercingar, och hur man kan bli av med infektioner ASAP. Innehåller tips från piercers.

Steg

Hur att läka en näsa ring och ta hand om infektioner. Tvätta händerna innan du hanterar din piercing.
Hur att läka en näsa ring och ta hand om infektioner. Tvätta händerna innan du hanterar din piercing.
 1. 1
  Tvätta händerna innan du hanterar din piercing.
 2. 2
  Den mest grundläggande sak du kan göra för att rengöra en näsa ring eller någon annan piercing för den delen är havssalt suger: Sättet att göra är att använda ett rent skott glas, blanda i 1/4 en matsked ICKE-iodized havssalt, och låt det sitta i minst tio minuter första gången du gör det, och minst 5 minuter för varje gång efter det.
 3. 3
  Använd inte Bactine, peroxid, alkohol, Neosporin eller flytande tvål. Det är antingen för stark, torkar ut, eller dödar celler som du behöver för att läka.
 4. 4
  Om en infektion utvecklas, är det bästa man kan göra för att lämna den helt ensam!
 5. 5
  Det är ganska vanligt att små knölar bildas på nosringar. Vanligast är dessa bakteriella fickor, AKA bölder, och kommer att försvinna. Det bästa du kan göra för att göra det permanent försvinna är att använda varma kompresser. Ett snabbt sätt att göra detta är att mikrovågsugn lite vatten (eller vatten blandat med havssalt) i en mugg i ca 1 minut och 20 sekunder. Ta en pappershandduk och fäll upp det litet. Doppa den i vattnet för en sekund, och blåsa på det lite eftersom det kommer förmodligen bli mycket varmt. Sedan, medan de fortfarande är varma, men du kan fortfarande stå ut med det, trycker du på våt pappershandduk på den i ca tio minuter. Detta hjälper väl föra bakterierna till ytan och det kommer så småningom att dyka på egen hand. Det rekommenderas inte att du pop koka hjälp av en nål, säkerhetsnål, etc.
 6. 6
  Om knölen inte försvinner inom några veckor, eller något annat problem uppstår kontakta din piercer och be om råd. Du kan också gå till läkare och de kommer antingen att ta hand om det där eller ordinera medicin för att bli av med någon form av infektion.

Tips

 • Medan du är i duschen, sticka näsan under vattnet. Det varma vattnet hjälper "spola" bort bakterier i näsan ringen.
 • Använd inte alkohol eller peroxid. för det kommer att orsaka skorpbildning och det kommer att vara grov och knaprig
 • Saline sprayen kan också hjälpa till att städa det väl.
 • Använd saltvatten ljummet att rengöra den
 • Sov med huvudet högt för att minska svullnad.
 • Några andra saker som kan hjälpa en näsa ring läker snabbare är tea tree olja och vitamin E olja.
 • Ha en plats bandage över piercingen på natten för att förhindra att den fastnat på filtar, kuddar, andra saker som kan orsaka det att komma ut!
 • Använd aldrig tjocka krämer som kommer att täppa din piercing. Vitamin E olja är bra för ärr och bulor och det absorberar in i huden.
 • Ändra inte ringen förrän det är minst 4 veckor gammal. efter 4 veckor bör det mesta läkt. Om du behöver hjälp med att gå till den person som genomborrade den och de kommer att ändra det.

Varningar

 • Rör aldrig en piercing utan att tvätta händerna först! Dina händer är en av de flesta bakterier-angripna områden av kroppen.
 • Ändra inte smycken för 2 månader. Om du behöver ändra det, kommer de flesta piercers göra det gratis för dig, och de kommer att se till att den är steriliserad.
 • Använd aldrig petroleumbaserade produkter såsom Neosporin. Också, inte någonsin använda alkohol på det, peroxid, eller rent jod.
 • Om du har känslig hud, kan du behöva rengöra det mindre än 2-3 gånger om dagen eftersom det kommer att irritera piercingen.