Wka

Hur ta hand om en skinnjacka

Om du har en skinnjacka som du älskar och vill att det ska leva så länge som du då måste man ta hand om det lite, det är så

Steg

Hur ta hand om en skinnjacka. När du köper din jacka, ta reda på vilken typ av läder är det.
Hur ta hand om en skinnjacka. När du köper din jacka, ta reda på vilken typ av läder är det.
 1. 1
  När du köper din jacka, ta reda på vilken typ av läder är det. Den typ av djur det kom från är inte viktigt, men du behöver veta om den är pigmenterad, semi-anilin och anilinläder. Detta kommer att påverka hur du tar hand om den och ännu viktigare hur väl du behöver leta efter det i första hand.
  • Skinnjackor, tvärtemot vad många tror, ​​är ganska robust och tålig. De pigmenterade och semi-anilin typer är mer så ännu anilinen typen är den mjukaste, mest naturliga och dyra.
 2. 2
  Innan du sätter på din skinnjacka, behandla det med en mocka och läder vakt, som en scotch guard för skinnmöbler. Detta är vanligtvis en spray på ansökan och kommer att bidra till att förhindra inträngning av vatten, fläckar och smuts.
 3. 3
  När du tar av dig jackan, hänga den på en välformad galge så ofta som möjligt. Du vet från läderskor som läder kommer att sträcka så försök att undvika att hänga på klädkrokar där spänningen på lädret mycket är lokaliserad.
 4. 4
  Om du får din skinnjacka våt, oroa dig inte, men försök att inte låta den bli mättad. När den blir våt, hänga den på en väl formad hängare och låt den torka i rumstemperatur och bort från alla direkta värmekällor såsom element eller torkskåp.
 5. 5
  Om regn fläckar, bör du kunna ta bort dem med en torr trasa. Om din jacka är semi-anilin eller pigmenterad, kan du använda en fuktig trasa eller något läder balsam.
 6. 6
  Om din jacka är semi-anilin eller pigmenterad, är det viktigaste att göra med din skinnjacka mata den. För detta behöver du en bra renare kvalitet läder och balsam.

Tips

 • Om fodret i din skinnjacka blir lite mindre än färska försöka köra en dammsugare över det, det fungerar!

Varningar

 • Oavsett vad du gör för att bry sig eller rengöra din skinnjacka alltid testa något du tänker ansöka på huden i ett litet dolt område på jackan först, kommer detta att du är medveten om eventuella negativa effekter av produkten kommer att ha på din skinnjacka innan det är för sent.

Saker du behöver

 • En väl formad klädhängare
 • Mocka och läder beskyddare
 • Läderrengöring och conditioner