Wka

Hur man vänder en axelbandslös topp till en kjol

Axelbandslösa toppar är precis som en stretchig kjol med undantag för det faktum att de inte har någon elastisk linning sys på plats. Trots detta, kan någon axelbandslös topp eller klänning, förvandlas till en kjol.

Steg

Hur man vänder en axelbandslös topp till en kjol. Hem kjolen på toppen av din axelbandslös topp eller klänning.
Hur man vänder en axelbandslös topp till en kjol. Hem kjolen på toppen av din axelbandslös topp eller klänning.
 1. 1
  Hem kjolen på toppen av din axelbandslös topp eller klänning. Sy inte riktigt hela vägen runt, men lämna en liten öppning mellan start-och slutpunkter i din fåll söm. Det är där du kommer in strängen eller resår för linningen.
 2. 2
  Om du vill ha en dragsko-linning, köpa tjock. Annars köper elastisk. Bifoga en stor säkerhetsnål till strängen eller elastisk. Tryck säkerhetsnål i fickan som bildas vid fållen.
 3. 3
  Skjut tyget på säkerhetsnål, bunching det tillsammans för att skapa små lager av tyg (insamling). När du har samlat så mycket tyg som möjligt över, dra fållen bakåt eller dra i tappen framåt, underlätta elastiska eller strängen framåt genom fållen. Fortsätt med detta hela vägen runt tills stiftet kommer ut på andra sidan. Om du använder string, helt enkelt ta bort stiftet och linningen är klar! Om du använder elastiska, måste du kontrollera längden innan du syr ihop. Tillfälligt nåla elastiska end-to-end på vad som verkar vara en lämplig längd, sedan fästa detta till linningen så att den inte glider in när du provar på.
 4. 4
  Prova på den nya kjolen. Justera längden på elastisk som behövs så det inte är för hårt eller för löst runt midjan.
 5. 5
  Ta bort sprinten och sy ändarna av elastiskt med varandra vid den monterade längd. Slutligen, sy fållen avstängning.
 6. 6
  Hem botten av kjolen om det behövs. Lägg några andra utsmyckningar om du vill, exempelvis dekorativa blommor, spets eller band.
 7. 7
  Färdigt.

Tips

 • Det blir snabbare om du använder en maskin för att sy.
 • Om du använder string, lämnar den lilla öppningen i fållen där du vill att dragsko för att komma ut när du är klar.
 • Om du är nybörjare, be någon om hjälp, medan det är ganska okomplicerad, skjuta elastiska eller snöre genom kan utmana den första gången du prova det.
 • Se till att fållen är tillräckligt bred för sträng eller elastiska för att passa in utan veckning.
 • Om du använde en axelbandslös klänning, kommer det fortfarande ser ut som en fashionabel kjol, i form av en klocka botten.

Varningar

 • Om du använder sträng, kanske du vill knyta knutar i ändarna så att den inte oavsiktligt kan dras tillbaka genom linningen så lätt, eller du måste få det stiftet ut och samla allt på igen.
 • Kontrollera att längden fungerar för dig. Det är en sådan sak som alltför kort för en kjol!
 • Med resår, kontrollera vändningar och se till att den ligger plant inuti fållen hela vägen runt innan du syr ihop allt. Twisted elastisk kan vara obehagligt!

Saker du behöver

 • Nål och tråd eller symaskin
 • String eller elastiska, säkerhetsnål för att driva igenom
 • Dekorativa element (valfritt)