Wka

Hur handskas man med en stolt människa

Efter att ha förlorat sin älskling till hans stolthet, croons countrysångare Hylo Brown: "Foolish stolthet, kommer jag aldrig att förlåta dig i detta livet." Vi har kommit över hela den person som vägrar att visa svaghet, ge efter för ett argument, eller acceptera en hjälpande hand. Hur kan du bilda en meningsfull och funktionell relation med en stolt människa?

Steg

Hur handskas man med en stolt människa. Kom bärande erbjudanden.
Hur handskas man med en stolt människa. Kom bärande erbjudanden.
 1. 1
  Vara icke-invasiv. Stolta människor kan ofta vara irriterad eller rent av aggressiva. Dessa hinder sätta upp för att skydda sig själva från sårbarhet. Inse detta personlighetsdrag och motstå bända för rättfärdigande av denna persons beteende, eftersom detta bara kommer att vara kontraproduktivt. Om personen har redan visat sig vara okänslig för konstruktiv dialog, ibland är det bäst att acceptera hans eller hennes vägran tillsvidare.
 2. 2
  Kom bärande erbjudanden. Lite socker skadar aldrig någon! Nästa gång du ser den här personen, kanske du vill ta något som lättar stämningen och behagar - kanske en kopp kaffe, en citron och kanderad ingefära muffins, eller en rolig historia som kan uppskattas. En gest av generositet, även om det inte nödvändigtvis motiverat, kunde hjälpa vända. Ibland kan personen inte be om hjälp, men kommer att ta emot hjälp (eller erbjudanden) när de ges utan att behöva fråga.
 3. 3
  Vara intuitivt. Även om det är bäst att inte bända, kan du fortfarande observera och tolka sådana negativa beteenden i syfte att identifiera dess "triggers". Få till en punkt där du kan intuitivt känna igen när spänningen kan uppstå och sedan hitta ett snabbt sätt desarmera den. Dessa artiklar kan hjälpa till med att styra:
  • Hur att desarmera ett argument
  • Hur kan man undvika obehagliga samtal om religion
  • Hur du handskas med en högdragna i lag
 4. 4
  Motstå att ta detta beteende personligen. Du är inte orsaken. Se Hur man sluta ta saker personligt.
 5. 5
  Fokusera på den gemensamma marken du och den andra personen aktie. Kanske detta är en delad arbetsuppgift, en gemensam uppskattning för en TV-show eller musikalartist, eller en kärlek. Om kontaktpunkten är en gemensam uppgift, att hitta ett sätt att gå vidare från en punkt av påstående och omdirigera energi till uppgiften. Om du är i en social eller familjär relation med denna person, att hitta sätt att odla dessa likheter. Gå flugfiske, eller ge en prenumeration på en flugfiske tidningen som en gåva.
 6. 6
  Vet dina egna gränser. Detta är en populär fras som används i yoga, och det kan tjäna dig väl i din relation med en stolt person. Förutom att förstå den andres beteende, är det viktigt att inse hur mycket du kan ta en viss sida av denna persons personlighet. Om någon är för aggressiv, till exempel, artigt hitta en väg ut. Kanske du har ett brådskande deadline på ett annat projekt eller en skyldighet till någon annan att flytta en soffa, plocka upp mat, etc. Skydda dig själv genom att inrätta gränser.
 7. 7
  Inse territorialism och konfronterande beteende. En annan persons envishet behöver inte få dig att agera på liknande sätt. Medge en punkt för att gå vidare. Om din poäng är den bättre av de två, kommer det att bli i slutändan klart ett eller annat sätt, även om det vid ett senare tillfälle.
 8. 8
  Var tydlig, logisk, icke-dömande, och känslolös i din kommunikation. Överens om att oense. Se Hur att få kontroll över dina känslor.
 9. 9
  Lita på din egen känsla av prestation eller god vilja. Övervinna besvikelse om din stolta personen är oförmögen att känna igen dina ansträngningar eller uttrycka tacksamhet för er hjälp. Denna person är förmodligen tacksam, han / hon är bara inte kan uttrycka det på ett sätt att du förväntar eller förstår.
 10. 10
  Förstå att varje relation du har med en viss person är en unik en som kräver olika roller och strategier. Att upprätthålla goda relationer med människor, oavsett om de är stolta eller inte, kräver eftertanke, flexibilitet och generositet. Om man håller detta i åtanke, kommer det att vara möjligt att relatera väl till de flesta människor, även de som är särskilt svåra.
 11. 11
  Be om deras hjälp. Stolt folk gillar att ta kontroll och behålla sin självständighet. Oavsett situation, be om denna persons åsikt. Engagera hans eller hennes röst som ett tecken på respekt. Alla svarar bra på det!