Wka

Hur ta hand om din näsa piercing

Vad Christina Aguilera har gemensamt med den indiska gudinnan Lakshmi? Båda skönheter är förknippade med näsan piercing. Näsa piercingar är sval och moderiktiga, men de kräver ansvar. Ta en ordentlig hand om din piercing och du kan gå igenom läkningsprocessen (från en och en halv månad till tre månader) enkelt och utan bekymmer. Bra piercers bör också förklara hur man tar hand om din piercing, men här är en översyn.

Steg

Hur ta hand om din näsa piercing. Kontrollera att näshåltagning accepteras av klädkod där du arbetar eller studerar.
Hur ta hand om din näsa piercing. Kontrollera att näshåltagning accepteras av klädkod där du arbetar eller studerar.

Förbereda för näsan piercing

 1. 1
  Kontrollera att näshåltagning accepteras av klädkod där du arbetar eller studerar. Kom ihåg, kommer du inte att kunna ta ut din näsa ring och stanna utan att det flera timmar eftersom denna åtgärd kan förlänga läkningsprocessen och även orsaka piercing att stänga upp.
 2. 2
  Hitta en ansedd piercer. Övervinna frestelsen att springa till närmaste salong. Istället besöker en tillförlitlig plats där du kommer att få rätt bedövningsmedel. Se också till att du är på en plats där du kan vara säker på att hela jobbet blir gjort bra.

Vårda din näsa piercing

 1. 1
  Följ hygienreglerna. Innan du börjar göra något med din näsa piercing webbplats, tvätta händerna ordentligt.
 2. 2
  Rengör piercingen ordentligt två gånger om dagen. Du behöver saltlösning och knoppar bomull.
 3. 3
  Aldrig spela med din piercing smycken. Kontakt med smutsiga fingrar kan lätt orsaka förorening, som du inte vill.
 4. 4
  Var försiktig med din make-up. Färska näsa piercingar bör inte vara i pulverform eller täckt med toner. Du bör också vara försiktig med olika makeup removers, lotion och tonika.
 5. 5
  Har inte bråttom att ändra din näsa smycken. Vänta tills punkteringen är helt läkt innan du sätter i din nya näsa ring, skivstång eller stud.
 6. 6
  Hantera eventuella gupp ordentligt. Om du hittar en liten bula eller bubbla runt näsan piercing, bör du vara försiktig med det. Variationerna är:
  • keloider
  • pus eller vätskefyllda föremål
  • granulom
 7. 7
  Bestäm vilken typ av bump du precis har och kontrollera om det är fast eller inte. Du ska aldrig punkteras eller pop det, eftersom det kan orsaka bakteriell kontamination. Istället, använd varma kompresser och din granulom eller keloid kommer att försvinna. Om du har en keloid, kan du också hjälpa dig med lavendelolja och vitamin E. Om ingenting hjälper och stötar blir större eller orsaka viss smärta, besöka en hudläkare som kan hjälpa dig.

Tips

 • Det är mycket viktigt att ta hand om näsan efter att få det genomborrat. Ingen tvekan om det ser väldigt bra ut, men det är mycket viktigt att ta rätt instruktioner och omsorg för att hålla det friska så det orsakar inga infektioner.
 • Försök inte att fånga näsan bar eller det kan komma ut. Se till att du rengör genom att tvätta händerna och sätta vissa hand gel på händerna för att stoppa bakterier går allt på näsan bar och orsakar en infektion.
  • Använd den ena sidan av bomullspinne för insidan av näsan och den andra sidan för utsidan av näsan där du rengör stud och runt det på näsan.
  • Efter användning, genast kasta bomullspinne bort.
  • Upprepa ovanstående minst två gånger om dagen - helst på morgonen och innan du går till sängs.
 • Ignorera inte din näsa. Rengör den med piercingen efter lotion som du borde få från där du fick det gjort. Du kommer att behöva köpa några bomullspinnar (eller kompresser). De är billiga för 300 eller 600 och mycket bra att få saker utanför näsan baren och i näsan.
 • Även när din piercing har läkt, måste du ändå rengöra det väl innanför, utanför och runt tappen med en bomullspinne fuktad med kokt vatten. Låt vattnet svalna tills den är varm innan du använder den.