Wka

Hur man shoppa en polka dot klänning

Polka dot klänningar är nyckfull, flickaktig, och lekfulla. Denna djärva klänning bör vara i fokus för din outfit, så dina tillbehör behöver komplettera den snarare än att konkurrera med den. De rätta tillbehören kommer antingen framhäva FLICKAKTIGHET på klänningen eller bryta upp monotonin av mönstret med subtila doser av solid färg.

Steg

Hur man shoppa en polka dot klänning. Välj en färg för att bygga dina tillbehör runt.
Hur man shoppa en polka dot klänning. Välj en färg för att bygga dina tillbehör runt.
 1. 1
  Välj en färg för att bygga dina tillbehör runt. Normalt bör du matcha färgen på dina tillbehör till färgen på prickarna. Detta håller saker uniform och förhindrar dina tillbehör från att konkurrera med klänningen s mönstret. Det gör också en djärvare uttalande än att matcha dina tillbehör till bakgrundsfärgen på klänningen.
 2. 2
  Håll dina tillbehör till ett minimum. Eftersom prickar är en upptagen mönster, bör du undvika att lägga alltför många tillbehör till din outfit. Bara lägga till två eller tre tillbehör, inte inklusive dina skor och handväska.
 3. 3
  Håll det enkelt. Gör dina tillbehör så enkla som möjligt. Motstå frestelsen att använda prickiga tillbehör, och undvika andra mönster helt och hållet, eftersom andra mönster krocka med prickarna. Stick med solida färger.
 4. 4
  Bära ett bälte eller skärp. En enfärgad bälte eller skärp över midjan bryter upp området prickar, lägga lagom kontrast för att hålla ditt utseende visuellt intressant utan att titta rörig.
 5. 5
  Don en hatt. En söt, dressy hatt spelar den naturliga FLICKAKTIGHET av prickar. Betrakta en enkel hink hatt eller halm solhatt.
 6. 6
  Kasta en scarf runt halsen. En enfärgad scarf lägger en god mängd kontrast till den livliga klänning mönster. Knot halsduken på framsidan av halsen och låt ändarna för att förlänga din front.
 7. 7
  Ha en rosett i håret. Band och rosetter är väldigt flickaktigt tillbehör att leka med. De samordnar väl med prickar och ge ditt utseende en lekfull, oskyldig twist.
 8. 8
  Dekorera din hals och handled med pärlor. Pärlor samordnar snyggt eftersom de matchar punktform. Undvik glittrande smycken som drar fokus bort från Polka Dot mönstret. Undvik också smycken med pärlor som använder konkurrerande geometriska former som kvadrater, rektanglar och trianglar.
 9. 9
  En enkel tröja räcker långt. Satsa på en mjuk, feminin kofta eller axelryckning över en militär stil jacka eller annan maskulin ytterkläder.
 10. 10
  Välj din plånbok eller handväska noga.
  • Om dina andra tillbehör är känsliga och flickaktig, välja en liten koppling.
  • Om du använt dina andra tillbehör för att lägga subtil kontrast till din klädsel, anser en större axelväska i en färg som matchar resten av dina tillbehör.
 11. 11
  Enkla skor fungerar bäst. Lågklackade sandaler, sluten tå klackar och lägenheter kan alla fungera bra med en prickig klänning, men välj en sko som har liten eller ingen utsmyckning.

Tips

 • Ett pannband lägger en fin, fast ström av färg till din look och gör en annan lämplig hår tillbehör.
 • Om dina prickar är gjorda av neutrala, till exempel svart och vitt eller brunt och vitt, kan du välja en separat färg för att shoppa med. Välj en ljus, levande färger som rött. På så sätt kommer dina tillbehör inte vilse bland prickarna.

Saker du behöver

 • Prickiga klänning
 • Bälte eller fönsterbåge
 • Hatt
 • Halsduk
 • Hår rosett
 • Pearl smycken
 • Tröja
 • Handväska eller handväskan
 • Skor