Wka

Hur man odlar naglarna

Det kan vara svårt att odla dina naglar fina och långa, eftersom allas naglar växer till en fast ränta, cirka en millimeter per månad. Vad du kan göra är att skydda dina naglar, ge dem ordentlig näring, och få dem att verka längre än vad de egentligen är. Dessa steg är faktiskt ganska lätt, lyckligtvis. Läs vidare för en diskussion om hur man gör det!

Steg

Hur man odlar naglarna. Tvätta händerna med en mild tvål.
Hur man odlar naglarna. Tvätta händerna med en mild tvål.

Göra naglarna verkar längre

 1. 1
  Tvätta händerna med en mild tvål. Använda en hård tvål kan göra dina naglar sköra.
 2. 2
  Torka händerna med en handduk.
 3. 3
  Fyll en plastskål med tillräckligt vit vinäger för att täcka dina naglar.
 4. 4
  Blötlägg dina naglar (en hand i taget) i vinäger i 3-5 minuter, medan den andra handen håller skålen stadig.
 5. 5
  Ta bort handen från vinäger och torka dem med en pappershandduk eller disktrasa.
 6. 6
  Tvätta händerna med tvål och vatten för att ta bort lukten av ättika
 7. 7
  Tryck försiktigt tillbaka nagelbanden och naglar fil om det behövs.
  • Klipp inte dina nagelband. Läkare rekommenderar inte klippa nagelbanden av flera skäl. För en, kunde klippa nagelband leda till infektioner, vilket kan hämma tillväxten av nageln. Också, klippa nagelbanden har en tendens att växa tillbaka, samtidigt som du trycker dina nagelband tillbaka kan göra dem permanent verkar mindre.
 8. 8
  Även du kan använda handdesinfektion när du är klar. Låt det stanna på under 4 minuter och sedan tvätta bort och du är klar.

Strategier för att inte bita på naglarna

 1. 1
  Applicera två lager av hård-nail finger nagellack
 2. 2
  Låt stå 2 timmar sedan lägga ytterligare ett lager av hård-nail finger nagellack.
 3. 3
  Se till att ditt finger nagellack är inte klumpig eller tjock. Detta kan göra dina naglar ser oattraktiv. Plus, om det polska lossnar plötsligt och / eller kraftfullt det kan skada dina naglar, vilket inte är en bra sak.
 4. 4
  Om du biter på naglarna prova denna metod. Om du ska bita dem tänka på vad de kommer att se ut när du har bitit dem, äckligt.
 5. 5
  När du känner behov av att bita på naglarna, tugga en bit tuggummi. Du kan inte bita på naglarna om du redan tuggar något annat!
 6. 6
  Sätt citronsaft på dina naglar. Detta är annother sätt att hålla dig från att bita på naglarna. Använd en liten skål och sätta lite citronsaft i den. Doppa fingertopparna i skålen. Låt dem lufttorka. När du går att bita på naglarna, kommer du smaka sur smak av citron.

