Wka

Hur får bättre betyg i gymnasiet

Så är du nervös över att gå in i high school? Gjorde inte så stor i högstadiet eller vill vara toppen av din klass som en nybörjare? Lägg dessa tips i ditt liv och du bör vara på väg att bli en topp student!

Steg

Hur får bättre betyg i gymnasiet. Ta bort alla distraktioner under studietiden.
Hur får bättre betyg i gymnasiet. Ta bort alla distraktioner under studietiden.
 1. 1
  Ta bort alla distraktioner under studietiden. Om du har irriterande syskon som kommer in och ut ur rummet skriker, eller om du har en mobiltelefon redo att ringa när som helst, är du skyldig att slösa tid. Ta bort alla eventuella distraktioner så gott du kan.
 2. 2
  Studera i korta intervall om 30 till 60 minuter. Efter att ha läst en hel eller lösa en massa problem, behöver din hjärna att slappna av och uppdatera för lite att bära på, men låt inte de raster består mer än 5 minuter lång. Ett badrum paus eller en promenad runt ditt hem är de bästa alternativen.
 3. 3
  Avsluta alla uppdrag en dag åtminstone innan förfallodagen. Detta inkluderar läxor, oavslutade classwork och projekt. Slutför uppdrag som förfaller tidigare, förr. Med andra ord, prioritera ditt arbete som "tack förr och förfaller senare", med att göra det "på grund av tidigare" först.
 4. 4
  Hand in snyggt arbete. Lärare har normalt bättre intryck av studenter med snyggare papper även om det inte är lika bra som en rörig en. Men detta kommer inte att få dig bättre betyg: du får betyget du tjänar. Men ett gott intryck gör läraren och dig mer bekväm att prata med varandra och låta läraren hjälpa dig, som, på sikt, kommer att ge dig en mycket större chans med ett bättre betyg.
 5. 5
  Visste du att den genomsnittliga personen tillbringar upp till 4 år av sitt liv som väntar? Använd någon fritid väntetid för att studera. Du behöver inte se ut som en hardcore nörd läsa ur en lärobok i läkarmottagningen, ta ett papper med anteckningar skrivna på dem eller ta med din matte arbetsbok och gör dina läxor. Inte bara kommer det att hjälpa dig att förbereda sig för test (s), kommer det också mindre troligt att du uttråkad.
 6. 6
  Om du kan, välja klasser som du gillar men inte något du tog redan eller vet. Det är fusk, och du kan inte komma in i bra universitet genom att fuska. Men njuter av en klass kommer faktiskt att göra klassen vara och verka klass lättare.
 7. 7
  Visa tillval kredit projekt som obligatoriska. Även om det bara är 5 poäng läggs till din klass. När det läggs upp, kommer du att få en solid 1-2 kanske 3% högre genomsnittligt som skadar aldrig.
 8. 8
  Ha en, "Jag ska till ace detta test / tentamen" attityd. Känsla säker är bevisat att hjälpa sig vara allvarligare och gör du studera hårdare natten innan.
 9. 9
  Titta framgångsrika studenter att se varför de gör så bra. Det är inte härma om du inte kopierar deras varje steg och plan. Bara att fråga dem hur de studerar är bra.
 10. 10
  Titta misslyckade studenter att se varför de mår dåligt. Gör motsatsen av dem kommer att göra att du har bättre betyg, uppenbarligen.
 11. 11
  Försök att vara så organiserat som möjligt. Det tar ca 5 minuter för en oorganiserad person att hitta sina saker. Tänk dig nu om du har en massa läxor! En bra 20-30 minuter går till spillo om du inte är organiserade. På 20 minuter kan du lära dig några nya ord på ett nytt språk!
 12. 12
  Ät en näringsrik frukost. Inget slår en bättre skoldag när din hjärna är i full gång och magen inte morrande.
 13. 13
  Review konstaterar omedelbart efter klass om möjligt. Om inte, se dem på salen och / eller hemma. Granska dem en gång om dagen i 5 minuter kommer starkt öka dina chanser för att komma ihåg dem. Om du inte tar anteckningar, skapa eller skriva på registerkort hemma få din information från din lärobok, och följa samma process.
 14. 14
  Läs eller skumma din lärobok innan klassen. Det gör inte ont att "lära sig" något två gånger. Det kommer också att förklaras för dig tydligare samtidigt som redan vet vad du kommer att lära sig.
 15. 15
  Studera med en kompis eller förälder som känner materialet väl. Din lärare är inte begränsad till en certifierad lärare.
 16. 16
  Få hjälp. Det verkar ganska självklart, men en del elever är för blyg för att få hjälp eller bara inte bryr sig tillräckligt för att göra det. Det kommer att säkerställa att du förstår allt material så att du kommer att vara fullt beredda att få ett "A". Du studerar allt du vill, men om du inte får hjälp och förstå vad du studerar, kommer du inte att få de betyg du strävar efter.

Tips

 • Skjut inte upp ditt arbete till sista minuten.
 • Om du inte är bra på matte eller något som liknar det, prova den "gissa-och-check" metod om möjligt.
 • Om du inte vet svaret, är det bevisat att din första instinkt är rätt. Ändra inte ditt svar om du har bevis och du är helt säker.
 • Om möjligt, studera i naturligt solljus. Det är vetenskapligt bevisat att hjälpa dig koncentrera dig mer.
 • Inte studera bara dagen innan tentan, studera för de flesta av de dagar du kan studera.
 • Om du inte har någon att hjälpa dig eller är för blyg för att fråga läraren, kom ihåg att det är att en person som kan hjälpa till och det är du. Granska din lärobok! Om du inte vet definitioner, leta upp dem. Studera, egentligen, handlar om sunt förnuft
 • Potentiella testa frågor är ofta avslöjas i första och sista minuter av klassen. Utnyttja dessa.
 • Tänk positivt.

Varningar

 • Om du missar ett test, ge inte upp. Att ge upp kommer bara att göra din klass värre. Även 1% är bättre än ingenting.
 • ge upp bara bevisar hur svag du är, även om du inte är det bästa inte ge upp och bevisa att du kan göra det.
 • Försök att inte över-stress eller vara oroliga inför ett prov. Att vara nervös får dig att tänka på din klass mer än din nuvarande uppdrag.
 • Tänk positivt.