Wka

Hur ska en bra kund

Lika bra kundservice är butikens ansvar, är bra kundbeteende din. Följ dessa steg för att göra livet lättare för de anställda, och eventuellt göra en egen upplevelse trevligare också.

Steg

Hur ska en bra kund. Ring i förväg för att kontrollera tillgänglighet populära produkter.
Hur ska en bra kund. Ring i förväg för att kontrollera tillgänglighet populära produkter.
 1. 1
  Ring i förväg för att kontrollera tillgänglighet populära produkter. Det är långt bättre än att köra till affären, parkera en halv mil bort, gå djupt in i gångarna, och slösar bort tiden för en kontorist som inte kan hitta den.
 2. 2
  När jagar efter ett objekt till försäljning, föra den tryckta annonsen med dig (eller åtminstone skriva ner artikelnummer) för att snabba upp saker och undvika förvirring om priset.
 3. 3
  Lägga saker tillbaka där du hittade dem. När du slår något ner från ett ställ eller en hylla, plocka upp den och lägger tillbaka den!
  • Å andra sidan, inte sätta saker tillbaka dig själv om du inte vet vart de går. "Formgivningen" sätta tillbaka en skjorta du bara provat på i fel sektion eller med fel storlek kan göra objektet svårare för andra att hitta, och svårare för säljare att hitta igen och sätta tillbaka ordentligt. Om du är osäker, lämna det till proffs.
 4. 4
  Ha tålamod när i linje. Suckande, stönande, och olämpligt språk kommer inte göra det gå fortare.
 5. 5
  Om du upptäcker att ett objekt är prissatt 15 cent lägre i andra änden av butiken, låt det gå. Att ha någon som kör ett pris kolla över obetydliga mängder är inte värt din tid, kontorist, eller att av personerna bakom dig.
 6. 6
  Inte vara förhastat att returnera varor (särskilt elektronik) du kan inte räkna ut hur man använder. När du är osäker, antingen be och / eller studera bruksanvisningen, och låta några dagars inlärningskurva.
 7. 7
  Lämna butiken med ett leende och önskar expediten en trevlig dag.
 8. 8
  Do snatta inte.
 9. 9
  Alltid vara snäll mot affärclerks, oavsett hur inkompetent eller oförskämd du tror de är. Oddsen är, de är varken - de antingen har en dålig dag, eller inte vet svaret på din fråga.
 10. 10
  Ta inte 20 objekt i en 10-item uttryckliga kassan körfält. Om du gör, var inte arg när du omdirigeras, eller hånade av andra kunder.
 11. 11
  Försök inte att kolla på slutna banor. Om ljuset är på, det är öppet - även om det inte finns någon kassör där. Om den är avstängd, det är stängt, även om det finns tre kassörskor där. Period. Skriva en sluten kassan är som att berätta kassörskan du inte respekterar honom / henne till hans / hennes ansikte. Gör det inte det, oavsett vad. Även om det bara finns en ljus med 20 personer som väntar på att checka ut, gör det inte.

Tips

 • Sätt din mobil nedåt. Du lyssnar inte på riktningar till badrummet om du är på din cell, vilket frustrerar både dig och personal, så avsluta samtalet och sedan närma kundservice. Också, anklaga inte personalen att avbryta telefonsamtal när det är du som gick fram till servicedesk.
 • Var uppmärksam och lyssna, speciellt om du har ställt en direkt fråga. Personalen kan ge dig det allra bästa i informationen, riktning och hjälpsamma insikt, men om du inte lyssnar, pratar över dem eller gå bort även de ger ditt svar, så finns det inte mycket de kan göra för dig.
 • Många webbplatser hantera de negativa erfarenheterna av både kunder och anställda på särskilda butiker. Läsa några av ventilerna kan ge dig en uppfattning om vilka beteenden (och vad butikerna) för att undvika.
 • Om de svar du söker efter är inte att passa dig, skrika åt personen bakom disken (eller via telefon) kommer att ändra någonting, och kan få dig hängde på, tas bort, eller i värsta fall, greps. Gör inte det.
 • Sätt dig i skor av expediten, som ständigt måste ta itu med linjer och linjer av kunder, många av dem otålig och några av dem oförskämd.

Varningar

 • Har aldrig vara otrevlig mot en butik anställd. Du kan ha en dålig dag, men varför gör dem att känna sig som skit bara för att du kan? Denna mentalitet gör dig bara en mindre än en anständig människa.