Wka

Hur får man ett septum (näsa brosk vägg) piercing

Många människor som vill att deras septum genomborrade kommer vanligtvis vill använda intensiv planering innan de fick det gjort. Det är tänkt att vara en av de minst plågsamma piercingar, men tar försiktighet och omsorg vid helande. Om du inte är villig att sätta i gång att hålla den ren, och sätta upp med ömhet av det efteråt, så ska du nog tänka om. Du måste också hålla i minnet att din septum anatomi inte kan tillåta den att visas direkt, den tunna "sweet spot" inte nödvändigtvis styra riktningen på smycken eftersom det är väldigt tunt så brosket framför den kan driva på smycken och göra den krokig. Detta kan eller inte kan korrigera sig själv under läkningsprocessen beroende på kroppens förmåga att anpassa sig under denna period. Under de första veckorna under sitt anbud period, kommer svullnaden i näsan att den skall uppfattas krokig. Det får ordna sig efter svullnaden går ner. Annat än att är Septum en fantastisk, intressant piercing, att en hel rad av smycken kan bäras in, sträckte upp, eller dolda. Vad tar allt din fantasi.

Steg

Hur får man ett septum (näsa brosk vägg) piercing. Hitta en bra piercing studio.
Hur får man ett septum (näsa brosk vägg) piercing. Hitta en bra piercing studio.
 1. 1
  Hitta en bra piercing studio. Kontrollera att det är professionell och ren, och för din egen tillfredsställelse, med en vänlig piercer. Berätta det professionella som du vill ha en septum piercing. De kommer att diskutera att göra en avtalad tid. En riktigt professionell kommer att ställa in ett möte, eller om du vill ha det gjort vid ankomsten de kanske eller kanske inte ta dig direkt... minns om de är upptagen vänta för att få hjälp.
 2. 2
  Boka tid med dem. När du går för mötet, måste du fylla i ett medgivande. Då kommer du till det område där de tränger dig. Då kommer de att börja för att få sin utrustning. Nålen och klämmor bör vara i ett vitt papper och klar plastpåse med en indikator remsa som det ordentligt har steriliserats. Piercers brukar inte visa att strip men om du är orolig be att se att remsan. Se till att kontrollera att de är engångsbruk nålar och att allt är rent.
 3. 3
  Vet förfaranden.
  • Han kommer att rensa näsan med antiseptisk. Det är lite obehagligt, luktar, men ingenting för dåligt. Se till att du andas genom munnen vid denna tidpunkt.
  • Han kommer att dra näsan tillbaka för en bra titt på insidan och att hitta sweet spot att tränga igenom och placera klämmorna på sweet spot. Och de kan sätta en böjd skivstång ring in för att visa dig den grova positionen av det.
  • Han kommer då att få dig att luta dig tillbaka, eller att sitta upp, olika piercers, olika tricks. Ibland kommer de att ha en annan person att hjälpa till i processen. De kommer att klämma membranet. Det gör ont faktiskt mer än du tror.
  • När nålen går igenom, kommer du att känna det gå igenom vävnaden. Då han / hon kommer att ta klämmorna bort och tryck smycken genom... det kan kännas obehagligt men det kommer att vara över i en snabb sekund. När piercingen är rengjord på någon eller alla blod han / hon kommer att trä bollen på smycken.

Hemma

Obs: Det rekommenderas starkt att du går till en professionell för att få din septum hål snarare än att göra det själv

 1. 1
  Samla ihop allting. Du behöver en nål, klämmor, smycken, bomullspinne, antiseptiska våtservetter, och en ren servett.
 2. 2
  Sterilisera! Inte fortsätta förrän du är säker på att allt är rent. "Sterilisera nålen och klämmorna och naturligtvis smycken. Att sätta det genom en flamma kommer inte klippa det! Istället, lämna den i kokande vatten i tio minuter, och för att vara extra säker jag lägga den i en alkoholhaltig lösning i några minuter.
 3. 3
  Se till att allt du kommer att använda är en ren vävnad så det brukar locka bakterier. och få antiseptiska våtservetter för att rengöra näsan, eller bara tvätta näsan med tvål och vatten. Rengör dina händer. Om möjligt, bära rena latexhandskar.
 4. 4
  Använd bedövande kräm för att bedöva området (ANVÄND INTE ICE!-Förklaras mer i tips nedan)
 5. 5
  Få din klämma och klämma området. Du vet om det är fastklämd rätt om det känns som en hård nypa. Detta kommer att ta bort en del smärta. Sedan andas i. När du andas ut, tryck in nålen i den tunna punkteras av hud mellan chunky brosket mot spetsen eller näsan till den beniga delen på baksidan av näsan. detta kommer att svida och orsaka dina ögon att vattna en hel del! Ta ett långsamt och djupt genomträngande andetag samtidigt för att minska smärtan. Sätt fingret på den andra sidan av din septum till nålen och att se till att det går igenom så rak som möjligt.
  • Om du inte använder en piercing nål, ta bort nålen, och så snabbt som möjligt sätta i smycken. Detta kommer att bli ganska svårt och försöka att inte få frustrerad.
 6. 6
  Torka upp blodet med bomullspinne.

