Wka

Hur man överlever en super clean rumskompis

Har du en rumskompis som bara inte kan tyckas att sluta rengöring? Är din alltför kräsen rumskompis kör du galen? Det går nog åt båda hållen! Även om det är svårt att älska en slusk, kan tvångsmässiga städning och organisation göra ett hem känns alltför sterila och ogästvänliga. Läs vidare för att ta reda på hur man överlever med dem.

Steg

Hur man överlever en super clean rumskompis. Gör en ärlig bedömning av både din egen och din rumskompis beteende.
Hur man överlever en super clean rumskompis. Gör en ärlig bedömning av både din egen och din rumskompis beteende.
 1. 1
  Gör en ärlig bedömning av både din egen och din rumskompis beteende. Var noga med att göra jämförelser till en rimlig norm, inte bara med varandra.
 2. 2
  Lär dig att skilja mellan vanliga skräp och smuts, om du har inte tidigare. Din rumskompis antagligen inte emot tidningen på bordet nästan lika mycket som de frijoles bönor som har suttit i diskhon i tre dagar. Om du skär ner på filth och riktigt dåliga vanor som kan finnas, kan din rumskompis känner sig mindre överväldigad och mer kunna slappna av.
 3. 3
  Öppna en dialog med dem, på ett rimligt sätt. Argumentera inte, utan verkligen försöka hitta en gemensam grund och förståelse. Fråga din kamrat vad som oroar dem mest om dina vanor, och fråga om de är villiga att acceptera feedback om sina vanor som gör dig obekväm.
 4. 4
  Inrätta ett system och ansvarsfördelning. Om din rumskompis gör allt rengöring, bör du åtminstone att erbjuda att hjälpa till med nödvändiga uppgifter, såsom skräp bort, gården underhåll, reparationer, behandlar hyresvärden, etc.

Tips

 • Om du vill ha en rumskompis som rensar dina gemensamma utrymmen, se till att uttrycka din tacksamhet ofta. Om din rumskompis rensar ur ett behov av kontroll, kommer din tacksamhet bidra till att förstärka idén om att han eller hon hjälper hushållet och kommer inte att känna sig utnyttjat. Denna teknik är bra om din tacksamhet är uppriktig eller ej. Det är bäst för kortsiktiga relationer (t.ex. termin långa rumskamrater) snarare än på längre sikt (t.ex. äktenskap).
 • Försök ha en vänskaplig relation med din rumskompis. Det är mycket lättare att handskas med konflikter om du har en vänskap som håller dig samman, och mycket lättare att kommunicera om du känner dig bekväm med varandra. Gör en punkt att tillbringa tid med din rumskompis, och komma in i vanan att göra trevliga saker för varandra (som matlagning måltider) regelbundet.
 • Inse att de har ett naturligt behov av saker att vara ren och försöka vara förstående - trots allt, vill du förmodligen att de ska förstå när du är lite rörigt.
 • Om din rumskompis är rimligt och inte drabbats av ett tvångssyndrom (OCD) de kommer förmodligen att hjälpa dig att räkna ut en godtagbar kompromiss som kommer att gynna både dig oerhört.
 • Se till att du hjälper till att städa varje vecka. Inte bara sitta på din rumpa och låt din rumskompis gör allt, som kommer att orsaka dem att ha förakt för dig. Du behöver inte städa så ofta som din rumskompis, men åtminstone hjälpa till.

Varningar

 • Sköt ditt humör och inte slåss med varandra. Fientlighet kommer bara att skapa en obehaglig livssituation för er båda.