Wka

Hur kan man vara sympatisk

Har du någonsin varit en person i skolan, jobbet eller någon annanstans att alla inte hata, bara inte gillar? Du undrar, "Vad gjorde jag för fel?"

Du behöver inte bära massor av smink eller bära en cheesy leende hela dagen, då är sympatisk är mest om din personlighet och hur du pratar med folk. Om du vill vara sympatisk, läs vidare för att lära sig hur.

Steg

Hur kan man vara sympatisk. Vara rena.
Hur kan man vara sympatisk. Vara rena.
 1. 1
  Vara rena. Ingen vill gå nära någon som luktar illa! Ta dagligen eller bad, och tvätta håret varannan dag eller tre gånger i veckan. Du kan behöva tvätta håret varje dag om ditt hår är fet. Använd duschkräm, schampo och balsam när du duschar, och skölj. Du kan föna håret, låt det lufttorka, eller använda en handduk för att hålla den torr. Alltid kamma håret efter duschen så det inte kommer att finnas många tovor på morgonen.
  • Raka. Använd raklödder eller tvål på dina ben, ansikte, eller varhelst du behöver rakning. Alltid skölja rakhyveln så det inte blir igensatt med hår, och var försiktig när du rakar.
  • Använd deodorant eller antiperspirant. Oavsett om du använder en pinne eller roll-on är upp till dig, men tillämpa det varje dag.
  • Tvätta händerna. Tvätta dem efter att ha använt toaletten, innan du äter och efter gör rörigt eller smutsiga jobb (som trädgårdsarbete eller ta ut soporna). Använd tvål och skölj väl. Kom ihåg att ta din tid.
 2. 2
  Håll munnen ren. Återigen, vem skulle vilja prata med någon med dålig andedräkt? Borsta två gånger om dagen, och även efter måltid. Ta ca 2 minuter att borsta, inte 30 sekunder! Borsta tungan för frisk andedräkt. Byt ut din tandborste var tredje månad, eller när borsten är utsliten. varje dag innan sängen, och när något har fastnat i tänderna. Om dina läppar är nariga, sätta på chapstick, särskilt på vintern.
 3. 3
  Var snäll mot alla. Även om du är blyg, kan du fortfarande vara trevligt när du pratar. Kom ihåg, det är bra att ha en egen åsikt. Håller inte med när du verkligen inte håller, men inte starta ett argument. Bara helt enkelt säga, "Verkligen? Jag tror att ____" eller "Tycker du?".
  • Var artig. Folk kommer att gilla dig om du säger "snälla" och "tack". Säg "sorry" när du gör något fel, även i en olycka.
 4. 4
  Lyssna. Låt den andra personen säga något efter ett tag, och faktiskt tolka vad de säger. För att visa att du är uppmärksam, nicka, titta på dem, och ställa frågor när du behöver. Ja, "Varför gjorde du det?". Eller säger saker, som att "Det är coolt!". Du kan också upprepa vad de sagt till dig. Säg, "Så du säger...".
 5. 5
  Smile. Alla gillar någon som ler. Detta betyder inte att le brett varje gång någon kommer förbi, bara le och skratta när du behöver. Betyder det när du ler, och låt det komma naturligt. Som när någon säger något roligt, skratta dig automatiskt. Också, ler visar att du är snäll, och det gör andra vill att le, för!
 6. 6
  Var självsäker. Tror att du kan vara omtyckt, och du kommer! Hitta någon ny varje dag för att prata med. Säg hej till någon ny på skolan eller startar en konversation med en kollega medarbetare. Du kan aldrig bli mer sympatisk om det finns ingen som känner dig, så att säga upp och träffa nya människor.
  • Försök med en sport eller klass. Du kommer att träffa nya vänner, och få en ny hobby! Prova en danslektion, basket, eller en bok grupp. Du kan prata om din nya intresse, och andra delar du har.
 7. 7
  Var dig själv. Alla säger att vara sig själv, men vad betyder det egentligen? Tja, det finns inget riktigt sätt att vara dig själv, bara du kan svara på det. Omfamna dina egenskaper, liksom din humor eller kunskap. Var inte rädd för att säga vad du vill säga, bära vad du vill ha, och gör vad du vill göra. Du ska vara glad att du är en individ, och ingen kan ändra vem du är.

Tips

 • Borsta tungan för frisk andedräkt.
 • Det finns gott om klubbar i skolan för att träffa nya människor, som band, chorus, volleyboll, etc. ge en ett försök.
 • Var inte rädd för att prata med nya människor. Bara för att folk säger att en viss person eller grupp av personer "dorky" eller "konstig" inte nödvändigtvis betyder att de är.
 • Var snäll och hjälpsam, men vara påstridig nog.
 • Förolämpa inte folk, ens som ett skämt, om du inte är nära dem.
 • Berätta några skämt om du känner till dem.
 • Be.

Varningar

 • Försök inte att vara utåtriktad om du är blyg. Var dig själv!
 • Det finns vissa människor som bara är elaka. Vet att du inte kan vara omtyckt av alla.