Förstå vad som kan hjälpa dina naglar att växa

 1. 1
  Tänk biotin tillskott som ett sätt att göra dina naglar långa och starka. Biotin är ett tillägg användas för ett brett spektrum av fallen från diabetes till hårväxt. Biotin är också effektivt vid behandling av sköra naglar, vilket gör dem starkare och mindre benägna att dela upp eller bryta. Biotin kan hittas i naturliga livsmedel, även om det är allmänt tas som ett komplement.
  • Biotin kommer inte nödvändigtvis göra dina naglar växer snabbare eller längre. Återigen, det finns inga vetenskapliga belägg för att naglarna kan sporras att växa snabbare eller längre genom diet eller livsstil. Vad Biotin kommer att göra är att se till att dina naglar spricka mindre ofta och att de är fylligare. Naglar som spricker mindre har ofta en bättre chans att växa längre naturligt sätt.
  • Naturligt förekommande biotin absorberar in i kroppen relativt dåligt. Det kan dock finnas naturligt i många livsmedel:
   • Vetegroddar
   • Fullkornsprodukter
   • Fullkornsbröd
   • Ägg, mejeriprodukter
   • Nötter
   • Mangold
   • Lax
   • Kyckling
 2. 2
  Återfukta dina naglar, särskilt under vintermånaderna. När naglarna lämnar nagelband, är de redan döda celler, vilket innebär att de inte kommer att reparera sig själva. Detta innebär att du måste ta hand om dem själv.
  • Varje gång du tvättar händerna, avsluta din sanitet regim genom att tillämpa handen creme till dina händer och naglar. Detta kommer att hålla dina naglar från att bli alltför spröd, spricker eller spricker.
  • Använd handskar under vintermånaderna om du går utanför. Använd gummihandskar när du rengör inomhus eller göra rätter, till exempel.
 3. 3
  Utsätt inte dina naglar att nagellack remover repetitivt. Varje gång du torka bort nagellack remover, försvaga du dina naglar. Ta en paus från att tillämpa nagellack (och därmed nagellack remover) till dina händer varannan vecka eller var tredje svag. Du kommer att dyka upp med starkare naglar.
  • Försök söker en polish som inte behöver uppdateras varje vecka. Om du inte kan hitta en, försöka leta efter en polish som kan färgas över när din fantasi slår dig ett annat sätt eller din sjuka av den färgen.

Myter om nageln tillväxt

 1. 1
  Ständig aktivitet kommer att stimulera tillväxten på grund av ökat blodflöde. Myten ute är att piano spelare har riktigt starka, långa naglar. Läkarna säger att samtidigt som det finns en chans att ökade blodflödet stimulerar tillväxt (det har inte bevisats ännu), innebär ökad påverkan på tips av naglar mer sönder och splittras, vilket innebär spikar som behöver trimmas.
 2. 2
  Ökat intag av protein kommer att stimulera tillväxten. Myten här är att eftersom naglarna är gjorda av protein (Keratine), vilket ger dem mer protein i en diet kommer att hjälpa dem att växa. Det finns inga bevis som stöder detta, dock.
  • Sanningen är att en proteinbrist orsakar naglar att vara svag och underutvecklad. Men skillnaden mellan en normal protein diet och en proteinrik diet inte kan ses eller kännas i naglarna.
 3. 3
  Gnugga vitlök på dina naglar kommer att hjälpa dem att växa snabbare. Myten här är att eftersom vitlök innehåller selen, kan en brist som leder till svagare naglar, gnugga det på dina naglar kommer att få motsatt effekt. Som ni kan nog säga, detta är samma tänkande som föregående myt: om att inte ha tillräckligt av något är dåligt, att ha för mycket av det är bra. Det enda problemet är, att världen inte alltid fungerar på det sättet. Tyvärr har vitlök gnugga myten inga bevis bakom det.

Tips

 • När du växer naglarna, alltid fil och rengör under dem. Smuts kan färga dem, vilket gör dem gula.
 • Du kan bära nagellack eftersom det kan hålla dig från att bita på naglarna, men kom ihåg att använda en skiktad överlack och underlack.
 • För att hålla händerna vackra och mjuka, använd en bra fuktkräm för att förhindra spruckna eller grov hud på händerna, eller någonstans.
 • Om du arbetar med mycket vatten eller om dina naglar är svaga, använd en spik strenthener att hjälpa.
 • Beroende på den person som det kan ta längre eller kortare tid för att växa naglarna ut..
 • Bitterlack polish fungerar bra också. Du målar det på naglarna som vanlig polish, sedan när du bita på naglarna, kommer du att få en dålig smak i munnen, sedan stopp.
 • Om citronsaft inte fungerar för dig, försök att använda ett gummiband. När allt du känner för att bita på naglarna, knäppa gummiband på handleden. Detta gör att du inte vill bita på naglarna eftersom du börjar associera att vara obekväm med att bita på naglarna.

Varningar

 • Om du vill ta en annan hobby istället för nagelbitning, se till att det inte är värre än nagelbitning (såsom rökning, etc.) eller något som kan göra långsiktiga skador.