Tips

 • Cirkulär skivstänger och hållare septum kan lätt fällas upp i näsborrarna för att dölja för arbete eller skola. Eller gömma sig från föräldrarna. Och tro mig, det fungerar som en charm. Ingen kommer att kunna se det. Septum hållarna är gjorda för detta ändamål som att andas är lite svårt med en cirkulär skivstång vänt upp.,
 • Det kommer att bli vit substans bygga upp på din septum ring för de första veckorna. Detta är normalt det är kroppen sekret som gör att du vet att det är helande fint. Färgindikator i kroppssekret: Vit - Healing bra hålla upp det goda arbetet. Gult - Um... kanske dags att gå till din piercist och kolla att se vad som är fel det kan bli smittade. Grön - Definitivt smittad, ta inte ut det om inte din piercist säger också, de kan eller inte kan skicka dig till en läkare och de ska ge dig antibiotika för att hjälpa infektionen så du inte förlorar din piercing.
 • Hela din näsa kommer att vara öm i ca 2-3 veckor efter att ha det genomborrat. Även de minsta bula på näsan kommer att göra ont. Så ta det lugnt för några veckor och du bör vara fina.
 • En septum piercing tar 6 till 8 månader att läka helt. Efter en månad bör du kunna ändra det, men gå lätt på det för en stund. Bara lyssna på din kropp.
 • VIKTIGT: Septum piercingar bör genom huden mellan chunky brosket längst ner i näsborrarna och brosket mellan näsborrarna i näsan, om du inte vill det högre upp genom brosket. Vissa människor har inte den "sweet spot" så när de skulle få det gjort det skulle behöva gå igenom brosk.
 • Använd INTE is. Ice gör huden mycket hårdare och mycket svårare att tränga igenom. * För att rengöra den använder havssalt (den har ingen jod så det inte kommer att sticka). Tvätta händerna innan du rengör näsan varje gång. Du måste göra ditt absolut bästa för att förhindra infektioner, tvätta händerna bör alltid vara det första du gör. För en Sea Salt blöt behöver du bara 1/2 tesked till en 16oz flaska vatten. Shake it up och sedan hålla den i mikron i 20 sekunder Häll sedan det i en skål. Eller så kan du använda en halv normal glas varmt vatten med en god nypa havssalt. Placera en bomullstuss eller pad i skål eller kopp och njut bollen med havssalt lösningen. Ta bomullstuss och placera den på piercingen. När bollen eller dynan blir kallt, kasta bort det, blöt en annan, och sätta det en på näsan. Gör detta i 5 minuter. Låt det blöta för att få den ren... se till att du får alla crusties off och du flyttar smycken för att få till det (upp och ner, inte vänster och höger)... men låt inte några crusties komma i hole detta kommer att orsaka en hård irritation som inte kommer att vara bekväm! Då du tar handtvål, företrädesvis Ring eller någon såpa och tvätta piercingen med såplösning pinky-tips eller en tops. Skölj alla soap... om det finns någon tvål rester kan det orsaka irritation i din piercing. Näsan har sitt sätt med sina naturliga sekret för att hålla sina mörka skrevor friska, så tvätta mer än två gånger om dagen inte kommer att behövas. Som kommer att lämna dig med en torr piercing som kommer att orsaka irritation och bromsa läkningsprocessen. Det bästa för dig att göra är att lämna den ensam när du inte rengör den och låta näsan tar hand om resten.

Varningar

 • Över tiden piercingen kan lukta... Urban dictionary har kallat detta öra ost, men eftersom det är i näsan är det känt som "septum funk" låter konstigt men det är bara kroppen sekret som fortfarande bildar och det bästa sättet att sluta lukta detta obehaglig lukt... rengör dina smycken.
 • Om det finns en klump bredvid din piercing eller pus visas eller det blöder överdrivet, är det bäst att ha det kontrolleras av en piercer, företrädesvis den som genomborrade det, för att se till att det inte är smittad.