Wka

Hur man skriver en ursäkt anteckning till en vän

Har du någonsin fått din vän arg på dig av någon anledning, eller skadar hans / hennes känslor? Du har förmodligen kände sig ledsen efteråt och ville lappa upp saker med dem. Ibland behöver du inte eftersom du inte vet hur, eller du kanske har bara gjort saken värre. Så här är en guide för alla er människor som vill skriva en anteckning som en form av ursäkt.

Steg

Hur man skriver en ursäkt anteckning till en vän. Tänk på vad du gjorde och till vem du gjorde det.
Hur man skriver en ursäkt anteckning till en vän. Tänk på vad du gjorde och till vem du gjorde det.
 1. 1
  Tänk på vad du gjorde och till vem du gjorde det. Det finns många olika sätt att be om ursäkt.
 2. 2
  När du har bestämt att denna person är verkligen arg på dig, tänk på hur du känner, är du också arg på dem? Varför är du arg på dem? (Se till att veta detta specifikt).
 3. 3
  Folk säger att skriva en anteckning är en dålig idé, men vissa människor tycker att när de är mycket arga prata med dem ansikte mot ansikte är nästan omöjligt, eftersom de kommer att avbryta dig, försök att skrämma dig, eller få dig arg igen. Så gör dig redo att börja skriva!
 4. 4
  Bestäm om du vill att räcka skriver det eller skriv upp det. (Se "tips" för att hjälpa dig att avgöra.) Ibland om de låter dig veta via text eller ett socialt nätverk är det bäst att be om ursäkt men sedan vänta och kanske se dem förrän du berättar hela historien.
 5. 5
  När du har bestämt dig, få dina saker tillsammans. Få din dator, eller en penna, och vissa bärbara eller skrivarpapper. (Se nedan för att hjälpa dig att bestämma vilken penna du använder.)
 6. 6
  Starta två utrymmen från toppen av sidan, eller två rader från den första raden på papper. Ibland är det lättare att bara komma till saken och be om ursäkt innan du skriver "Kära ___." Lämnar 2 utrymmen ger dig utrymme att göra det efter att du har skrivit ditt brev.
 7. 7
  Börja om genom att skriva något i stil med "Jag vet att du är riktigt arg på mig, men jag vill bara förklara vad som hände." Berätta för dem varför du gjorde vad du gjorde, men inte lägga för mycket skylla på dem. Ber om ursäkt till dem, och låt dem veta att du ångrar det. Låt dina vänner veta att du kommer att göra något för att gottgöra men verkar inte alltför ivriga.
 8. 8
  Börja skriva ner vad de gjorde som gjorde dig arg. Bli inte alltför stötande eller betyder, men att säga något i stil med "Det är verkligen såra mina känslor när du gjorde / sa..."
 9. 9
  Avsluta genom att skriva om vänskap. Du kan säga något i stil med "De säger att de trådar av vänskap aldrig kan gå sönder, och jag tror att det är sant," om du vill. Främst, bara skriva att du hoppas att de accepterar din ursäkt och att du hoppas att du kan arbeta saker. Skriv ledsen igen, sedan logga ut genom att helt enkelt säga "Din vän (förhoppningsvis),..." eller nåt sånt.
 10. 10
  Fäll upp det (inte för liten) och skriva personens namn på framsidan.

Tips

 • Förebyggande är bättre, försöka stoppa ett argument med din vän innan det eskalerar för mycket.
 • Skriva anteckning för hand avger en mer uppriktig och genuin känsla av att vilja be om ursäkt, istället för att ta den enkla vägen ut och skriva upp det.
 • Om det finns många orsaker till att du gjorde det du gjorde, eller varför du är arg på dem, försök inte att klämma in dem i en eller två meningar. Lista dem alla.
 • Brevet bör inte vara alltför deprimerande. Det bör vara i god vilja, men inte alltför glada. Du vill att de ska veta att du känner någon ånger för dina handlingar.
 • Du bör direkt leverera anteckning själv. Bara sätt på den till dem, behöver du inte titta dem i ögonen eller något. Om du inte vill, ha någon som du och de andra litar personen, som en gemensam vän.
 • Gel pennor glida smidigt för bättre handstil, men raderbara pennor kan vara hackigt och irriterande. Se bara till att du väntar på gel penna för att torka innan du fäller det, annars kommer smetar.
 • Läs över notera några gånger för att se att allt låter rätt. Låtsas ditt den person du är arg på. Skulle du dig?
 • Efter att ha gett dem den anmärkning och de har blivit lite mer öppen, bör du prata med dem ansikte mot ansikte. Detta kommer också att hjälpa rensa luften.
 • Det finns också fördelar med att skriva för hand. Innan du kommer hem från skolan, kan du skriva det när du har lite extra tid i klassen.
 • Att ge en gullig bild längst ner kan hjälpa dig, som en sorglig ansikte.
 • När du skriver en anteckning för hand, vara försiktig med bläcket du använder. Använd inte rött, orange, rosa eller gult bläck, eftersom dessa färger kan vara hårda och sub samvete sinnet kan reagera som negativt. Använd kalla färger, som ljusblå, marinblå, eller ens klassiskt svart. Se till att det inte är svårt att läsa på grund av att personen kunde frustrerad med ut ens läsa ditt meddelande!
 • Det finns många fördelar med att skriva in din anteckning, liksom det faktum att det blir lättare att läsa. Dessutom, när du skriver upp det, kan du gå tillbaka och redigera den utan att dina händer att bli trött eller använder upp bläcket i pennan. En annan fördel är att den person du ger det till att se att du tog din tid att skriva detta, och du trodde det över. Du kan även sätta in en rolig clip art eller en gräns!
 • Gör det personligt för dem.
 • Om du arbetar med en icke-akademisk personer (någon som är bra på sport, modellering, hantverk, etc. men är inte alltför stark med läsning, skrivning) ska du inte använda komplicerade diktion, eftersom de kommer att tro dig " re försöka att få dem att känna sig dum när de inte är.

Varningar

 • Den andra parten kan fortfarande vara arg på dig, även om du ber om ursäkt. Bara ge dem tid.
 • De behöver inte förlåta dig. Allt du kan göra är att be om ursäkt, och om de inte accepterar det, sedan gå vidare, de är uppenbarligen inte värt det!